Miért gondolják sokan, hogy a dolgozó ember független?
Én egyre jobban megértem azokat,akik inkább eltartatják magukat egy idősebb férfivel és alárendelik magukat,mintsem dolgozzanak.
Jó,persze ha nagyon jól fizetnek,akkor szép dolog a szabadság,de az átlag emberből kiindulva,a fizetésed annyi szabadságot ad,hogy másnak ugyanúgy bemehetsz dolgozni,és nem egy eltartótól függsz,hanem a főnöködtől.
És akkor még munkatársaid is vannak,akik a hátad mögött kibeszélnek,áskálódnak.(Még az értelmiségiek között is sajnos).
Akkor miféle szabadság ez?
Én teljesen megértem,ha valaki inkább a másik utat választja,így max 1 embernek kell megfelelni,és sokkal nyugisabb az élet,nincs munkahelyi stressz.
Szerintem a szabadság egy olyan illúzió,ami csak a gazdagoknak adatik meg,akik munka nélkül élnek.
Ti mit gondoltok erről?
Akit eltartanak, az teljes mértékben az eltartótól függ. Tőle kap enni, tőle kap ruhát, tőle kap fedelet a feje fölé.
Tudom, hogy most divatból minden csaj Vajna Timi akar lenni, de az eltartott feleségek 99%-ra nem ilyen élet vár!!
A legtöbb ilyen kapcsolat úgy néz ki, hogy a férj nem is engedi dolgozni a feleséget, de gyorsan ráveszi a gyerekszülésre. Addig mesterkedik, amíg végképp elszakítja a családjától és a barátaitól.
Aztán ha kialakította a teljes függést, akkor "vérszemet kap", mert tökéletesen tisztában van vele, hogy bármit megtehet a feleségével, nem tudja elhagyni. Egy kisgyerekkel a karján pedig nem fog nekiindulni az utcának, kénytelen maradni.
A bármi alatt sokszor "csak" annyit kell érteni, hogy csalja fűvel-fával, és ha otthon nincs meleg kaja, akkor ordít. De gyakori az is, akit minden nap megver, megerőszakol a férje, és kénytelen tűrni, mert nem mehet sehová. Ezt néha szó szerint kell érteni: boltba se mehet egyedül, nehogy kiderüljön, milyen rabszolgasorsban él otthon. Sok családról nem is gondolná az ember, mi folyik a négy fal között!!
Ezzel szemben adva van valaki, akinek van munkája, saját keresete, fenn tud tartani egy saját kis lakást. Nem kell összejönnie senkivel azért, hogy beszálljon a költségekbe, egyedül is kijön. Ez ad annyi szabadságot, hogy pl. párkapcsolatban csak olyannal legyen, akivel akar, ha rossz, akkor pedig lelép/kidobja a másikat. Ha elválnak, akkor el tudja tartani a gyereke(i)t egyedül, nem anyaotthon és a hajléktalanszálló közt válogathat, nem kell egyik bántalmazó kapcsolatból a másikba tántorognia, hogy valaki segítsen eltartani a gyerekét.
Keressetek pár ilyen kérdést, nem egy van és nem kettő, ami erről szól: hogy a nő nem tud menni sehová, az élete kész terror, és teljesen kiszolgáltatott egy férfinak. Vagy pocsék a házassága, csalja a férje, de hiába tudja, nem válik, mert egyedül nem tud elköltözni két gyerekkel.
A munkahelyen pedig nem törvényszerű, hogy 8 órát szenvedsz egy viperafészekben.
Én pl. itthon körmözök, ha valaki nagyon nem szimpatikus, nem sokáig lesz a vendégem. :) Szerencsére van már stabil vendégköröm, megélek belőle, és szeretem is csinálni.
Természetesen nem a gimi után kezdtem rögtön, van munkahelyi tapasztalatom is, és egy-két kivételtől eltekintve a kollégákkal se volt bajom soha, és a munkáimat is szívesen csináltam. (Volt mikor jobb híján gyárban voltam operátor, és ott sem kötelező szenvedni.)
Ha valakit minden munkahelyen kikezdenek, és ennyire kínlódik, akkor ott többnyire nem a munkával vagy a többiekkel van ám probléma!!
A főnöktől és fizetéstől függsz valamilyen szinten, de ha nem tetszik a rendszer, akkor keresel másikat. Senki se kötelez rá, hogy nyugdíjig mártírkodj egy rossz munkahelyen.
