Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért vannak az ellen,...

Sokan miért vannak az ellen, hogy több legyem a felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, amikor sokkal több esélyük van elhelyezkedni, kevesebb a munkanélküli közöttük?

Figyelt kérdés

Én műszaki menedzserként végeztem.

Voltak, akik lebüfézték,meg lefikázták.

Mégis én, stratégiai beszerzőként többet keresek, mint a mérnök kollégák.

Pont azoknál keresek többet, akik lebüfészakozták.

Ha most felmondanék, 1 hét sem kellene és új állásom lenne,hasonló munkakörrel.

Én diplomás munkanélküliről nem is hallottam még, max arról, hogy eltart neki 1-2 hónapig az álláskeresés, mivel vannak rossz és jó munkahelyek.

Elhelyezkedési szempontból a diplomások vannak a legjobb helyzetben.

Akiknek középfokú végzettsége van, ők jóval nehezebb helyzetben vannak.

De, a szakmunkások is.Meg, Magyarországon bagónyi fizetést kapnak csak.

Több nyugat-európai országban is vannak olyan régiók,ahol a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek aránya 50 százaléknál jár.

És nincs semmiféle "összeomlás" vagy hasonló.

Ha a kormány normálisan csinálná, 2030 körülre nálunk is lenne 45-40 százaléknyi diplomás.

2017. ápr. 14. 15:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
5%
Mert tulkèpzès van azert különösen a tarsadalomtudomanyok,a közgazdasàgi ès a Jogi területeken
2017. ápr. 14. 16:33
 12/15 anonim ***** válasza:
55%

A korrekt kérdés inkább ez, ehhez a munkakörhöz, amit betöltesz, szükség van egyáltalán bármilyen felsőfokú végzettségre?

Mert kb. ahogy nézem ez a "logisztikus, fuvarszervező" szint, amihez nagyon jól hangzó mérnöki dipiket is kitaláltak, csak közben a munka olyan, hogy egy értelmesebb érettségis angol nyelvtudással is meg tudja csinálni.

A műszaki menedzser szak meg tényleg nagyon büfé végzettség abból a szempontból, hogy igazán semmihez nem értesz, aztán kvázi titkárként dolgozol.

Amúgy meg bődületesen sok diplomás nem talál a szakmájában állást, ha meg talál, akkor aprópénzért dolgoztatják. Nézd meg mennyi helyen képeznek közgazdászt, bőven elég volna Pesten a Corvinuson meg a 3-4 nagyobb vidéki egyetemen, aztán meg jön a sírás-rívás, hogy OKJ-s számviteli ügyintézőknek való munkát csinálnak nettó 120-ért.

2017. ápr. 14. 16:35
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
Viktornak nincs szüksége gondolkodó emberekre.
2017. ápr. 14. 16:37
 14/15 anonim ***** válasza:
96%

Mer' az értelmes emberek tuggyák hogy nem kel iskola :D

Tanulságos (rövid) videó 2013-ból, amikor a Fidesz ellenfele még a felsőoktatás volt:

https://www.youtube.com/watch?v=EGkLcAbBc24

2017. ápr. 14. 16:51
 15/15 anonim ***** válasza:
69%
Nyugat- Európában talán azért nem gond a túl sok diplomás, mert az "alantasabb" munkákra, ott vannak a kelet- európaiak. Nálunk viszont, lassan már nem lehet jó szakembert, szakmunkást találni.
2017. ápr. 14. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!