Kismama vagyok. A táppénz jogosultságom lejárt, a főnököm meg fizetetlen szabadságra küldött, úgy, hogy a könyvelőtől tudtam meg. Ő saját maga eldöntötte, pedig az összes szabadságom bent van még. Mi a teendő ilyenkor? A tb. által biztosított vagyok?
Főnökök nem szoktak ilyen egyoldalúan dönteni ilyesmit, hacsak nyomós okuk nincsen rá. Mondjuk nincs kivel egyeztetni, mert nem elérhető. Vagy nem hajlandó kompromisszumra. Biztos, hogy nem rúgtad vele össze a patkót?
A teendő ilyenkor az lenne, hogy először ővele próbálod tisztázni a helyzetet személyesen, nem mindenféle könyvelőkön keresztül. Ha nem lehet, akkor az már másik fejezet, mert akkor a munkaügyi bíróság elé kerülhet a dolog. Mindenesetre nem árt, ha valóban megpróbálod ővele tisztázni a helyzetet, hogy képben legyél, és tudd, mik a jogaid, és a kötelességeid. Ha te szegted meg a szabályt, akkor a munkaügyi bíróság is téged fog elmarasztalni. Már ezért is javallott ővele megbeszélni.
A TB által biztosítva vagy akkor is, ha már táppénzre nem vagy jogosult. Biztosított vagy, amíg a munkahelyed meg nem szűnik. Utána is folytatódig a biztosított státuszod, mert amennyiben regisztrálsz a Munkaügyi Központba, attól kezdve ők fizetik a TB-t, vagy bizonyos esetekben az önkormányzat. Pl, ha lejár a munkanélküli állapot, de még mindig állás nélkül vagy. Efelől tehát nyugodt lehetsz.
A többit pedig tessék megbeszélni a bossal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!