Milyen szakmát kellene tanulnom amiből rendes fizetést kapok Finnországban?
10-es a számból vetted ki a szót.
9-es válaszoló: Valóban talán illendő lenne de puszta illendőségből nem fogok itt maradni:) Ez az én életem. Nem én választottam, hogy Magyarországon éljek és tanuljak, főleg ilyen oktatási rendszerrel ahol csomó olyan felesleges dolgot taníttatnak meg a gyerekkel aminek nagy részét nem is fogja használni az életben, ráadásul hatalmas mennyiségben,(Ezért is volt múlt pénteken a tüntetés). Szóval nem igen lehet itt kihasználásról beszélni.(ezen amúgy felnevettem)Szeretek adni, ez igaz, de ha úgy kéne adnom ,hogy közben a jövőmet teszem vele tönkre, vagyis feláldozom magamat illendőségből köszönöm nem:)
11-es köszönöm!
De milyen durva, hogy már 2 "külföldre vándorolt magyarokat gyűlölő"-kommentet is el kellett távolíttatnom innen. Azért az tényleg fenemód érdekes, hog itt, Nyugaton, sose hallok egy idevalósit arról hőzöngeni, hogy a Jóskának miért több az órabére nálam, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy itt nem szokás, sőt mi több emeletes tahóság megkérdezni a kollégát, hogy mennyit keres. Az ilyen faggatózással ki lehet utáltatni magadat a munkahelyről. Mint ahogy azt sem módi megkérdezni, hogy ki kire szavaz.
Most ezt lehet avval magyarázni, hogy itt jobban megfizetik az embert. De ez sem jó indok. Én, ahogy tapasztalom, itt a béka segge alatt élő polgár is tud örülni a smásik sikerének. Magyarán itt az "Én elcsesztem a dolgaimat, remélem, te nem követed el ugyanezen hibákat."-mentalitás él, nem pedig a kis hazánkat jól jellemző "Ha én szívtam, te is szívjál!"-felfogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!