Szabadságom alatt leállt mindkét külsö szürö! Mit tudok ilyenkor tenni?
Figyelt kérdés
Szabadságról hazaérve az akváriumom teljesen el volt koszolódva, büdös volt. Nem ment egyik külsö szürö sem. Szerencsére a halak jól vannak. A szürö csöve volt eldugulva, azt kitakarítottam, és csinâltam egy 50%os vizcserét. Még mindig nagyon csúnya. Tudok még valamit tenni? 450literes akvárium, 2db eheim experience 350es szürövel.2016. aug. 14. 18:57
1/7 anonim válasza:
Hát, esetleg baktérium kultúrával rásegíthetsz. De csodát ne várj. Esetleg pár nap múlva cserélhetsz megint vizet.
( A két szűrő egy csőre volt kötve?)
2/7 anonim válasza:
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget! A szürök külön vannak bekötve! :-)
2016. aug. 14. 19:57
4/7 Platypus válasza:
Csak nem valami rokonra bíztad az akvárium gondozását amíg elvoltál? Tipikusan extrém túletetés után szokott megtörténni.
Nem ártana még 3-4 nap múlva is csinálnod egy nagy vízcserét, hogy a nitrittől megszabadulj. Az ammóniát egy legyilkolt szűrő is viszonylag gyorsan eltünteti, de a nitrit ellen sok idő kell a baciknak.
5/7 A kérdező kommentje:
Etetö automatával próbáltam megoldani, de sajnos túl sokat adagolt. 3 hét szabi volt. A rokonságot csak annyira kértem meg hogy néha nézzen rá hogy nincs e nagy baj. Az egész aksiban állt a kajcsi...
2016. aug. 14. 22:48
6/7 Platypus válasza:
Ebben az esetben nem ártana még több, pár napos szünetekkel beiktatott vízcsere. Hatalmas nitrogéntöbblet lehet az akváriumban.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítsêget. A probléma az lehetett, hogy az etetöautomata árammegszakítâskor visszaáll 12óránkénti etetésre, ên pedig 24 órán hagytam azt teszteltem elötte. Ha volt egy áramkimaradás, vagy a kedves ismerösünk amikor egyszer feltöltötte az automatát, kihúzta a konnektorból, akkor egyböl összeomlott a rendszer. Akkor néhány naponta csinálok egy kis vizcserét...
2016. aug. 15. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!