Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a dolgozó ember független?

Figyelt kérdés

Én egyre jobban megértem azokat,akik inkább eltartatják magukat egy idősebb férfivel és alárendelik magukat,mintsem dolgozzanak.

Jó,persze ha nagyon jól fizetnek,akkor szép dolog a szabadság,de az átlag emberből kiindulva,a fizetésed annyi szabadságot ad,hogy másnak ugyanúgy bemehetsz dolgozni,és nem egy eltartótól függsz,hanem a főnöködtől.

És akkor még munkatársaid is vannak,akik a hátad mögött kibeszélnek,áskálódnak.(Még az értelmiségiek között is sajnos).

Akkor miféle szabadság ez?

Én teljesen megértem,ha valaki inkább a másik utat választja,így max 1 embernek kell megfelelni,és sokkal nyugisabb az élet,nincs munkahelyi stressz.

Szerintem a szabadság egy olyan illúzió,ami csak a gazdagoknak adatik meg,akik munka nélkül élnek.

Ti mit gondoltok erről?

2016. dec. 1. 23:09
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Jártam egyetemre,már nem szeretnék,főleg nem szeretnék hallgatói szerződést aláírni.
2016. dec. 2. 02:46
 22/54 Orfeus ***** válasza:
100%

Én úgy látom csak hogy életképtelen vagy, nincs ebbe semmi szégyelni való. Kitanulni nem vagy hajlandó semmit. Hallottál valakitől valamit, aztán innentől az a te véleményed is, ahelyett hogy tapasztalnál valamit a világból. Ha amúgy sem érdekelnek az emberek, akkor milyen szabadságot szeretnél?

Nekem a szabadság hogy rendezvényekre járhatok, utazgathatok, nevezetességeket láthatok, a gyerekeim mellett lehetek stb.

Élmények sokasága. De te mit szeretnél? Egy Vajnát hogy te is Audi R8-ast vegyél és illegesd magad. Ezzel takarva hogy teljesen antiszociális, és életképtelen vagy.

A baj az, hogy ez nem fog segíteni neked a problémádon. Ha nem vagy nyitott az emberek felé hogy akarsz ilyen embert megismerni? Ha fullos csaj vagy akkor lehet lehetőséged, de nekik a világi nők kellenek, nem te.

Rafináltsággal és szépséggel lehet eljutni oda ahova te szándékozol menni, ahelyett hogy a saját utadat járnád, megkeresed másét, belépsz, és minden happy. Gyereked valszeg nem lesz mert karrierista pali nem fog egy semmirekellő tanulatlan jött ment nővel össze jönni.

Ha Jessica Alba stb kinézeted van, akkor hajrá, meg lehet próbálni, de ideig óráig illegeted magad, jólétben, és hamar elmúlik az az idő, és rájösz hogy olyan ember mellett akartál volna megöregedni és értékeket, élményeket szerezni akit szeretsz.

Az hogy 60-70 éve mi volt, azt ne firtassuk. Akkor még a nők sminkeltek, most a palik...

2016. dec. 2. 03:00
 23/54 A kérdező kommentje:

Lehet neked az a szabadság,hogy utazgathatsz.

Én nem szeretek utazgatni,mint szociális fóbiás vagyok.

Én otthon érzem jól magam.

Nekem pont az a "börtön",ha emberek közé kell menni.

Nyilván azzal nincs gondom,ha le kell menni a boltba,de nem akarom az életem 80%-át emberek között tölteni.

Dolgozni és párkapcsolatban élni egyszerre pedig végképp nem szeretnék.

Nyilván legszívesebben egyedül élnék,de nem vagyok gazdag.

Nincsenek hatalmas igényeim,csak nyugodt életet akarok élni,nem pedig hétfőtől péntekig stresszben élni 40 éven keresztül.

2016. dec. 2. 03:08
 24/54 A kérdező kommentje:

Hát,szerintem az 50 évvel ezelőtti ember boldogabb volt,mint a mai.

Egyszerűen irreális az,amit ma egy embertől elvárnak.

