Miért gondolják sokan, hogy a dolgozó ember független?
Én egyre jobban megértem azokat,akik inkább eltartatják magukat egy idősebb férfivel és alárendelik magukat,mintsem dolgozzanak.
Jó,persze ha nagyon jól fizetnek,akkor szép dolog a szabadság,de az átlag emberből kiindulva,a fizetésed annyi szabadságot ad,hogy másnak ugyanúgy bemehetsz dolgozni,és nem egy eltartótól függsz,hanem a főnöködtől.
És akkor még munkatársaid is vannak,akik a hátad mögött kibeszélnek,áskálódnak.(Még az értelmiségiek között is sajnos).
Akkor miféle szabadság ez?
Én teljesen megértem,ha valaki inkább a másik utat választja,így max 1 embernek kell megfelelni,és sokkal nyugisabb az élet,nincs munkahelyi stressz.
Szerintem a szabadság egy olyan illúzió,ami csak a gazdagoknak adatik meg,akik munka nélkül élnek.
Ti mit gondoltok erről?
Van némi hibás felvetés a gondolkodásodban, de előre leszögezem, nem azért írom amit írok, hogy meggyőzzelek, csak érvelek, és neked is jó, ha nem veszel semmit beszűkült látókörrel.
"Én egyre jobban megértem azokat,akik inkább eltartatják magukat egy idősebb férfivel és alárendelik magukat,mintsem dolgozzanak.
...Hát persze "nem visz rá a lélek",mert ugye a társadalom szemében ez nem egy pozitívum. "
-> Ehhez csak annyit, hogy ok, hogy szoc. fóbiád van meg nem szereted az embereket, de a kérdés, hogy miért gondolod, hogy egy idegen, vén embert ( esetedben úgy látom asszonyt) kell kielégítened amikor ő fütyül?
Nekem csinosnak mondott nőként nem azért nincs ezekhez gusztusom, mert "a világ számára ez nem egy pozitívum", hanem mert előbb hánynám ölbe, mint hogy hozzám érjen vagy én egy idegenhez.
--> Ez neked hol szabadság? Az, hogy neked itt kicsit másabb, de ugyanúgy nevezett kötelezettségeid vannak azért, hogy a másik eltartson. Nem hogy nem szabad, de egy használati tárgylennél egy szépen megjátszott szerepben, semmi több.
->Mit jelent neked a szabadság? Csak mert itt sem szabad, sem független nem lennél, csak maximum anyagi szabadságot érnél el, de lelkileg még ott sem lennél e tekintetben, mint ha elmennél szépen dolgozni és megpróbálnád megtalálni amit szívesebben is csinálsz.
Szóval én pont hogy a belső szabadságom miatt SOHA nem vállalkoznék ilyenre, inkább megyek el mondjuk a társadalom szemében alantasabb munkába. Persze ki hogy látja a dolgokat... Mellesleg nem minden munkahely szar, ( bár sok szar van, az tény, de senki nem tart vissza, hogy keress másikat, ha nem bírod elviselni az egyiket. Nekem idén ez az 4. munkahelyem. Ez szerintem a szabadság, hogy én erősnek éreztem magam felállni, újra talpra állni, még a kemény szar helyre után is, csak mert az első helyemből kifolyólag tudtam, hogy van még jó munkahely, ahol emberszámba vesznek.)
Mert ne lenne független aki dolgozik? Ha ennyire nem akarsz másnak dolgozni, akkor csinálj magadnak egy magánvállalkozást. Vagy légy szabadúszó..
Nekem nem hiányozna, hogy más fizesse ki a számláimat. Szánalmas az egész. Pont a szomszédban van egy család nem dolgozik a nő, a pasija egész nap ordít vele. Az jobb lenne neked?
Hát itt a baj haver, 28 éves és még soha nem dolgoztál. Az ilyennek nincs szüksége a társadalomra. Sajnálom, de életképtelen vagy. Az ilyenek általában a meleg írók, filozófusok. Akik semmit nem csinálnak csak dolgozni ne kelljen, semmi élet.
Hát sajnálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!