A mai fiatalokkal jól ráfáztak a munkáltatók! Hála! Mi a véleményetek?
10-ből 9 megkérdezett fiatal ki akar menni külföldre!
A mai fiatalok nem fognak 100 ezer forintért dolgozni!
Ne higgyék már a munkáltatók, hogy ennyiből fognak gazdálkodni! Ha nem kapnak egy elfogatható fizetés olyan pofát nyitnak, hogy csak leshetnek! Ha meg nem tetszik akkor a legelső repülővel kihúznak külföldre ötször ennyi pénzért azt viszlát! Nem lesznek olyan meghunyászkodó beletörődők mint a szüleik!
Én magamra főzök, amit tudok, lefagyasztok, nem élek pazarló életmódot, nem vertem magam 20 éves hitelbe, egy másfél szobás kis panel lakásban élek Budapesten, tömegközlekedést használok, a nettó 100 kevés. Aki nem tud rendes bért kikalkulálni a dolgozóinak, amiből a dolgozók meg tudnak élni, az ne vállalkozzon, vagy ne alkalmazzon annyi alkalmazottat, amíg a cég nem fut fel olyan szintre, hogy rendesen meg tudjon több alkalmazottat is fizetni... A multik tudnak többet fizetni.
Mellesleg nem sajnálkozom a vállalkozókat meg a vezetőket, jó pénzből élnek...
Számoljunk, kedves munkáltatók, nekem ezek vannak, mondjátok meg, mi az, ami NEM SZÜKSÉGES:
rezsi: havi 30-40.000Ft
illeték (ez összesen 12 havi részletre leosztva): havi 15.000Ft
közlekedési költség: havi 10.000Ft
bevásárlás (élelmiszer, tiszítószer, tisztálkodószer, WC-papír, papírzsebkendő... ebben nincs ruházkodás, gyógyszerek): havi 30.000Ft
egészségpénztári megtakarítás: havi 5.000Ft (gyógyszerekre, gyógykezelésekre)
nyugdíj célú megtakarítás: havi 6.500Ft
lakáscélú megtakarítás (hogy 8 év helyett 5 év alatt letörlesszem a Fundamenta hitelt): havi 13.150Ft
egyéb célú megtakarítás (itt van minden más cél, ami fentebb nincs felsorolva, ruházkodás, javítási munkák, ha valami tönkremegy - pl.: hűtő, mosógép -, annak a cseréjére, vízóracsere 8 évente, bármilyen váratlan helyzetre, esetleg évente 1 olcsó buszos 1-2 napos utazás): havi 13.000Ft
Ez eddig 122.650Ft alsó hangon, bármelyiket csökkentem, gondban vagyok.
Nagymamám lehet, hogy megél kevesebből falun Szabolcsban, de ott meg munka nincs...
"A mai fiatalokkal jól ráfáztak a munkáltatók! Hála! Mi a véleményetek?"
Nem tök mindegy mi a véleményem? Úgyis lepontoznak!
Sajnos ez az ország egy süllyedő hajó.
Lehet dolgozni 90.000 Ft-ért és akkor örülhet az ember hogy van egy szerződése. Persze hulladék közösségben, hulladék hangulatban.
Nekem volt nemrég egy jó állásom, 180.000 nettót utaltak és még kaptam mellé cafeteriát is aztán 2 hónap után elém álltak hogy bocs mégse, mehettem a papírjaimért. Ja meg előtte volt egy minimálbérre bejelentve, de ott én léptem le.
Tiszta káosz ez az ország!!! Lépek lassan én is le mint a huzat. Spanyol, Francia, Olaszország, Németország. Lépek lefele, sok pénzért.
Ja még annyit hogy sok munkáltatót, cégvezetőt, cégtulajt nem is sajnálok ha bedől a bolt. Nem is tudom mit van a fejükben komolyan mondom.
Ja volt egy hely mérnök diplomám van , felvettek villanyszerelőnek, de aztán rájöttem ez ökörködés azt leléptem.
nem tudom mit fröcsögsz.....mai fiatalok jó %a sem nyelvet nem beszél,sem alaptőkéje nincs meg bátorsága sem ,hogy kimenjen.meg miért is?? tróger munkából azt hiszed kint 5xéből jól fognak élni,olyan árak mellett? hagyuk már :D
amúgy 100ezer egy fiatalnak akár kezdésnek sztm egész jó pénz.valaki 54ezerből fizet albréletet / szobát..meg még ne dögölj éhen mellette.
Gyakornokként dolgozom suli mellett egy multinál.
Kihajtják a belünket is, de cserébe jól fizet, jó a társaság, és van mindenféle plusz dolog, ami megkönnyíti az életünket (külön pihenő- és telefonálószobák, kávéfőző, vízforraló, gyógyszeres szekrény, random gyümölcsök és péksütik a közös hűtőben, és ezeket bárki igénybe veheti, "csapatépítés" címszóval elvisznek minket negyedévente kirándulni, és vannak közös bulik is). Szeretnék itt dolgozni a diplomám megszerzése után is, és remélem, így lesz, mert a főnökök meg vannak velem elégedve.
Csak azért írtam le, mert szerintem ez a megoldás. Én is külföldre akartam menni, a leendő diplomámmal lehetőségeim is lennének, de nagyon nem akartam itt hagyni Budapestet. Nem itt születtem, de beleszerettem ebbe a városba. Szóval ez a megoldás: rendesen, korrekt elszámolás szerint fizetni, és embernek nézni a dolgozót, még ha csak egy utolsó gyakornok is. A jó fizut sok magyar munkáltató nem engedheti meg magának (valaki fentebb le is írta, mik a költségei), de az emberséges hozzáállás csak akarat kérdése.
Nekem már eszem ágában sincs külföldre menni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!