Sokan miért vannak az ellen, hogy több legyem a felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, amikor sokkal több esélyük van elhelyezkedni, kevesebb a munkanélküli közöttük?
Én műszaki menedzserként végeztem.
Voltak, akik lebüfézték,meg lefikázták.
Mégis én, stratégiai beszerzőként többet keresek, mint a mérnök kollégák.
Pont azoknál keresek többet, akik lebüfészakozták.
Ha most felmondanék, 1 hét sem kellene és új állásom lenne,hasonló munkakörrel.
Én diplomás munkanélküliről nem is hallottam még, max arról, hogy eltart neki 1-2 hónapig az álláskeresés, mivel vannak rossz és jó munkahelyek.
Elhelyezkedési szempontból a diplomások vannak a legjobb helyzetben.
Akiknek középfokú végzettsége van, ők jóval nehezebb helyzetben vannak.
De, a szakmunkások is.Meg, Magyarországon bagónyi fizetést kapnak csak.
Több nyugat-európai országban is vannak olyan régiók,ahol a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek aránya 50 százaléknál jár.
És nincs semmiféle "összeomlás" vagy hasonló.
Ha a kormány normálisan csinálná, 2030 körülre nálunk is lenne 45-40 százaléknyi diplomás.
3#
Szakmunkásokra sincs szüksége,nem tudja őket az országban tartani, ugyanis ők sokkal hamarabb elhúznak külföldre,mint a diplomások.
" Rengeteg szakmunkás meg azért nem fog kimenni külföldre, mert tényleg elhiszik azt hogy az ország gazdasága növekszi".
A múltkor alig találtam villanyszerelőt.Az is baromi drágán dolgozott.
"míg Nyugaton meg polgárháború van a migránsok miatt."
Ez egy érdekes téma.
A migránsok jelenléte semmiképpen nem pozitívum.
A szakmunkások szerintem kevésbé beszélnek nyelveket, mint a diplomások, plusz nem annyira nyitottak a világra.
Aztán szerintem Viktoréknak ez elvi kérdés is, mivel mentalitás terén sokkal közelebb állnak a szakmunkásokhoz, mint a diplomásokhoz. A diplomás nekik túl értelmiségi és b*zis, a szakmunkások meg macsó, keminy leginyek, amilyennek egy Igazi Magyarnak lennie kell.
Azért mert egy pár menedzsernek van munkája , sokan vannak feleslegesen belőlük. Mert ha szakmunkásra nincs szükség akkor büfésekre sincs.
Nyugatot meg ne hasonlitsd ide mert ott nem adták el a gyárakat, és van munkahely. Ezért szakmunkásra is van szükség ott. ÉS amúgy mit kezdenek 45-50 % diplomással majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!