Mit tennétek? Úgy adódott, hogy a munkahelyemen közös megegyezéssel felmondtak nekem. A felmondâsi időm töltöm, de felmentettek a munkavégzés alól. Magyarul nem kell bemennem dolgozni a felmondási időben. A többi lent.
Viszont úgy néz ki, hogy találok hamarosan munkát. Olyan van, hogy regisztrálnak a munkaügyi központban, felveszem a 3 havi álláskeresési járadékot, majd pár nap múlva elmegyek dolgozni?
Valami ilyesmit hallottam. Csak ha úgy adódna, 3 évig nem vehetem újra igénybe.
Ja, azt hittem gyorsan megy.
Köszi!
Felmondási idő alatt nem regisztrálhatsz, csak ha letelik. Azután regisztrálhatsz, és ha megállapítják a járadékot. a.) Ha a 3 hónap alatt mész el dolgozni, kérheted a járadék fennmaradó összegének egy összegű kifizetését(nem teljes összeg, 80%). Így viszont nullázod a napjaid, ha netalán kirúgnak az új munkahelyedről, akkor már nem leszel jogosult újra a járadékra.
b.)Ha a 3 hónap alatt mész el dolgozni, de nem kéred a kifizetést, és netalán kirúgnak az új munkahelyedről, és ha maradt még beszámítható 360 napod, akkor újra igényelheted a járadékot.
Csak akkor válaszd az a. variációt ha biztos az új munkahelyed.
Amúgy olyan nincs, legalábbis papíron, hogy "közös megegyezéssel felmondtak". Közös megegyezésnél nincs felmondási idő.
A munkaviszony felmondással, azonnali hatályú felmondással, vagy közös megegyezéssel szüntethető meg a Munka törvénykönyve szerint.
Közős megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonyom, a felmondási idő 50 nap, mert majdnem 9 éve dolgoztam a cégnél és megszűnt az adott osztály. Végkielégìtést is kaptam jutalim cìmen számfejtették.
Közös megegyezésnél is van felmondási idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!