Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem találok olyan...

Nicola73 kérdése:

Miért nem találok olyan munkát amihez értek?

Figyelt kérdés
Nem tudom tapasztalta valaki mi folyik itt. Van ez a HR (Human Resources) nevű képződmény, amibe beültetik ezeket a dekoratív nőszemélyeket. Bemész elmondod mi fáj, majd néznek rád mint borjú az újkapura miközben nem is értenek ahhoz a szakmához amihez az adott cég keresi a munkavállalót, aztán szépen hazaküldenek és mondják hogy majd keresni fognak. A rádióból, tévéből, újságból ömlik az hogy több ezer informatikus hiány van ebben az országban. Több mint 30 éve foglalkozok számítástechnikával, filmezéssel, sakkoktatással. Rengeteg szakmai tudást begyűjtöttem ezen a téren és az az érzésem, hogy mindaz amit tudok nem eladható, de miért nem ? Azért mert nem én hanem a HR dönti el hogy ez az adott tudás milyen minőségű és hogy az adott cégnek egyáltalán szüksége van rá. Aztán ha bejutsz a céghez, mondjuk átmész az első rostán mi történik ? Eléd raknak egy ilyen kriksz-kraksz ábrákat tartalmazó általuk IQ tesztnek nevezhető ábrákat és tessék oldd meg. De noooooormális. Könyörgöm én nem ábrákat akarok megoldani, hanem a tudásommal akarok pénzt keresni. Szóval itt valami nagyon nincs rendben. Ha erre van nektek valami kielégítő válaszotok vagy esetleg valami tapasztalatok várom türelemmel. Előre is köszönöm.

2016. nov. 22. 06:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szintén elkeseredett munkakereső vagyok,2 diplomával,jó ajánlólevéllel. Bukta,ha van gyereked, és nincs bizonyítvánnyal igazolt nyelvtudásod. Középfokú nyelvtudásom van 2 nyelvből,viszont nincs bizonyítványom. Annyit nem foglalkoznak az emberrel,hogy bebizonyítsa.

A többi álláshoz -mivel nekem mármindenmind1, csak keressek kis pénzt- túlképzett vagyok. Sokmindent elmond,sztem,h sok multinál "toborzási osztály " van.

2016. nov. 22. 11:33
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
#11: Akkor miért nem teszed le a nyelvvizsgát? Nem annyira nagy összeg, hogy a munkaerőpiaci előnyért ne érné meg.
2016. nov. 22. 12:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
12: de, nekem nagy pénz,jelenleg,sajnos.:(
2016. nov. 22. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

" Több mint 30 éve foglalkozok számítástechnikával, filmezéssel, sakkoktatással."

A kérdés csak az, hogy milyen szinten?

A sakktudás irreleváns, hacsak nem sakkoktató akarsz lenni.

Milyen munkakörben dolgoztál eddig? Mert gondolom, hasonló munkakörben továbbra is esélyed lenne dolgozni.

A filmezést milyen szinten műveled? Na és az informatikát? Ha most kéne egy dinamikus, SQL-adatbázisra épülő weboldalt készítened, külön admin felülettel, menne?

2016. nov. 22. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Én találkoztam olyan magyarországi Nyrt.-vel, ahol a karrier oldalon 2016-ban még fent volt olyan állás, aminek a jelentkezési ideje 2015. közepén lejárt. Mindez, csak akkor derült ki, ha az állásajánlatokat végigolvasva, annak alján megtaláltad a jelentkezési határidőket!

Látom, fejlesztettek és jelenleg látszanak a jelentkezési határidők rákattintás nélkül is.

Más hasonló Nyrt.-nél azt látom, hogy ugyanazokat a munkaköröket félévente meghirdetik, van közte olyan, amikre alkalmas lennék, mindig küldök be új CV-t, de soha ben nem hívtak egy ilyenre sem!

Ezek valószínűleg betöltött pozíciók, csak újra felveszik az ott lévő embert. Azaz nem létező nyitott pozíciók...

Jellemző, hogy az az Nyrt. adott a legtöbb kritikát és módosítási javaslatot a CV-mre, akiknek még csak a karrier oldal beküldőíve sem működik, ráadásul évente van náluk 5-10 nyitott pozíció!

Kérdezem én, mit ér az ő CV tanácsadásuk?

Egy ismerősömnek kapcsolaton keresztül küldtük el a CV-jét, másnap 5 helyről hívták! Annyi helyről, mit az elmúlt félévben összesen!

2016. nov. 22. 17:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha a cégek HR oldala nem működik, vagy hibás adatokat láttok rajta (pl. 1,5 éve lejárt határidejű állásokat), szerintem érdemes nekik szólni!
2016. nov. 22. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!