Sok női miért olyan kényes a légkondira?
Munkahelyen nők férfiak dolgoznak vegyesen az irodában.
Én eleve nem értek ezzel egyet, több kisebb iroda kellene.
A légkondi állandó vitatéma.A többség a klímára szavaz, viszont van pár nő, akik állandóan hisztiznek miatta.
Ebből adódóan, a klíma távirányítóját mindig el kell dugni,mert a lányok kikapcsolják.
Inkább grillcsirkéset játszanak, de ne menjen az a szörnyű klíma.
Pár nőknek erről az a véleménye, hogy "a modern férfiak kényesek,katonaság kellene nekik, igazi férfiak kellenének".
Van benne igazság, de ehhez igazi nők is kellenének, nem pedig ezek sárkányok, amikké a nők változnak vagy változni akarnak.
Sok esetben, szerintem divat is fújni a klímára.
Amikor például egy projektet nézünk meg és kocsiba ülünk, mindig lereteszelem a hátsó ablakokat,nehogy klíma mellett elkezdjék húzkodni.
Ha valaki hüle, használja csak, de mást ne battasson vele.
A többség se beállítani rendesen, se takarítási szabályaival sincs tisztában és csak szívják a "trottyos" levegőt bacikkal.
Szerencsére az ilyen puhányok hamar kihalnak, mert képtelenek lesznek alkalmazkodni az időjáráshoz és egy kis melegtől a jövőben földbevágódnak;)
"Munkahelyen nők férfiak dolgoznak vegyesen az irodában.
Én eleve nem értek ezzel egyet, több kisebb iroda kellene. "
Látod ezzel abszolút egyet értek, akkor legalább nem kéne olyan gyerekes gyökerekkel közösködni, akik eldugnak dolgokat, ahelyett, hogy kompromisszumokat kötnének.
Amúgy vannak, akik könnyen megbetegszenek a légkonditól, pláne, ha olyan hidegre van állítva, hogy már-már libabőrözik tőle az ember, szóval nyilván nem ugranak ki a bőrükből, ha akaratoskodnak ezzel kapcsolatban.
Ja, a másik kérdésedből idézem:
"Egy légterű irodában 7-en vagyunk, ebből 3 nő. "
Említetted, hogy pár pasinak is van vele gondja. Ergo, mivel a férfiak is többe számban volt, legalább 2 férfinak volt/van vele gondja. Ami azt jelenti, hogy 7-ből minimum 5 embernek nem jön be a légkondi. Tehát te meg egy másik kollégád vagytok azok, azok hisztiznek. Mikre nem képes a matek, nem?
Ui.: Én olyan helyen dolgozom, ahol az egész emelet 1 légtér,vagy 40-en vagyunk együtt, csak a főnökök vannak külön. És mégis jól kijövünk egymással, mert senki nem ekkora idióta.
Én nem tudom mennyi tápos ember van manapság, klímától megfázni?! Jézusom... Én be is szoktam állni alá ha nagyon ver a víz. Soha az életben nem volt bajom tőle. Pedig nő vagyok.
Kényes pi csák, kész..
Teljesen megértelek, nőként. Tavasszal kezdtem egy új helyen, ahogy bejött a meleg elkezdtük üzemeltetni a klímát, de két kolléga (5-en vagyunk az irodában) nyavalygott, hogy megfagynak. Tiszta erővel nyomta a hideget, így még értettem is, rákérdeztem, hogy miért nem veszik lejjebb a fokozatot. Rávágták, hogy nem lehet. Áthívtam a klímaszerelőt, mire megmutatta nekik, hogy de, le lehet venni a fokozatot (kiderült, hogy ők évekig azért nem üzemeltették, csak percekig, mert azt hitték csak a max. fokozat van). Utána gondoltam, hogy de jó, végre nem főlök meg a saját levemben, de korai volt az öröm. Azóta megy 10 percet, az egyik kolléga "fázós", így 10 perc után felveszi a kötött! téli pulóverét, majd 5 perc múlva kikapcsolja, hogy őt nem érdekli mi megrohadunk-e a melegben, ő bizony lekapcsolja. Ezt követően órákig nem engedi bekapcsolni, mert szerinte épp rámegy a klíma. Múltkor miután elment az egyik kollégámmal kipróbáltuk a helyét, hogy tényleg odamegy-e a hideg, hát abszolút nem. Felajánlottuk neki, hogy akkor behozunk egy ventillátort, odafordítjuk magunk felé (neki háttal) és fújatjuk magunkra a hideget, de neki az sem jó, mert ő attól is fázik. Egyszerűen nem értem, ő megfagy, mi meg olvadjunk el. Már jeleztem a vezetőség felé, hogy én így nem vagyok hajlandó dolgozni, felmondok vagy ültessenek el, jött az ígérgetés, hogy átülhetek 2 hét múlva máshova, egy hét letelt, hát kíváncsi leszek. Már több hónapja, mióta bejött a meleg ott olvadok az irodában, gondolkodni nem lehet melegben, így a munkámat tripla idő alatt tudom csak elvégezni, nap végére átázik a ruhám az izzadtságtól, arról nem beszélve, hogy hiába iszok, a fejem szétesik a fájdalomtól minden nap.
Én az ilyen helyzeteket úgy oldanám meg, hogy akik "fázósak" vagy félnek a jó időtől azokat beraknám egy irodába, hadd főjenek, a többieket meg egy másikba, ahol mehet a klíma.
Mi 3-an vagyunk egy irodában, de mindig megtudunk egyezni a klíma kérdésben. Amíg nincs nagyon meleg, addig nem használjuk. 1 ember mindig azt mondja neki mindegy. A másik fázós, nekem meg 5 perc klíma után elkezd fájni a fejem, taknyom-nyálam egybefolyik, tüsszögni kezdek és a manduláim is kezdenek dagadni. Na akkor mondom azt, hogy elég volt...
Értem én, hogy valakinek melege van, de az azért egészen más, mint amikor valakinek ilyen tünetei jönnek elő a klímától. Konkrétan mintha allergiás lennék rá.
Mi abban maradtunk, hogy akkor megy a klíma, amikor nem vagyunk bent. Lehűti az irodát amíg mi megiszunk egy kávét a konyhában, vagy ebédelünk. Amikor beülünk, akkor ki van kapcsolva és ennyi. Nem kell megposhadni, de mégsem tolja ránk a hideget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!