Munkaadók, ha felvételkor a dolgozó 50 ezerrel több fizetést kér?
Akkor megadjátok neki, vagy itt már el is bukta és már a következő jelentkező felvételén gondolkodok?
Pl diplomásnak nettó 120 ezer körüli összeget adnátok, de 170-et kér.
Az ilyen kiveri nálatok a biztosítékot, vagy nincs ezzel semmi gond?
Köszönöm a válaszokat.
Csak hogy tisztázzuk, úgy értettem a béreket hogy a munkaadó nem mond összeget, csak a fejében van egy szám, hogy mennyit adna és így kérdezi a jelentkezőtől hogy mennyit szeretne.
Ti is így értettétek?
Nekem az a tapasztalatom, hogy kevés kivétellel mindig a "legolcsóbb" munkaerőt keresik.
Legutóbb is jelentkeztem egy állásra, ahová 100%-ban passzoltam, tökéletesen odavágó képzettséggel és jó szakmai tapasztalattal... többet mertem a kötelező! bérigényhez írni, mint a minimálbér. Már nem emlékszem, mennyivel, de még utána is néztem az átlagos fizetésnek, kicsit alá is lőttem, még azt is mellé írtam a biztonság kedvéért, hogy alku tárgya.
Vissza sem hívtak, pedig rögtön a kiírásakor jelentkeztem, 5 perc se telt el, szóval nem az volt a háttérben, hogy már meg sem néztek, mert 300-an már írtak előttem...
Nemrég volt állásinterjúm, ahonnan én fordultam ki. Informatika rendszerüzemeltetőként, 0-24-es készenlétben, 3 műszakos 8 órásra akartak nettó 100-at adni cafetéria nélkül!!!
Most komolyan, hallottatok már ilyet? :D Ezek egyre betegebbek...
Így van, a párom is megkeresi a nettó 250-et. Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek, amikor ezt így kijelentette az interjúztató.
Persze még így is találtak oda hüly... mármint ideális jelöltet :D
Szerintem nem mindegy ki az és milyen munkakörben.
Hiába diplomás, ha nem olyan a feladatkör akkor keresek mást aki 120-ért megcsinálja.
Vagy fordítva magamról tudom hogy elég jó munkaerő vagyok, tudom hogy hasznot "termelnék" a cégnek, így ha nem adják meg a pénzt akkor én is úgy lennék hogy keressenek más balekot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!