Olyan lézetik hogy hónapokkal korábban lekötött szabadságot a cég az utolsó órákban fúj le zéró indoklással és kirúgással fenyeget ha nem megyek?
Január első hetében kérvényeztem szaros 3 nap szabit a tavaszi szünetre (csüt pént kedd) hogy a családdal együtt legyek. Kaptam is választ: oké.
Majd MA közölték munkaidő vége előtt 2 órával hogy holnap hova leszek beosztva. Mondtam én holnap szabin vagyok. Mi az hogy szabin? Ki mondta ezt? Előhúztam a szabos kérvényt ott van rajta engedélyezve aláírva.
Én a naiv azt hittem erre bocsánatot kérnek a tévedésért. Hát dehogy kértek. Jönni kell, ha nem kirúgnak. Megmondták. Mindezt üvöltve.
Ilyenkor mit lehet tenni? Nem bemenni? De akkor repültem. Az állás meg kell.
Vagy hagyjam hogy birkának hülyének nézzenek és bemenjek? De akkor meg valóban hülye és birka is vagyok.
"indoklás nélkül"
És ha gyártanak semmi perc alatt valami jól megalapozott kamu indoklást?
Valamint: ha perlem őket meddig maradok állásban?
Mert ha perlem és állásban maradok akkor jó.
De ha perlem és azonnal repülök ahogy megtudják a pert akkor ott vagyok ahol a part szakad.
Ne így nézd.
Gondold végig, nekik megéri téged kirakni? Hamar találnak a helyedre megfelelő embert? Netán olcsóbbat, mint te? Ha igen, akkor tök mindegy, mert csak az lehet a céljuk, hogy megszabaduljanak tőled.
Ha meg nem, mert speciális tudásod van, amire nem tudnak akárhonnan előkeríteni egy ugyanilyen jó munkaerőt, akkor nincs igazán mitől tartanod, csak mutatni akarják az erejüket és nagyokat mondanak.
Ugyanaz az ember üvöltött veled, aki aláírta januárban a szabit? Ha nem, akkor ahhoz az emberhez menj, aki ezt aláírta és kérd meg, hogy beszéljék le egymással, mert te jó időben jelezted.
Olyan ismerős ez a szitu, olyan leddiszkont érzés.
Én vállaltam hogy kirúgjon, viszont azóta visszasír, én meg nem megyek. Azóta egy 1000x nyugodtabb munkahelyen dolgozom.
Nagy siker. Amúgy ott érdemes az ilyen vezetést szívatni, ahol csak lehet.
"Gondold végig, nekik megéri téged kirakni? Hamar találnak a helyedre megfelelő embert? Netán olcsóbbat, mint te? Ha igen, akkor tök mindegy, mert csak az lehet a céljuk, hogy megszabaduljanak tőled. "
Nincs alapvetően igazad. Ugyanis. Fizikai melós vagyok betanított ember. Felcserélhtő senki, holnapra 10 másik lesz a helyemen. Betanítás: 1-2 óra.
Szóval nem akarnak megszabadulni tőlem, ők engem leszarnak egy nulla egy semmi vagyok a szemükben, egy söprű egy rongy ami ha elkopik kivágjuk a francba.
Ők nem fognak leállni velem vitázni kuss és dolgozz. Ha nem kussolsz kivágnak.
Ez van.
"Amúgy ott érdemes az ilyen vezetést szívatni, ahol csak lehet."
Persze. Én mégis hogy? Mit tehetek? Elrontom az alapanyagot és rossz lesz a késztermék? Levonják tőlemm csak magamat szívatom.
Mást meg mit tehetek. Kések? Lógok? Öt percenként cigi?
Kivágnak 1 nap alatt.
mint már írták... megpróbálod megbeszélni/perelsz/tűrsz..
több lehetőség nincs, innentől hogy melyiket választod, te döntöd el..
Be. Szerinted?
És elúszott a szabi? El.
És a tervezett családi program? Az is.
Ja és mi lett volna HA NEM MEGYEK BE!
Kiderült volt egy másik dolgozó totál azonos szituban. Ő is szabit kért ő is megkapta őneki is utolsó pillanatban szóltak hogy mégse.
Ő nem jött be.
Felmondása ma postára került.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!