Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A pizzafutárok hogy kapnak...

A pizzafutárok hogy kapnak fizetést?

Figyelt kérdés

Van alapbérük, vagy csak a borravaló?

A benzint kifizetik nekik?

Annyira kíváncsi vagyok :)

(Amúgy mindig rendes borravalót adok, szóval a válaszok nem fognak befolyásolni ebben.)

2017. szept. 27. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Senki nem menne pizzafutárnak, ha nem kapna rendes fizetést. Számolj utána: ha mindenhol 10% borravalót kap, és egy óra alatt mondjuk kiszállít 4 pizzát, az arcpirítóan kevés fizetés lenne.
2017. szept. 28. 00:28
 2/4 TR75 ***** válasza:
100%

A legkisebb adható összeg a fizetés + a borravaló.

Vagy, normális(abb) fizetés, de a jattot le kell adni.

És igen, a benzin a pizzéria sara.

2017. szept. 28. 02:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Üdv!

A legtöbb helyen van alapbér (Van, ahol elég magas, de ilyen csak Budapesten fordul elő, természetesen.) Általában a jatt teljes összege a tiéd (vagyis a futáré), illetve a benzin költséget kifizetik neked, teljes mértékben. És ami még pluszt jelenthet, hogy van ahol akad címpénz lehetőség is. Ez változó, minden helyen. Van, ahol csak 50Ft, de van, ahol 150Ft-ot adnak neked egy címért. (Ha valahol e fölött adnak, akkor hát le a kalappal a pizzéria előtt.) + Még általában biztosítanak legalább napi egyszeri étkeztetést is. :)

(Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor és saját járművel, akkor jobb lesz a robogó. (! Most már ne, mert jön a rossz idő. :) De én mondjuk csak ezzel vállalnám már be. !))

// Egy pizzafutár

2017. szept. 30. 00:12
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

a pizzafutár egy külön állatfaj.

szerintem ez ilyen alvilági kötődésű meló, mint a kidobó

ha nem kapnak borravalót, akkor pattognak

háztól-házig fizetek az étteremnek, csönget a futár, kimegyek egy pillanat alatt és átveszem a kaját. És még neki áll fentebb, hogy nem kapott pénzt. Miért is? Hogy elvégezted a munkád?

Szerintem a borravalózás ugyanolyan primitiv érzelmi szokás, mint pl a hálapénz.

A hálapénzt azért adják az orvosnak az emberek, mert a betegségből nagyon meg akarnak gyógyulni, vagy empátiájuk kapcsol be a szeretteik irányába.

A vendéglátás borravalós szokása meg abból fakad, hogy a jóllakott ember a jóllakottság jó érzéséből pénzzel akar hálálkodni a felszolgálónak.

A szakácsnak nem kéne akkor?

2017. szept. 30. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!