Csak a legerősebbek bírják ezt a nyomást.

Ez a világ arról szól,hogy el kell taposni a másikat,nekem meg ehhez nincs igazán gyomrom.

Nyilván azzal nincs gondom,ha néha el kell menni 1-1 rendezvényre,nem milliomossal akarok összejönni,tehát nyilván nem napi szinte lenne "buli" az életem egy eltartó mellett.

Inkább vezetném a háztartást.

2016. dec. 2. 03:12
 25/54 A kérdező kommentje:

Megöregedni?:D

Kösz,azt kihagyom:D

Nem tudom,valahogy engem az ilyen romantikus képek,hogy valakivel megöregedni nem igazán hoznak lázba.

Én Andy Vajna nőjét totál megértem,ha itt tartunk.

Nyilván nem mindenki foghat ki ilyen nagy halat.

Lefogadom ő nem fog úgy kinézni 20 év múlva,mint azok a nők,akik húzták az igát egész életükben.

Amúgy nem nő vagyok,de ez mellékes.

2016. dec. 2. 03:16
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, most őszintén, szerinted mi lesz a kitartott nőkkel miután megöregszenek? Nem is kell itt most hatalmas öregedésre gondolni, egy 35 éves korra épp elég. Na? Tippelsz?

Ez nem egy sírig tartó szakma. Szépen kipenderítik őket, aztán még nagyobb sz..rban leszel, mert semmihez sem értesz és már szép sem vagy.

"Szerintem a munka csak azokat tesz boldoggá,akik az álmaikat valósítják meg,pl modellek,színészek,stb.

Akik pedig a megélhetésért dolgoznak,ők egyszerűen egy cél nélkül robotoló szerencsétlen emberek,akik maguk sem tudják miért kelnek fel,aztán sokan erre később rájönnek,ennek vége az alkoholizálás,depresszió."

Szerintem meg abszolút fingod sincs róla, mert saját bevallásod szerint sem dolgoztál soha. Van egy homályos képed róla, amit a panaszkodó szalagmunkás édesapád meg édesanyád felépített benned.

Nem vagyok se színész, se egyéb f..szság, mégis élvezem a munkámat.

2016. dec. 2. 03:53
 27/54 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem nő vagyok,de ez mellékes."

Akkor ez meg még külön szánalmas :D Fátylat is boríthatsz a tervedre :D

2016. dec. 2. 03:53
 28/54 anonim ***** válasza:
100%

Megtaláltam azt a munkát, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni, így gyakorlatilag fizetnek azért, hogy kiélem a hobbim :)

De előtte nagyon sok olyan hely volt, ami nem tetszett. Viszont 1) lehet munkahelyet váltani; 2) a műszak végén elmentem és azt csináltam onnantól kezdve, amit akartam. Egy kapcsolatban ez nem így müködik, hogy "bocs', elmúlt fél öt, mostantól reggel nyolcig ne kérj tőlem semmit, még a telefont se veszem fel"

2016. dec. 2. 04:40
 29/54 Orfeus ***** válasza:
100%

Hát ha nem nő vagy haver, akkor elég bikának kell lenned, hogy egy vén tyúk eltartson. De full antiszociális vagy, nem emberek közé való. Neki arra kell egy fiatal h mutatkozzon veled. De ha te élvezed h be vagy zárva, akkor nem értem hogy gondolhatod hogy kellenél egyáltalán vkinek.

Kockulj, aztán abból megélsz. Húzz karikat mint anno a WOW-osok. Mindig van vmi biznisz. Senki nem szól hozzád, senki nem foglalkozik veled, és jól élsz. Ennyi.

2016. dec. 2. 04:49
 30/54 anonim ***** válasza:

Igazabol te a sajat kis frusztracioidat vetited ki a vilagra, es keresed az erveket hogy miert ne kelljen dolgozni...

Nem veszed eszre hogy te nem azert nem vagy szabad mert dolgoznod kene, hanem azert mert a psziched bortonebe vagy zarva.

2016. dec. 2. 07:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!