A két lehetőség közül melyik a jobb, mit javasolnátok (külföld vagy itthon)? Bővebben lent
28 éves, dolgozó nő vagyok, párkapcsolattal. Bp, albérletben a párommal.
1. lehetőség: kaptam egy jó munka ajánlatot ( eddig csak asszisztensi lehetőségeim voltak bár van diplomám ( matematikus bsc, de nem az én világom). Ez online marketing lenne, gazdasági cégnél, teljesen kitanítanának, érdekel is. kb 3 évre keresnek embert ( határozatlan időre lenne a szerződés). nagyon érdekelne, tetszik a munkahely is...viszont nettó 200at vinnék haza havonta, más juttatás nincs..most is kb ennyit keresek. Elélünk belőle, kicsit félre is tudok tenni, bár a félretett pénzt meg elviszi már egy kisebb hétvégi nyaralás is, fogorvos, stb. Viszont 2-3 év múlva lenne egy jó tapasztalatom..pont mire gyereket akarnánk, és akkor ott vagyunk, hogy albérletbe, 0 megtakarításra vállalnánk a gyereket.
2. Németország. Ismerősöm gyárba dolgozik, épp keresnek embereket. Szállás, kaja van, a szállás még kultúrált is, párommal ketten lennénk egy szobában, van hozzá saját kis konyha, fürdő is. Két műszak,napi 8 óra, heti 5 nap, hétvége szabad. Túlórára van lehetőség, szombatonként. Túlóra nélkül is megkeresnénk fejenként kb 1500 eurót nettó. Így bőven lenne már pénzünk, 2-3-4 év után tartalékban, jöhet a baba, utána ráérnénk kigondolni, hogyan tovább.
plusz info: páromnak augusztusban szűnt meg a munkája, ott tartunk, hogy a decemberi albérletet már csak úgy tudjuk kifizetni majd, ha minden másnap eszünk..és még mindig csak majd értesítjük szintjén talált munkát,alkalmi munkája ugyan van, de az messze nem elég. Ő is diplomás, nyelveket ( angol, német) beszélő ember.
Ezen infok fejében, mit javasolnátok?
Alap, hogy kimennék.
Jó, ott sincs kolbászból semmi, és drágább az albérlet, ha váltanátok, de szállást biztosítanak meg kaját is kaptok.
A párod mivel foglalkozna egyébként? Igazából azért érdekelne, mert sima operátorként itthon is meg lehet keresni pótlékokkal együtt 150ezret jobb gyárakban, s ezekre a munkákra szinte folyamatos a felvétel, de úgy látszik, hogy vmiért ezt az opciót itthon ignoráljátok, pedig a nullánál jóval több.
Másrészt, ha jól értem, akkor ez egy munkásszállós kiutazás lenne. Na most aki munkásszállón kihúz 3-4 évet, az előtt én leborulok, az nem élet. Ha pedig albérletbe mentek kinn, az 1500 euro elég kevés fejenként.
Szóval én inkább azt javasolnám, hogy a párod kezdjen magával valamit. Mert tegyük fel kimentek, ki is bírjátok a 3-4 évet, s aztán mi lesz? Hazajössz szülni és ő mit fog csinálni? Vagy mitől lesz hirtelen jobb itthon az anyagi helyzetetek? Vagy annyi a terv, hogy felélitek a tartalékot, aztán párod majd újra kimegy hónapokra s küldi haza a pénzt? Ezt most nem rosszindulatból kérdezem, sok ilyen "családot" látok, de számomra ez nem tűnik életnek.
Kettes. olvasd el, hogy VAN szállás..jó, azt már nem tettem hozzá, hogy ingyen.
Párom nem fog elmenni itthon operátornak, mert minek? Ő is tanult ember, de nem olyan egyszerű egyik napról a másikra jó munkát találni
akkor inkább kint megyünk el operátornak, ha tényleg nincs más....pusztán az okból, hogy háromszor annyit keresünk, kaja szállás meg van.
"Vagy mitől lesz hirtelen jobb itthon az anyagi helyzetetek?"
lesz pár millió tartalékunk, nem leszünk kiszolgáltatva egy munkahely elvesztésének, tudunk orvoshoz menni, ha kell, stb.
"olvasd el, hogy VAN szállás"
Te meg a hozzászólásomat, mivel nem kérdőjeleztem meg, hogy van-e szállás. Azt feltételeztem, hogy ez a szállás egy munkásszállás. Jól feltételeztem?
jó de én erre meg már reagáltam utána :D
ebből azt szűröm le, hogy ez esetben is a német munka lenne nyerő. Muszáj, mert az idő is hajt. Sajnos a főbérlő akkor is jön elkérni a 120+40 ezret ( lakbér+rezsi), ha épp nincs elegendő bevételünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!