Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyárban leállás lesz, viszont...

Gyárban leállás lesz, viszont nincs annyi szabadságom?

Figyelt kérdés
Ilyenkor takarítások mennek, amit szintén az operátorok végeznek, ami én is vagyok. Kötelezhetnek takarításra, vagyis hogy bemenjek leállás alatt is, vagy maximum fizetés nélkülire megyek addig? Két nap szabim van, ha jól számoltam, 4 naptól esnék el.
2016. dec. 9. 11:31
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen... idősebbeknél ez nem probléma az alapszabadság és a gyerekek után járó pótszabadságok miatt. Fiataloknál ez gáz. Simán kiállhatna magáért, de félti az állását.
2016. dec. 10. 13:10
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam gyárban még a 2000-es évek elején, '82-es születésű vagyok. Életkoromból kifolyólag nekem csak évi 20 nap szabadság járt, és ez pont belement a nyári, illetve téli, két ünnep közti leállásba. Volt, hogy nem hagytam meg a téli napokat, hanem kivettem őket. Három lehetőséget kínáltak: 1. Fizetetlen lesz a téli leállás 2. Még a leállás előtt túlórázgatok, bent maradok plusz négy órákat, illetve délutános héten korábban bemegyek 3. A leállás alatt bemegyek munkákat csinálni

Én az elsőt választottam, úgy voltam vele, hogy dolgozza le a franc. Szerintem amúgy nem kötelezhetnek, hogy bemenjél.

2016. dec. 11. 09:04
 13/31 anonim ***** válasza:
29%

Mi az, hogy nem kötelezhetnek? Gondolkozzatok már úgy, hogy ti vagytok a munkáltató.

Ha úgy tartja kedved, igazolatlant adsz a dolgozónak, és pillanatok alatt fegyelmivel elküldöd. Nehogy már a takony túrja az óvodást!

De azért az éremnek két oldala van, mert a dolgozónak nyilván van egy közvetlen felettese, aki ugyanolyan mértékben figyel az éves szabadságra, mint maga a dolgozó. Mindkettő linken kezelte a helyzetet, úgyhogy a kisfőnöknek is szétrugdosnám a hátsóját - mondjuk tulajdonosként.

2016. dec. 11. 09:16
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
13: Ha lenne szabadsága, automatikusan szabad kellene, hogy legyen. Mivel nincs, így a fizetetlen szabadság is opció kellene, hogy legyen, ha normális a hely. Egy percig nem maradnék tovább olyan munkahelyen, ahol ilyenkor kényszerítenek, hogy menjek be, pláne két ünnep között.
2016. dec. 11. 12:20
 15/31 anonim ***** válasza:
#14 - nyilván, épp ezért a #12-es válaszból indultam ki.
2016. dec. 11. 12:52
 16/31 anonim ***** válasza:
15: Azt is én írtam. Lényeg, ami lényeg: Ha kötelezni akarják a dolgozót, hogy menjen be leállás alatt, az notórius kizsákmányolás.
2016. dec. 11. 19:01
 17/31 anonim ***** válasza:

"Ha kötelezni akarják a dolgozót, hogy menjen be leállás alatt, az notórius kizsákmányolás.

"

És miért? Nincs szabadsága.

2016. dec. 11. 19:19
 18/31 anonim ***** válasza:
17: Talán mert nincs benne a munkaszerződésben? És mert az a standard természetes állapot, hogy akkor senki nem dolgozik? (Csak a lakatosok, legalábbis ott, ahol én voltam.) Meg logikátlan is, elvégre a cégnek úgymond "örülnie" kellene, hogy kevesebbet kell fizetni.
2016. dec. 11. 22:54
 19/31 anonim ***** válasza:
Mégis miért kéne külön beírni a munkaszerződésbe, hogy a szabadságon kívüli időben dolgozni kell? A legtermészetesebb dolog.
2016. dec. 11. 23:27
 20/31 anonim ***** válasza:

19: A legtermészetesebb dolog, hogy berángatnak dolgozni olyankor, amikor mindenki más automatice szabad?

De amúgy Kérdező, ha a takarítást az operátorok végzik, ami te is vagy, akkor nem az a helyzet, hogy ti nem lehettek szabadok a leállás alatt? Bár minálunk csak a nyári leállás alatt volt ez a helyzet, a téli alatt nem, ha jól emlékszem.

2016. dec. 12. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!