Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyárban leállás lesz, viszont...

Gyárban leállás lesz, viszont nincs annyi szabadságom?

Figyelt kérdés
Ilyenkor takarítások mennek, amit szintén az operátorok végeznek, ami én is vagyok. Kötelezhetnek takarításra, vagyis hogy bemenjek leállás alatt is, vagy maximum fizetés nélkülire megyek addig? Két nap szabim van, ha jól számoltam, 4 naptól esnék el.
2016. dec. 9. 11:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
úgy gondolom, ennek valahol meg kellett jelennie a munkaköri leírásban, vagy a szerződésben? Nem jó, hogy ez váratlanul ért.
2016. dec. 12. 08:02
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Váratlanul? Évközbe nem tudta, hogy idén is lesz Karácsony? :D

Ha egy cég leáll a két ünnep közt, akkor az minden évben leáll. Másrészt azért csak tájékozódok már év közben erről a (tervezett) leállásról, csak beszélnek ennyit a kollégák egymás közt (ha nem műszakban, hát előtte v. utána).

2016. dec. 12. 10:25
 23/31 anonim ***** válasza:

igen, de ennek nem a szalag melletti társalgásból kell kiderülni, hanem a munkaköri leírásból - és ha nem derül ki váratlanul éri a dolgozót, mint a jelen esetben

Ha ezt tudta volna, valószínű tartalékol szabadságnapokat.

2016. dec. 12. 10:34
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ezt tudta volna"

És mit nem tudott?

Amit tudott:

- Idén is lesz karácsony

- Mennyi a szabija

- Akinek nincs, az bemegy takarítani

Nem is értem, mi a kérdés.

2016. dec. 12. 11:47
 25/31 anonim ***** válasza:
Ha valakinek a munkaköri leírása tartalmazza az éves szabadságos ütemtervet, akkor annak benyalok köldökig.
2016. dec. 12. 11:51
 26/31 anonim ***** válasza:

Jól van, igazatok van 24-25

Semmiféle érdekvédelem nem működik az elgyötört munkások felé, még itt sem.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

2016. dec. 12. 11:54
 27/31 anonim ***** válasza:

Boldogat neked is!

De sok kérdéssel fentebb írtam, hogy itt legfeljebb egyetlen védelem van, az meg a közvetlen felettes, aki még figyel arra, hogy mennyi szabadságból lehet gazdálkodnia (nem is annyira a munkavállalónak, mint a cégnek).

Ha valaki felnőtt ember és munkát képes vállalni, annyi esze legyen már, hogy év közben odafigyel a szabadságára, mert ha nem teszi, akkor helyette senki sem fogja megtenni, és év végén szarul jár. Ez az helyzet itt is, ennyi és nem több.

2016. dec. 12. 12:10
 28/31 A kérdező kommentje:
Hűha mi folyik itt, a helyzet szimplán annyi, hogy pályakezdő vagyok, 1 hete vettek fel, és azért nincs annyi szabadságom :)
2016. dec. 12. 15:15
 29/31 anonim ***** válasza:
Páfff... :D
2016. dec. 12. 15:19
 30/31 anonim ***** válasza:
Ha egy hete vettek fel,sztem menj be ha muszáj
2016. dec. 14. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!