Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért akarnak a kollégák...

Miért akarnak a kollégák velem ebédelni? (Új vagyok)

Figyelt kérdés

2 hete dolgozom egy cégnél. Első nap nem vittem kaját, mondtam, hogy majd kimegyek a boltba (a céggel szemben van Reál és Spar) annyira nem voltam éhes. Akinek a feladata volt a betanítás mondta, hogy kijön velem, megmutatja - nem értem miért, ott van szemben, az ablakból látszik. A többiek azóta is kérdezik minden nap, hogy megyek-e velük enni, ők rendelnek vagy otthonról hoznak, de én vagy kimegyek a boltba vagy a Mekibe, elég bőségesen reggelizem, így általában csak estére leszek éhesebb.

Ma délután akik hívni szoktak enni kérdezték, hogy hol szoktam enni és mit, mondtam, hogy vagy hideget a boltból vagy átugrok a Mekibe egy hamburgerre vagy salátára. El is kezdtek mutogatni az ablakból, hogy arra meg arra van egy étterem meg rendelhetek is stb. sőt egyikük felajánlotta, hogy holnap kijön velem az étterembe, megmutatja. Egyedül is megtalálnám, ha akarnám, de nem akartam bunkó lenni. Én nem vagyok az a típusú ember, hogy ebédszünetben leülök közösségi ebédpletykálásra, szívesebben sétálok el a boltig, kiszellőztetni egyedül a fejemet és kicsit mozogni.

Ezt hogyan hozhatnám finoman a tudtukra? Nem akarok antiszociálisnak sem tűnni.

2017. márc. 22. 21:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
47%

"Senki nem mondta hogy kötelező lenne beszélgetned bárkivel, de pont ugyanígy el kell fogadnod hogy ez másnak esetleg nem tetszik."

Könyörgöm, mond már meg miről beszélgessek másokkal, ha nem érdekel a témájuk?

"Akkor ne beszélgessen, de ne is csodálkozzon azon, hogy ezt az emberek nagy része furcsának fogja tartani."

Beszélgetek, de ne napi 8 órán keresztül kelljen a szövegemmel lelket öntenem másokba, mert unalmas a meló! Nem vagyok gondolatolvasó, és nem látok bele mások fejébe, hogy megállapítsam, hogy miről szeretnének beszélgetni, mert én elkezdek beszélni a Pittbullom fürdési szokásairól, meg hogy mi lehet a baja a fűnyírómnak, de ha utána azért imádkoznak, hogy maradjak csendbe, akkor ne engem okoljanak! Nézhetnek furának, de ha egyszerűen nincs mit hozzáfűznöm a témájukhoz, akkor ők legyenek szívesek örülni annak, hogy ők ott öten jól elvannak, és ne engem figyeljenek, mert én lehetnék elkeseredve, hogy nem tudok beszélgetni senkivel.

"Tény hogy nem kell traccspartit rendezni, de nem is erről szólt egy percig sem a kérdés. Pont ez az együtt ebédelés lényege, lehet beszélgetni a munkától függetlenül."

Oké, és ti miről szoktatok beszélgetni? Akkor kiderül, hogy vajon hányan csatlakoznának a beszélgetéseitekbe. Meg amúgy én örülök, hogy ti elvagyok egymással, tényleg, mert gyűlölöm ha feszültek egymással a munkatársak, de inkább örülnöd kéne, hogy ilyen jól megvagytok egymással cseszegetés nélkül, és nem azt figyelni, aki 8.-ként nem tud beleszólni a beszélgetésbe, mert lehet, hogy rajtatok kívül 5 másik személy szintén nem tudna mit hozzáfűzni.

"A legtöbb esetben az ember nem cserélgeti a munkahelyeit havonta, az már régen rosszat jelent. Főleg ha azt nézem, egy jobb szakmába akár 1-2 vagy több és is beletanulni."

Komolyan, te valami nagyon jó munkahelyet foghattál ki magadnak. Bazi nagy szerencséd van, hidd el, vannak egypáran, akik havonta munkahelyet cserélnek. Szar ügy, de ha a helyükben lennél, te is megtennéd.

"Részemről sokkal jobb úgy bemenni egy munkahelyre hogy jól érzem magam a társaságban és nem csak kötelező nyűgként élem meg az életem nagy részét."

Nem kötelező nyűg, hanem kötelező munka. A pénz miatt dolgozok, nem a munkatársak miatt, ettől függetlenül igaz, hogy az a jó, hogyha jóban vannak a munkatársak, de hidd el nekem, te nagyon szerencsés vagy.

"És hiába a családom a családom, akkor is a munkatársakkal kell lenni a nap nagy részében."

És akkor most mit csináljak? Rendben van, felhozok nekik egy témát, de ha utána mély kussban fognak ülni, akkor meg majd hibáztassam őket, hogy mi a f*@*sznak nem képesek szociálisan viselkedni? Te el vagy tévedve.

"És hozzáteszem a legtöbb munkában muszáj kapcsolatban lenned emberekkel. Sőt, a legtöbb munkában muszáj csapatmunkában dolgoznod ahhoz pedig muszáj valamilyen szinten megismerni a másikat."

Nem, ahhoz, hogy összedolgozzak valakivel, nem kell ismernem hozzá, hogy hány gyereke van, vagy hogy milyen a pénzügyi helyzete, tudod én vagyok olyan szociális, és vagyok olyan jó csapattárs, hogy anélkül is össze tudok dolgozni másokkal. Ettől függetlenül mondom, nem rossz az, amit ti csináltok, örülök, hogy jól elvagytok, csak ne hibáztassatok olyat, aki nem azért nem beszélget veletek, mert utál titeket, hanem mert egyszerűen nincs mit mondania. De majd ha te leszel hibáztatva, mert nem tudsz hozzászólni mások szövegéhez, akkor gondolj majd arra, amiket írtam. Reméljük ez nem fog bekövetkezni.

2017. márc. 26. 22:57
 22/26 anonim ***** válasza:
2017. márc. 26. 23:06
 23/26 A kérdező kommentje:

21-es, teljesen egyetértek azzal, amit leírtál!

Sőt ebéden kívül: ma is például két kollégám az én asztalom mellett kezdte kitárgyalni a hétvégéjét, szinte percre pontosan, miután megérdeklődték, hogy telt a hétvégém és én csak annyit reagáltam, hogy köszönöm, jól. Nem értem miért kell részletes élménybeszámolót tartani.

2017. márc. 27. 18:12
 24/26 anonim ***** válasza:
Igen igazam van, tudom. De a te helyzetedben is megérthető az ő véleményük. Végül is csak arra kíváncsiak, hogy mi történt veled aznap. Ha kérdezik, akkor mond el, és már nem tudnak belekötni. Ha ezt akarják, hát akkor legyen, meséld majd el nekik, utána egy szavuk sem lehet.
2017. márc. 27. 19:48
 25/26 anonim ***** válasza:
Őszinte választ akarsz hallani, akkor azért, mert meg akarnak dugni.
2017. júl. 30. 15:38
 26/26 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Házas, többgyermekes nőknek nem hiszem, hogy ez lenne a céljuk. :)
2017. júl. 30. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!