Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megtörténhet hogy a munkahely...

Megtörténhet hogy a munkahely komoly műtét előtt kirúgja az embert mihelyt megtudja a tervezett műtétet?

Figyelt kérdés

Ha valakire komoly műtét vár az nyilván huzamosabb távollétet fog eredményezni a munkahelyen. Nem napok lesznek hanem hónapok. Ezalatt kirúgni az embert nem lehet vagyis ki lehet de a felmondás ténylegesen úgyis csak a betegség utáni első munkában töltött napon indulhat vagyis hónapokig úgyis állományban kell tartani az embert.

Megtörténhet hogy ha a munkavállaló korrekt akar lenni és előre jelzi hogy rá egy programozott előjegyzett és komoly műtét vár mondjuk jövő hónapban, akkor a szemét munkáltató ezt megtudva még ez előtt kirúgja? Mielőtt elmenne műtétre?

Tudja ha már elment műtétre akkor a fent leírtak miatt úgyse küldheti el csak úgy de amíg nem ment el a műtétre addig szabad a pálya?

Megtörténhet hogy egy munkáltató ilyen szemétséggel honorálja a munkavállalója őszinteségét és korrektségét?

2018. márc. 25. 11:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%

"Én úgy tudom táppénz alatt is kirúghatják az embert."

Ne kezdjük el a hülyeséget. Már az elején leírták helyesen:

" Ezalatt kirúgni az embert nem lehet vagyis ki lehet de a felmondás ténylegesen úgyis csak a betegség utáni első munkában töltött napon indulhat vagyis hónapokig úgyis állományban kell tartani az embert. "

Így van.

2018. márc. 25. 12:49
 12/33 anonim ***** válasza:
46%

"Egyik napról a másikra nem rúghatják ki az embert."

Mint mondtam akkor meg olyan lesz a szitu hogy az ember önként lép le.

Pl. csúszik a fizu, veszélyes feladatok, stb., ki nem fizetések, ilyenek.

Akkor meg jön a "közös megegyezéssel" című szituáció.

2018. márc. 25. 12:49
 13/33 anonim ***** válasza:
46%

"ki nem fizetések, ilyenek"

Akkor fel kell nyomni a céget.

Veszélyes feladatot meg helyből végezze az akinek 6 anyja volt, meg akinek a munkaköri leírásában benne van.

Ha én irodista vagyok nem küldhetnek fel tetőt szerelni.

2018. márc. 25. 12:51
 14/33 anonim ***** válasza:
60%

A táppénz időtartamának általános szabályai:

A táppénzen tölthető idő a jelenlegi szabályozás szerint maximum egy év lehet

[link]

2018. márc. 25. 13:04
 15/33 anonim ***** válasza:
73%

Aki kicsit is rutinosabb a gyk-ban azok nem ülnek fel erre a kérdésre. Erdemes a keresőbe beirni a "munkáltató" "megteheti" kulcsszavakat egybe, vagy külön külön és feltünhet mindenkinek a kérdés stilusa a válaszom stílusa, es hogy max 2 naponta van hasonló, és meg az is, hogy saját magának is válaszol... hol másik regisztrációjából, hol azz amivel kßrdezett....

Orvosi eset az ember....

2018. márc. 25. 13:23
 16/33 anonim ***** válasza:
Egyébként nomrális munkavállalót nem rúgnak ki ilyenért...
2018. márc. 25. 14:42
 17/33 anonim ***** válasza:

"Egyébként nomrális munkavállalót nem rúgnak ki ilyenért..."

És ha az ember egy 12 egy tucat ember egy betanított melós aki felcserélhető akkor mi a helyzet? Jól és hiba nélkül tisztességes módon végzi napi dolgát de akkor is csak egy 12 egy tucat akárki akit egy nap alatt kirúgnak és beraknak a helyére egy másik 12 egy tucat akárkit.

Akkor mi a helyzet....

2018. márc. 25. 14:52
 18/33 anonim ***** válasza:
56%

Ha jó a munkájában nem rúgják ki.

Elhiheted, nem egy, nem két betanított munkás, operátor ment tőlünk hosszabb időre betegállományba, egyet sem rúgtak ki.

2018. márc. 25. 15:05
 19/33 anonim ***** válasza:
42%
Hát én láttam olyat aki lábát törte és még aznap ment neki a levél hogy hello ennyi volt.
2018. márc. 25. 15:07
 20/33 anonim ***** válasza:
77%
21: Ezt már írtad a veseműtétes kamukérdésednél.
2018. márc. 25. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!