Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a főnököm bolti eladóként...

Ha a főnököm bolti eladóként vasárnapi munkára kényszerít és állásommal zsarol akkor ellenőrzés esetén a büntetésem is fizeti majd? Mert büntetik a munkáltatót és munkavállalót egyaránt!

Figyelt kérdés

Kis boltban vagyok eladó, vasárnapi boltzár ellenére is nyitva vasárnap én az elaód meg ott vagyok. nem vagyok se tulaj se családtag mégis ott vagyok. Állásommal zsarolnak kényszerítenek. Ha nem vállalnám a vasárnapot, kirúgnának.

Vajon ebben az esetben ha jön egy ellenőrzés és büntetés lesz (mert büntetnék a főnököt és engem az alkalmazottat is) akkor a főnök fizeti majd az én büntetésem is?

mert mindig azt mondja ha majd lesz ellenőrzés majd ő beszél az ellenőrökkel én csak ne foglalkozzak ezzel.

Ez eddig oké de ha kiszabják a büntit a csekket a főnököm kezébe nyomhatom majd hogy fizesd már be helyettem ha már elhangzott „én csak nem foglalkozzak ezzel”?

2016. márc. 13. 15:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs kérdező! De minek kérdezel, ha bármilyen választ kapsz is, csak negatívan tudsz hozzá szólni, és egyik sem szimpatikus. Magadnak megadod a saját válaszaid. Nem is akartál te semmit kérdezni, csak panaszkodni.
2016. márc. 13. 16:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Látod, ha multinál dolgoznál, nem egy ilyen csaló kisvállalkozásnál, ott meglenne a vasárnapod, mert azok zárva tartanak vasárnap...
2016. márc. 13. 16:40
 13/33 A kérdező kommentje:

" de ha elég sokan lépnének"

És ki az a SOKAN? Mint írtam EGYETLEN alkalmazott vagyok... ki az a SOKAN?

2016. márc. 13. 18:03
 14/33 A kérdező kommentje:

" ha multinál dolgoznál,"

Jó. Majd szólj nekem ha találsz olyan multit ami felvenne engem lévén kistelepülésen lakom és a legközelebbi multi (teszkó spar) az kb 40 kmre lenne. És mivel ilyne esetben nem lennék akárhogy beosztható (közlekedéshez alkalmazkodni kell) + a cég fizethetné az utazásom is (és a multinak tényleg fizetni kéne) így SZÓBA SE állnak velem.

Próbáltam.

Hol lakik? 40 km-re innen? Köszönjük...

ennyi!

2016. márc. 13. 18:05
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, akárhogy is van, de ez nem állapot. Most vagy siránkozol tovább és sajnáltatod magad és rettegsz, hogy jön egy ellenőrzés és téged is előszednek, vagy kockáztatsz, lépsz, feldobod a munkáltatódat, és te megúszod a büntetést, a cég meg beadhatja a kulcsot. Majd lesz helyette más. Én végeztem, ezek a lehetőségeid, a döntés a tiéd. Még annyi, hogy nagyanyám az ehhez hasonló csaló munkáltatók miatt nem kap nyugdíjat túl a 70-en.
2016. márc. 13. 18:16
 16/33 A kérdező kommentje:

" Majd lesz helyette más."

10 éve még magam is ezt mondtam volna. Már nem.

Nem lesz más.

2016. márc. 13. 21:05
 17/33 anonim ***** válasza:
Jajj ne legyél már ilyen pesszimista! Miért ne lenne más? Ne gyere nekem azzal, hogy vidék és nő és 50 felett mert saját szememmel láttam, hogy más is el tudott helyezkedni ennyi idősen, nőként, végzettség nélkül, szegény vidéken. Igen kb minimálbérnél nem sokkal többért (gondolom te se kapsz lényegesen többet) de nem szivatják ingyen vasárnapi munkával vagy ingyen túlórával, sőt a volánbusz bérletét is fizetik, természetesen.
2016. márc. 14. 09:55
 18/33 A kérdező kommentje:

"Igen kb minimálbérnél nem sokkal többért (gondolom te se kapsz lényegesen többet)"

Megint javítalak. Nem többet nem annyit még annyit se. Minimálbért kapok a szerződés szerint heti 5 napra napi 8 órára.

De heti 6 napot és napi 10-et dolgozom! És akkor is csak minimálbért kapok, vagyis MÉG MINIMÁLBÉRT SE KAPOK!

2016. márc. 14. 19:46
 19/33 anonim ***** válasza:
54%
Jó hülye vagy, hogyha ezt így csinálod. Miért hagyod magad? Ennyire nem lehet valaki életképtelen! Vagy mégis?
2016. márc. 14. 20:25
 20/33 anonim ***** válasza:

Kérdezõ, ismerem a fajtádat, dolgoztam hozzád hasonló nõkkel és sajnos azt kell mondanom hogy a te helyzeted nem fog javulni, csak romlani, ha ellenõrzés lesz amit biztosra vehetsz, hiszen mindig lesz valaki aki felnyomja a boltost mert vasárnap is nyitva tart, és ha te is ott vagy mint eladó akkor téged is büntetnek, és kötve hiszem hogy a fõnököd fizetné a te büntetésedet is. Nyilván neked kellene fizetni mert Veled meg tudja tenni, hiszen te azt csinálod amit mondanak, ha kútba kellene ugrani azt is megtennéd mert különben kirúgnának.

Szóval akikkel nekem is volt "szerencsém" dolgozni õk is egy szálig ilyenek voltak, semmi összefogás semmi elégedetlenség ha a túlóra nem volt kifizetve, csak lehajtott fejjel követni minden utasítást.

2016. márc. 15. 08:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!