Ha elfogadtam egy állást de közben a régi helyen jobb fizetést ajánlottak, akkor van még lehetőség az új helyen alkudozni a bérről?
Van tapasztalatom közszférában, versenyszférában, kis-közepes-nagy cégeknél vegyesen, ha már kialkudtál egy bért, ne alkudozz ismét, mert lehet, hogy pont azért nem fognak felvenni. Ha tényleg ezt a melót akarod, akkor ne táncolj vissza, és bizonyíts, aztán később kérhetsz emelést, multinál is van lehetőség erre, annyira nincsenek bebetonozva a bérek. Ha most kezdesz még alkudozni, lehet, hogy pont emiatt nem vesznek majd fel, aztán maradhatsz a régi helyen, talán több pénzért, de egyéb változás nem lesz.
Én több okból szeretnék váltani, mást akarok csinálni, a jelenlegi helyen nincs szakmai előrelépési lehetőség, ráadásul amit pénzt kapok, annak egy része fekete, ha emelnek, akkor sem tisztán emelnek, tehát csak annyira jelentenek be, hogy igazolni tudják, hogy bejelentik az embereket. De senki nem köpne, ha kapnának egy komolyabb ellenőrzést, mert a többség túlságosan tart attól, hogy rosszabb helyzetbe kerülne. Nekem most jött egy lehetőség, előrelépés, más feladatok, és nincs feketézés. Nem tudnának az eddigi helyen olyat ajánlani, amiért maradnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!