Sokan miért vannak az ellen, hogy több legyem a felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, amikor sokkal több esélyük van elhelyezkedni, kevesebb a munkanélküli közöttük?
Én műszaki menedzserként végeztem.
Voltak, akik lebüfézték,meg lefikázták.
Mégis én, stratégiai beszerzőként többet keresek, mint a mérnök kollégák.
Pont azoknál keresek többet, akik lebüfészakozták.
Ha most felmondanék, 1 hét sem kellene és új állásom lenne,hasonló munkakörrel.
Én diplomás munkanélküliről nem is hallottam még, max arról, hogy eltart neki 1-2 hónapig az álláskeresés, mivel vannak rossz és jó munkahelyek.
Elhelyezkedési szempontból a diplomások vannak a legjobb helyzetben.
Akiknek középfokú végzettsége van, ők jóval nehezebb helyzetben vannak.
De, a szakmunkások is.Meg, Magyarországon bagónyi fizetést kapnak csak.
Több nyugat-európai országban is vannak olyan régiók,ahol a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek aránya 50 százaléknál jár.
És nincs semmiféle "összeomlás" vagy hasonló.
Ha a kormány normálisan csinálná, 2030 körülre nálunk is lenne 45-40 százaléknyi diplomás.
A korrekt kérdés inkább ez, ehhez a munkakörhöz, amit betöltesz, szükség van egyáltalán bármilyen felsőfokú végzettségre?
Mert kb. ahogy nézem ez a "logisztikus, fuvarszervező" szint, amihez nagyon jól hangzó mérnöki dipiket is kitaláltak, csak közben a munka olyan, hogy egy értelmesebb érettségis angol nyelvtudással is meg tudja csinálni.
A műszaki menedzser szak meg tényleg nagyon büfé végzettség abból a szempontból, hogy igazán semmihez nem értesz, aztán kvázi titkárként dolgozol.
Amúgy meg bődületesen sok diplomás nem talál a szakmájában állást, ha meg talál, akkor aprópénzért dolgoztatják. Nézd meg mennyi helyen képeznek közgazdászt, bőven elég volna Pesten a Corvinuson meg a 3-4 nagyobb vidéki egyetemen, aztán meg jön a sírás-rívás, hogy OKJ-s számviteli ügyintézőknek való munkát csinálnak nettó 120-ért.
Mer' az értelmes emberek tuggyák hogy nem kel iskola :D
Tanulságos (rövid) videó 2013-ból, amikor a Fidesz ellenfele még a felsőoktatás volt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!