Gyárban leállás lesz, viszont nincs annyi szabadságom?
Én dolgoztam gyárban még a 2000-es évek elején, '82-es születésű vagyok. Életkoromból kifolyólag nekem csak évi 20 nap szabadság járt, és ez pont belement a nyári, illetve téli, két ünnep közti leállásba. Volt, hogy nem hagytam meg a téli napokat, hanem kivettem őket. Három lehetőséget kínáltak: 1. Fizetetlen lesz a téli leállás 2. Még a leállás előtt túlórázgatok, bent maradok plusz négy órákat, illetve délutános héten korábban bemegyek 3. A leállás alatt bemegyek munkákat csinálni
Én az elsőt választottam, úgy voltam vele, hogy dolgozza le a franc. Szerintem amúgy nem kötelezhetnek, hogy bemenjél.
Mi az, hogy nem kötelezhetnek? Gondolkozzatok már úgy, hogy ti vagytok a munkáltató.
Ha úgy tartja kedved, igazolatlant adsz a dolgozónak, és pillanatok alatt fegyelmivel elküldöd. Nehogy már a takony túrja az óvodást!
De azért az éremnek két oldala van, mert a dolgozónak nyilván van egy közvetlen felettese, aki ugyanolyan mértékben figyel az éves szabadságra, mint maga a dolgozó. Mindkettő linken kezelte a helyzetet, úgyhogy a kisfőnöknek is szétrugdosnám a hátsóját - mondjuk tulajdonosként.
"Ha kötelezni akarják a dolgozót, hogy menjen be leállás alatt, az notórius kizsákmányolás.
"
És miért? Nincs szabadsága.
19: A legtermészetesebb dolog, hogy berángatnak dolgozni olyankor, amikor mindenki más automatice szabad?
De amúgy Kérdező, ha a takarítást az operátorok végzik, ami te is vagy, akkor nem az a helyzet, hogy ti nem lehettek szabadok a leállás alatt? Bár minálunk csak a nyári leállás alatt volt ez a helyzet, a téli alatt nem, ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!