A munkáltatónak nem kötelessége tiszteletben tartani a vallásjogot, ami minden állampolgárnak jár? Többi lent.
Figyelt kérdés
Egy barátom mondta, hogy van egy zsidó vallású kollégája, aki jár(na) péntek este és szombat reggel zsinagógában. Mindenki meg van elégedve a munkájával, becsületes, de a főnök sokszor szombatra is beírja (ami köztudott, hogy a zsidóknak szent), és nem engedi neki pénteken, hogy fél órával hamarabb elmenjen, amit majd a következő héten egyik nap ledolgoz. Egy kisebb üzletről van szó.2016. júl. 25. 20:52
11/16 anonim válasza:
Nekem egyszer azt mondták pénteken muszlimnak, szombaton zsidónak, vasárnap meg kereszténynek kell lenni.
12/16 anonim válasza:
Na jó, lehet, hogy ez pont nem bérkomment, de sok van mostanában... Egyébként én is van, hogy dolgozom szombaton, pedig nem kellene... De levezeklem násik napon, amikor nem dolgozom...
13/16 anonim válasza:
#11: Ez tetszett. :DD
Amúgy vallásos (szombat tartó) zsidóként én vagy egyeztetnék ,vagy új munka után néznék. Ennyi.
14/16 anonim válasza:
Természetesen törvény nem kötelezi, de ha a gyakoro vallásos ( szombattartó ) zsidót rendszeresen Szombatra osztja be, az ugyaolyan izléstelen, mintha a gyakorló vallásos keresztény vasárnapra, vagy hah "nem tudja" megoldani a kisgyerekes anyuka beosztását úgy, hogy az anyuka odaérjen a bölcsibe, oviba. akkor is, ha - elvileg - a férj is mehetne, ha a férj esetében tudhatóan nagyobb gond lenne ( pl vezetõként dolgozik ).
16/16 anonim válasza:
Csak egy észrevétel, bár régi a kérdés.
Nekem,mint munkáltatónak munkaerő felvételkor nincs jogom megkérdezni,
hogy milyen vallású, akkor miért kellene tekintettel lenni a vallására munkaidő beosztáskor.
Ez a száraz észrevétel.
Persze azért figyelembe venném a szokásokat és lehetőség szerint nagyjából egyenlően osztanám be a dolgozók munkaIDEJÉT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!