Meddig kell kiadnia a munkáltatónak a 2015-ös szabadságot? Tavalyról még van 15 napom (a 20ból) amit sokadik kérésem ellenére se kaptam meg.
Az indok mindig sok a munka, majd. Hiába kértem írásban többx soha semmi normális válasz, majd. Vagy még az se.
Meddig kell kiadni? Mert gondolom kiadatlanul nem maradhat akármilyen sok a munka.
Másik kérdés: mi van ha tényleg nem kapom meg és ki se fizetik?
Volt itt olyan dolgozó aki 3 évig volt itt, három év alatt összesen volt 8 nap szabin (!!3 év alatt!!) és öngyilkossági kísérlete volt a pszichiátrián kötött ki. Egy komplett idegroncs egy totálkáros valaki lett itt belőle. És mindez egy minimálbéres vendéglátós meló miatt.
Nehogy aztán és is így járjak. Jó úton haladok mindenesetre-
"Én betelefonálnék, hogy beteg vagyok"
Ha ezt megtennéd (nem az egészet amit írtál csak pusztán annyit hogy betelefonálsz h beteg vagy) akkor többet nem kéne menni.
Itt nem lehet betegnke lenni.
Azonnal kirúgnak.
Idézet a munka törvénykönyvéből:
"60. A szabadság kiadása
122. § (1) A szabadságot - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató adja ki.
....
(5) A szabadságot - a 125. §-ban foglaltakat kivéve - megváltani nem lehet.
123. § (1) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni.
(2) A szabadságot, ha a munkaviszony október elsején vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki."
Amelyik munkahely ezt nem tartja be, törvényt sért, fel lehet jelenteni a munkaügyi felügyelőségnél is - azon túl, hogy bírósághoz is fordulhatsz.
A munkaügyi felügyelőség jogi tanácsot is tud adni:
Az én tanácsom: amit már más is javasolt, a jó munkaerőre mindenhol szükség van. Keress másik munkát! Sürgősen!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!