Munkáltatói felmondás esetén a felmondási idő feléről való felmentés nem kötelezettsége a cégnek amelytől el nem térhet?
Azt próbálják megetetni velem hogy felmondtak és a felmondási idő feléről se mentenek fel a munkavégzés alól mert az nem kötelezettsége csak lehetősége a cégnek. És ha ők úgy döntenek hogy nem mentenek fel akkor nem.
Szerintem meg nem lehetőség hanem kötelezettség a cég másképp el se járhat.
Határozatlan idejű szerződésem volt rendes felmondással küldenek el, tehát jár a 30 nap felmondási idő, továbbá
A munkáltató a munkavállaló munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetése esetén köteles a munkavállalót a munkavégzés alél felmenteni.
A felmentés mértéke a felmondási idő fele (a számítás során a töredéknapot egész napként kell figyelembe venni).
A munkavégzés alél a munkavállalót - legalább a felmentési idő felének megfelelő időtartamban - a kívánságának megfelelő időben és részletekben fel kell menteni. Ettől a felek megállapodása eltérhet, de csak akkor, ha az a munkavállaló javára történik.
Most akkor én tudom rosszul vagy mezeien hülyére akarnak venni?
szerintem nem, ragaszkodhat hozzá hogy ledolgozd a felét!!
gondolj bele neki is kell újat keresgélnie.
Én így tudom..
"szerintem nem, ragaszkodhat hozzá hogy ledolgozd a felét!! "
Már ne haragudj te olvasni azt tudsz? Nem az a kérdés a fele alatt dolgozom-e hanem az hogy a cég azt várná hogy az EGÉSZ IDŐ alatt dolgozzak... te olvasni tudsz?
"Azt próbálják megetetni velem hogy felmondtak és a felmondási idő feléről se mentenek fel a munkavégzés alól"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!