Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért vannak az ellen,...

Sokan miért vannak az ellen, hogy több legyem a felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, amikor sokkal több esélyük van elhelyezkedni, kevesebb a munkanélküli közöttük?

Figyelt kérdés

Én műszaki menedzserként végeztem.

Voltak, akik lebüfézték,meg lefikázták.

Mégis én, stratégiai beszerzőként többet keresek, mint a mérnök kollégák.

Pont azoknál keresek többet, akik lebüfészakozták.

Ha most felmondanék, 1 hét sem kellene és új állásom lenne,hasonló munkakörrel.

Én diplomás munkanélküliről nem is hallottam még, max arról, hogy eltart neki 1-2 hónapig az álláskeresés, mivel vannak rossz és jó munkahelyek.

Elhelyezkedési szempontból a diplomások vannak a legjobb helyzetben.

Akiknek középfokú végzettsége van, ők jóval nehezebb helyzetben vannak.

De, a szakmunkások is.Meg, Magyarországon bagónyi fizetést kapnak csak.

Több nyugat-európai országban is vannak olyan régiók,ahol a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek aránya 50 százaléknál jár.

És nincs semmiféle "összeomlás" vagy hasonló.

Ha a kormány normálisan csinálná, 2030 körülre nálunk is lenne 45-40 százaléknyi diplomás.

2017. ápr. 14. 15:43
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
35-40 százalék, bocsánat.
2017. ápr. 14. 15:44
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Mert ahova mi megyünk, oda nem kell sok felsőfokú végzettséggel rendelkező ember.
2017. ápr. 14. 15:45
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
A kormánynak nincs szüksége felsőfokú végzettséggel rendelkező emberekre. Ők az egyszerű szakmunkások befolyásolásából tartják fenn magukat.
2017. ápr. 14. 15:45
 4/15 A kérdező kommentje:

3#

Szakmunkásokra sincs szüksége,nem tudja őket az országban tartani, ugyanis ők sokkal hamarabb elhúznak külföldre,mint a diplomások.

2017. ápr. 14. 15:48
 5/15 anonim ***** válasza:
98%
De a szakmunkások képesek mindent elhinni a kormánynak, míg egy egyetemet végzett embert nem lehet olyan könnyen befolyásolni. Rengeteg szakmunkás meg azért nem fog kimenni külföldre, mert tényleg elhiszik azt hogy az ország gazdasága növekszik, míg Nyugaton meg polgárháború van a migránsok miatt.
2017. ápr. 14. 15:51
 6/15 A kérdező kommentje:

" Rengeteg szakmunkás meg azért nem fog kimenni külföldre, mert tényleg elhiszik azt hogy az ország gazdasága növekszi".

A múltkor alig találtam villanyszerelőt.Az is baromi drágán dolgozott.

"míg Nyugaton meg polgárháború van a migránsok miatt."

Ez egy érdekes téma.

A migránsok jelenléte semmiképpen nem pozitívum.

2017. ápr. 14. 15:55
 7/15 anonim ***** válasza:
96%

A szakmunkások szerintem kevésbé beszélnek nyelveket, mint a diplomások, plusz nem annyira nyitottak a világra.

Aztán szerintem Viktoréknak ez elvi kérdés is, mivel mentalitás terén sokkal közelebb állnak a szakmunkásokhoz, mint a diplomásokhoz. A diplomás nekik túl értelmiségi és b*zis, a szakmunkások meg macsó, keminy leginyek, amilyennek egy Igazi Magyarnak lennie kell.

8/15 anonim ***** válasza:
14%

Azért mert egy pár menedzsernek van munkája , sokan vannak feleslegesen belőlük. Mert ha szakmunkásra nincs szükség akkor büfésekre sincs.

Nyugatot meg ne hasonlitsd ide mert ott nem adták el a gyárakat, és van munkahely. Ezért szakmunkásra is van szükség ott. ÉS amúgy mit kezdenek 45-50 % diplomással majd?

9/15 anonim ***** válasza:
89%
Milyen szakmunkásokról beszéltek, az sincs már.Orbánnak nem érdeke gondolkodó embereket kinevelni.
2017. ápr. 14. 16:07
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
Nálunk rengetegen diplomáznak, csak külföldre távoznak a diplomájukkal ezért neked itt sok munkalehetőség marad. Senki nincs a végzettség ellen, az elvándorolt végzettek a probléma amit te kifelejtesz a képből.
2017. ápr. 14. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!