Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ha elmegyek...

Szerintetek ha elmegyek állásinterjúra kinek kell barátságosnak lenni? Nekem vagy a cégnek?

Figyelt kérdés
Voltam egy állásinterjún. Bemegyek, bemutatkozom a recepciósnak, hívja a vezetőt. Az rámnéz majd nyögi a recepciósnak: 10 perc és jövök, de így undorral. Magamról annyit van diplomám, tiszta vagyok, ingben mentem, szerintem nálam minden normális volt. Az interjú alatt egy másik fickó beszélt, vágta a fejeket, sóhajtozott, ez a vezető végig a földet nézte, néha annyit nyögött oda hogy "hó". Én meg úgy voltam vele minek örüljek, megint egy hely ahol minimálbér körüli lehet keresni. Lehet ott kellett volna vihognom mint a tejbetök vagy hogy mondják az ilyet? Azt mondják majd valamikor küldenek email-t. Persze. Szerintetek?
2016. ápr. 28. 09:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Kell egy barát.És tiéd az állás.

[link]

2016. ápr. 28. 11:10
 12/32 anonim ***** válasza:
89%

Ne vedd magadra.

Ez az unott viselkedés nem neked szólt, hanem magának a helyzetnek. Gondolom, már elegük van az interjúztatásból. Nálunk is volt, hogy kerestünk egy főt, egy nem is túl bonyolult pozícióra. Nem találtunk senkit. Sokan eljöttek alibiből, de sütött róluk, hogy nem akarnak dolgozni. Szóval kell a türelem a sok ember végighallgatásához.

Lehet, hogy valami gond vagy zűrös időszak, sok munka, határidők voltak éppen a cégnél és ezért rosszabb napjuk volt, mint máskor.

De ha ennyire nem voltak szimpatikusak, akkor ne is foglalkozz velük, talán akkor nem ez lesz a te helyed.

Egyébként meg nyilván mindenkinek barátságosnak kéne lennie.

2016. ápr. 28. 11:22
 13/32 Sunshinedoll ***** válasza:
Senkinek nem kell barátságosnak lennie, hanem tisztelettudónak és professzionálisnak. Állásinterjúra mész, nem barátkozni. A bunkóság persze nyilván nem indokolt.
2016. ápr. 28. 11:52
 14/32 anonim válasza:
100%
Nem mozgattad meg a fantáziájukat. Nem hiszem, h alkalmazni fognak. Mutass ilyenkor tiszteletet, köszönd meg a lehetőséget és menj el emelfővel. Ha ilyenbunkón viselkednek az csak őket minősìti. Jobb h nem dolgozol velük. Én us most voltam interjún. Itták a szavaim. Diplomás, magas beosztású emberek. Éreztem, h engem akarnak. Szívesen is megyek majd hozzájuk dolgozni. :) Sok sikert a továbbiakban!
2016. ápr. 28. 11:59
 15/32 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy amikor a pofákat vágta és lenézően viselkedett udvariasan rá kellett volna vezetni, hogy Neked is vannak igényeid. Pl. pofavágás mentes munkatársak. Ha ezt jól és igényesen megfogalmazod lehet, hogy kitűnsz a tömegből. Akkor Te dönthetted volna el, hogy ők kellenek-e. Azzal, hogy megkérdezted: "Ennyi volt?" abban a pillanatban a döntést csak az ő kezükbe adtad azzal, hogy sütött rólad: nagyon akarod az állást. Olyan helyen ahol látszólag vagy valóban nem akarnak Téged miért maradnál?

Egy kicsit hasonlít a párkapcsolatra.. olyan társ nem társ aki nem akar minket és az olyan után hiába is futnánk.. nem beszélve, hogy a gerincünknek sem tesz jót..

Egy interjú csak esély. Lesz második, harmadik. Legyél udvarias, de ne szolgalelkű.

2016. ápr. 28. 12:17
 16/32 A kérdező kommentje:

Szerintem ez csakis rajtuk múlik. Én nem igazán értem az ilyen embereket.

Van diplomám, ez alacsonyabb szintű munka, tudnám csinálni, és csinálnám is, nem vagyok naplopó. És a kevés pénz is jó volna, nem sírnák állandóan több pénzért, hogy akkor még egy tízezres, még egy tízezres.

Köszönöm a hozzászólásokat, de szerintem részükről ez nem jó hozzáállás, szerintem ilyen embereket a jó munkaerőt, az értelmes embert kergetik el. Ja és felvesznek majd valakit, aki akár szépen tud mosolyogni, de aztán 7-8 hónap múlva szó nélkül lelép... Tuti ez lesz, persze addig semmi jót nem igazán tesz a cégnek.

Ez minden csak nem professzionalizmus a részükről.

Lehet már valahol belefáradtak a problémákba, a cég problémáiba, és még inkább maguk alatt vágják a fát...

2016. ápr. 28. 12:49
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
van még egy, amiről eddig itt nem esett szó. Igaz, hogy alacsonyabb szintű képesítést igénylő munkáról volt szó, de: A főnöknél veszélyesebb okosabbnak, képzettebbnek lenni a legtöbb helyen... el is szokták kerülni a veszélyt a főnökök, nem veszik fel...
2016. ápr. 28. 12:53
 18/32 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem tartom magam olyan hú de okosnak, nem én vagyok Heisenberg reinkarnációja az biztos, de azt akarom mondani hogy ilyen esetben, ha valakit ezért nem vesznek fel, mint utolsó írta, akkor még jobban gratulálok a cégnek. Az már szerintem tényleg a hülyeség csúcsa.
2016. ápr. 28. 13:02
 19/32 anonim ***** válasza:
Pedig ez tapasztalat... az emberi gyarlóság, hiúság, és féltékenység. (és még akkor is, ha ez árt a cégnek, de nem is biztos, hogy a cégnek árt,ha nem kell hozzá a magasabb szintű tudás)
2016. ápr. 28. 13:21
 20/32 A kérdező kommentje:

Oké, de hogy nem használ a cégnek az biztos. És szerintem árt a cégnek, csak jó nem olyan mértékben, nem azt mondom azonnal bedől cég.

Nekem is van ebből tapasztalatom, hogy mondjuk egy cégnél két okos menedzser hogyan baltázza el a cég lehetőségeit, lesz a cégből átjáróház.

2016. ápr. 28. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!