Egy idióta kérdés:Ti is 1 órát ökörködtök a csirkemell filé lekopasztásával? Vagy simán, tisztán megveszitek és csak kiméritek meg beízesítitek?





Én csontosat veszek, mert az általában olcsóbban jön ki, főleg, mert a mellet lehet talán a legtakarékosabban lehúsozni, és a leggyorsabban is.
A filén szokott lenni egy kis zsír, meg egy kis csont is előfordulhat, de összességében tiszta, mint a szűzhó. Lehet valami hanyag üzletben veszed.





Hát, keress más üzletet, általában még az a kis csont sem jellemző, max az alsó élén meg a felső peremén egy kis zsír.
De megtanulhatod kicsontozni is. Tényleg nem nehéz, és nem tart sokáig. Youtube-on pedig sok videó van róla.





Válts üzletet, keress egy megbízható hentes, ahová most jársz nyilván nem megbízható.
De: vehetsz egy jó filézőkést és megtanulhatod szépen lefejteni a húst a csontról. Nem nehéz hidd el, én is meglepődtem mert bonyolultabbra számítottam :) Csak tényleg egy jó filézőkés kell hozzá.
Hajrá :)





"csontos, porcos és zsíros"
Akkor te sertésoldalast veszel nem csirkemellfilét.
A csirkemell filén ezek közül egyik sincs.
De még a bőrös, csontos csirkemellet is kb 1 perc kifilézni.





Attól függ ki filézi. De általában szokott rajta lenni pici porc, ahogy filézik az éles kés átviszi a porcot, és kis darabok rajta maradhatnak. A zsír csak attól függ, mennyire volt zsíros a csirke, de az is előfordulhat, igen.
Egyébként a csirkemell filé alsó részén szokott lenni két oldalt egy kis porc maradvány, leszedni körülbelül 20 másodperc, szóval nem szoktunk egy órát szarakodni vele.





Csirkemell filén ezek közül egyik sincs, nem tudom mit adtak neked, de jól átbtak.
Van olyan filézés, mikor hátulról filézik a mellet, és a 2 felét egyben hagyják.
Annál a fajta filézésnél a 2 fél között van egy porcos rész, (a mellcsont eleje), ez tartja össze a 2 felet.
Mivel csak mindkét oldalán kell ejteni 1-1-vágást, így ezt középről kivágni kb bruttó másfél másodperc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!