Megtörténhet hogy a munkahely komoly műtét előtt kirúgja az embert mihelyt megtudja a tervezett műtétet?
Ha valakire komoly műtét vár az nyilván huzamosabb távollétet fog eredményezni a munkahelyen. Nem napok lesznek hanem hónapok. Ezalatt kirúgni az embert nem lehet vagyis ki lehet de a felmondás ténylegesen úgyis csak a betegség utáni első munkában töltött napon indulhat vagyis hónapokig úgyis állományban kell tartani az embert.
Megtörténhet hogy ha a munkavállaló korrekt akar lenni és előre jelzi hogy rá egy programozott előjegyzett és komoly műtét vár mondjuk jövő hónapban, akkor a szemét munkáltató ezt megtudva még ez előtt kirúgja? Mielőtt elmenne műtétre?
Tudja ha már elment műtétre akkor a fent leírtak miatt úgyse küldheti el csak úgy de amíg nem ment el a műtétre addig szabad a pálya?
Megtörténhet hogy egy munkáltató ilyen szemétséggel honorálja a munkavállalója őszinteségét és korrektségét?

"Én úgy tudom táppénz alatt is kirúghatják az embert."
Ne kezdjük el a hülyeséget. Már az elején leírták helyesen:
" Ezalatt kirúgni az embert nem lehet vagyis ki lehet de a felmondás ténylegesen úgyis csak a betegség utáni első munkában töltött napon indulhat vagyis hónapokig úgyis állományban kell tartani az embert. "
Így van.

"Egyik napról a másikra nem rúghatják ki az embert."
Mint mondtam akkor meg olyan lesz a szitu hogy az ember önként lép le.
Pl. csúszik a fizu, veszélyes feladatok, stb., ki nem fizetések, ilyenek.
Akkor meg jön a "közös megegyezéssel" című szituáció.

"ki nem fizetések, ilyenek"
Akkor fel kell nyomni a céget.
Veszélyes feladatot meg helyből végezze az akinek 6 anyja volt, meg akinek a munkaköri leírásában benne van.
Ha én irodista vagyok nem küldhetnek fel tetőt szerelni.

A táppénz időtartamának általános szabályai:
A táppénzen tölthető idő a jelenlegi szabályozás szerint maximum egy év lehet

Aki kicsit is rutinosabb a gyk-ban azok nem ülnek fel erre a kérdésre. Erdemes a keresőbe beirni a "munkáltató" "megteheti" kulcsszavakat egybe, vagy külön külön és feltünhet mindenkinek a kérdés stilusa a válaszom stílusa, es hogy max 2 naponta van hasonló, és meg az is, hogy saját magának is válaszol... hol másik regisztrációjából, hol azz amivel kßrdezett....
Orvosi eset az ember....

"Egyébként nomrális munkavállalót nem rúgnak ki ilyenért..."
És ha az ember egy 12 egy tucat ember egy betanított melós aki felcserélhető akkor mi a helyzet? Jól és hiba nélkül tisztességes módon végzi napi dolgát de akkor is csak egy 12 egy tucat akárki akit egy nap alatt kirúgnak és beraknak a helyére egy másik 12 egy tucat akárkit.
Akkor mi a helyzet....

Ha jó a munkájában nem rúgják ki.
Elhiheted, nem egy, nem két betanított munkás, operátor ment tőlünk hosszabb időre betegállományba, egyet sem rúgtak ki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!