Ja, és amíg dolgozni nyugdíjas korig lehet, sőt tovább is, és folyamatosan lehet fejlődni (karriert építeni és egzisztenciát is), addig eltartottként csak lefelé vezet az út. 20 évesen még kapós egy cicababa, 25 évesen, két gyerekkel már ő se válogathat, és 35 éves korban többnyire lecserélik egy fiatalabb modellre. Akkor jön az, hogy most mihez kezdjen, ha nem ért semmihez, a szépségéből pedig nem maradt annyi, hogy annak piaci értéke legyen...
Vajna Timire visszatérve: van neki pár elődje, és egyik "kolléganő" karrierje se tartott túl sokáig. :P
Vannak olyan karrieristák is,akik utálják a gyerekeket,tehát szülni sem kötelező.
Sőt,ahol gyerek van,ott inkább van igény arra,hogy a másik fél is dolgozzon.
Ha nő lennék,biztos elkerülném az olyanokat,akik azért akarnak otthon tartani,hogy gyerek legyen.
Én mondtam már,hogy nekem azzal nincs bajom,ha néha-néha társaságba kell menni,havi párszor,azt kibírom.
Ha heti 2-3 nap lenne csak munkanap,az is tűrhető lenne,de heti 5 nap,és kifejezetten egymás után,elég megviselő olyannak,aki feszeng az emberek között.
"Ezzel szemben adva van valaki, akinek van munkája, saját keresete, fenn tud tartani egy saját kis lakást. "
Hát,ezzel azért vitatkoznék.
Nettó 120-130 ezres fizuból nem nagyon lehet fenntartani egy lakást,max ha saját.
Jaj,ez a kiörögedés dolog.
Hát nem 5 évvel idősebbet kell keresni,hanem 20 évvel idősebbet,vagy idősebbet.
Aztán egy 50-60 éves örülhet,ha egy 40 éves is vele van.
Jó,tudom a gazdagabb emberek megveszik a fiatalabbat is,de itt most nem a szexről van szó,hanem a bizalomról,törődésről.
Engem az sem izgatna,ha mellettem lenne szeretője is,fiatalabb,ha engem már "öregnek" talál,a lényeg,hogy én legyek az első.
Persze ehhez úgy is kell viszonyulni az emberhez,meg megszeressen.
A fiatal csitrik/fiúkák,mindegy a neme úgy is csak a pénzre mennek,meg legombolni az illetőt.
Általában elég érettségük sincs hozzá,hogyan kell megtartani egy partnert,csak az önös érdekeiket nézik.
Na,ezek max szexre jók.
Egy kapcsolathoz már nem elég a hamvas bőr...
"A főnöktől és fizetéstől függsz valamilyen szinten, de ha nem tetszik a rendszer, akkor keresel másikat. "
Függhetek egy másik idiótától,aki csak egy haszonállatot lát bennem.
Ember!A fél ország minimálbérre van bejelentve,a legtöbb munkáltató ott használja ki a munkáltatót,ahol tudja.
Az állam meg jól megadóztatja őket,tehát ez egy ördögi kör.
Nincs olyan,hogy "jó főnök",csak van kevésbé rossz.
"Kicsit önellentmondásba keveredtél, mert először írod, hogy utálod, hogy a munkahelyen kibeszélik egymást az emberek, utána meg azt, hogy nem érdekel, mit gondolnak rólad."
Szerintem félreértetted amit írtam.
Vadidegen emberek véleménye nem érdekel.
Ha viszont a munkahelyen zaklatnak az már más kategória.Mert azt,érzed.
Az,hogy az utca embere mit gondol,letojom,mert elkerülhetem.A munkahelyen meg kénytelen vagy elviselni őket.
"Én pl. itthon körmözök, ha valaki nagyon nem szimpatikus, nem sokáig lesz a vendégem. :) Szerencsére van már stabil vendégköröm, megélek belőle, és szeretem is csinálni. "
Hát,ez nagyon ritka.Te azért is érzed jól magad,mert a magad ura vagy,nem mások rendelkeznek veled.
Nekem nincs kezdőtőkém vállalkozni,mire az arra valót önerőből összegyűjteném,lennék vagy 50 éves.
Mert kb abban a korban vannak milliós megtakarításai az embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!