Aki munkanélküli, hogyan tesz az ellen hogy ne veszítse el a reményét és az életkedvét?
Én még csak egy hónapja ülök itthon, de már most nagyon nehéz.
Azt csinálom, hogy egyszerűen nem érdekel a dolog. Minden nap nézek állást, jelentkezem, nézek önéletrajzzal és interjúra felkészüléssel kapcsolatos oldalakat, de csak napi 4, maximum 6 órában. A fennmaradó időben ugyanúgy élek, mintha munkából értem volna haza, elmegyek vásárolni, főzök, annyi változott, hogy jóval többet sportolok most, mint amíg dolgoztam. Ezt neked is tudom ajánlani, egyrészt elvileg a mozgás endorfint termel, ami jó, másrészt van egy olyan érzésed, hogy valamiben elfáradtál, harmadrészt most van rá idő :)
Szia,
Én még csak pár napja, de sokkal jobb a lelkemnek, ha úgy fogom fel, hogy szabad vagyok, nem munkanélküli :)
Itt a tavasz végre-végre :) Süt a nap, rügyeznek a fák, személy szerint én örülök neki, hogy sok év után végre nem egy iroda ablakából kell ezt végignéznem :)
Persze tudom, hogy haladni is kell közben. Turbózd fel kicsit az önéletrajzod, vedd kicsit marketingesebbre. Indulj ki abból, hogy a jelenlegi helyzetedhez képest semmit sem veszíthetsz, akkor sem, ha kicsit bátrabb vagy.
Ha értesz a számítógéphez és kicsit kreatívabb vagy, készíthetsz az önéletrajzodból prezentációt videó CV-nek.
Bátraké a szerencse! :)
Köszi, hogy írtatok! :)
Az elején még én is így fogtam fel, hogy több mindenre lesz időm, megtudok olyan dolgokat csinálni amiket régóta terveztem és nem volt rá időm, eljárok barátnőzni is végre... Ezeken mind túl is vagyok. De a haszontalanság érzetét már semmi sem csökkenti!
A párom korán megy, este jön, én max egy délelőtt kitakarítok, kimosok itthon. Néha nyelvet tanulok. De ezzel nem megy el az egész nap. Sőt... egyre kipihentebb vagyok és este már alig tudok elaludni, pedig a párom 10 körül már feküdne.
Van még valaki ebben a cipőben?
Nem vagy haszontalan!!!
Épp a napokban gondolkoztam ezen. Lehet, kicsit összeesküvősnek tűnik az elmélet, de (szerintem) ez egy aprólékosan megtervezett társadalmi kísérlet eredménye lehet, miszerint, ha nem dolgozol (adózol), haszontalan vagy. Ha pedig dolgozol, akkor szorítsd össze a fogadat és tűrj, túlórázz, add az életedet a cégért, aki alkalmazott. Kétlem, hogy ez lenne az élet értelme..
A Pink Floyd egyik klipje indította ezt a gondolatsort:
https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U
Igazából már gyerekkorban elkezdődik ez, azzal, hogy az iskolában a személyiségünket igyekeznek egyformára alakítani, az önkéntes (!), engedelmes munkavállalás (adózás!!!) céljából. Aki deviáns, kipereg az iskolából és ezáltal a társadalom is kiveti magából.
Nem vagy haszontalan!!! Csak az állam hiteti el ezt veled. Az állam, aki rajtad soha semmilyen körülmények között nem segít! Ne azt nézd, mit mondd, hanem hogy ki mondja!
Ezer bocsánat, ha ezzel bárkit megrengettem a világnézetében!
#2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!