Jelenleg munkanélküli vagyok, de amikor közel kerülök valami új munkához vagy tanfolyamhoz, akkor hirtelen elkezdek stresszelni és bezártságérzetem lesz, hogy most meg leszek fosztva a szabadságomtól. Mit lehet ez ellen tenni?
ma 11:20
Na ide figyelj! Ne mert fikázni a szüleimet! Engem igenis jól neveltek. Igen, szokták mondani, hogy keressek valami normális munkát, meg ne foglalkozzak a bunkó főnökökkel stb., de akárhogy is alakul, sosem dobnának ki engem itthonról.
Kedves utolsó! Neked és a többieknek, akik normálisan válaszoltak, azoknak köszönöm.
Nincs igazad Kérdező!
Elsősorban senki nem fikázta a szüleidet, sőt inkább gratuláltak a "produktumukhoz" :D
Biztos nagyon rendes szüleid vannak, de rosszul szeretnek téged és rád hagynak mindent, egy-egy erőtlen próbálkozást leszámítva. Kiderül a kérdésedből, hogy semmilyen képzettséged nincs, de ez is rendben van nálatok, simán eltartanak. Senki nem vitatja, hogy szeretnek a szüleid, de amit csinálnak, az a majomszeretet és minden, csak nem az életre nevelés. Ellenben, ha valami mentális problémával küzdesz és nem vagy alkalmas munkát vállalni, tanfolyamra járni, magadat eltartani, akkor ideje lenne szakemberhez fordulnod, mert a szüleid nem lesznek veled mindig, még ha nem is dobnak ki.
És ezt honnan kellett volna kiszopnia bárkinek is?
Különösen, mivel tanfolyamokról írtál, amiből azt a következtetést lehetett levonni, hogy OKJ-vel, vagy hasonlóval kellene még ezután szakmád szerezned, de nem megy.
Ha ilyen képesítésed van, akkor pláne nem értlek, főleg, hogy mert egy informatikus, ha akar, tud otthonról is dolgozni.
De nem győzködlek, felnőtt ember vagy.
Ebben az esetben a tuti: Nem mégy el melózni, mivel nem rugdalnak.
Ha a szüleid nem lesznek, anyád, aki szenvedett a szüléssel, anyád és apád, akik végig dolgoztak 40+ évet, és akiknek a HIBÁJUK, hogy hagyták a kölyküket, hogy ilyen hüle legyen, nos ha ők nem lesznek, akkor szépen lassan éhenhalsz az árokpart szélén 40 évesen, vagy pedig el fogsz menni alja munkára, mert a kenyér nagy úr.
Valóban, én a büdös paraszt, fel nem foghatom, hogy a kérdező mi a túróért nem megy el dolgozni jó végzettséggel fél misiért havonta.
Ő inkább a szabad munkanélküli létet választja, mert még le kellene dolgozni naponta 8 órát, és ez az ő szabadságvágyát nem elégíti ki.
Én meg dolgozok tizenkettőt szó nélkül - és én vagyok a paraszt.
Nagyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!