Fifikás munkáltatók, ti bevetitek az alkalmazottaitoknál, hogy "előre megveszitek" őket, hogy később motiváltak legyenek többet dolgozni?
Hát nem vagyok munkáltató, de szerintem legalábbis a környezetemben lévő példákból kiindulva, nem előre fizetnek a főnökök azért, hogy elkötelezettek legyenek a munkavállalók, hanem felkínálják az előleg lehetőségét.
Ha valaki él vele, jó sokat ad, amit apránként levonogat a fizetésből.
Nyilván így az alkalmazott nem mer elmenni, se felmondani, se egy kérést visszautasítani, hiszen ha megszűnik a munkája, akkor abban a hónapban nem kap fizetést. Hiszen az utolsó havi munkabére elmegy a tartozására, valamint még egy hónapig nem lesz fizuja még akkor se ha új helyen kezd, hiszen ott is le kell dolgoznia egy hónapot.
Ettől ugyan nem lesz motiváltabb az ember, de kényszerűségből sokkal többet fog dolgozni, mivel nincs más választása.
Engem mint munkavállalót az előre megkapott pénz egyáltalán nem motivál, mivel azt már megkaptam, akkor miért küzdjek?
Lekötelezettnek sem érezném magam igazán.
Az motivál, ha be van ígérve egy-egy feladat után a pénz, akkor nyilván mindent megteszek, hogy jól, időben sikerüljön, hogy megkapjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!