Ha a főnököm bolti eladóként vasárnapi munkára kényszerít és állásommal zsarol akkor ellenőrzés esetén a büntetésem is fizeti majd? Mert büntetik a munkáltatót és munkavállalót egyaránt!
Kis boltban vagyok eladó, vasárnapi boltzár ellenére is nyitva vasárnap én az elaód meg ott vagyok. nem vagyok se tulaj se családtag mégis ott vagyok. Állásommal zsarolnak kényszerítenek. Ha nem vállalnám a vasárnapot, kirúgnának.
Vajon ebben az esetben ha jön egy ellenőrzés és büntetés lesz (mert büntetnék a főnököt és engem az alkalmazottat is) akkor a főnök fizeti majd az én büntetésem is?
mert mindig azt mondja ha majd lesz ellenőrzés majd ő beszél az ellenőrökkel én csak ne foglalkozzak ezzel.
Ez eddig oké de ha kiszabják a büntit a csekket a főnököm kezébe nyomhatom majd hogy fizesd már be helyettem ha már elhangzott „én csak nem foglalkozzak ezzel”?
"vasárnapra nem fizetett soha bérpótlékot."
Bérpótlékot?? EGY FILLÉRT SE nem bérpótlékot!!
És mégis csinálom mert nincs más.
'", újra kellett kezdenem az álláskeresést"
50 feletti nő vagyok kistelepülésen zéró végzettséggel. Nekem még állást se kell keresni. Totál felesleges lenne.
Na így kell gondolkozni esetemben.
"Én jelentettem már csaló munkáltatót,"
Én is jelentettem sőt pereltem csaló munkáltatót. Bíróságra vittem az ügyet. Csak épp fiatalabb voltam egy 20-assal és tudtam hogy 1-2 hét és lesz állás. Lett is. de most? Az életben többet semmit soha sehol max közmunka.
". Hívd ki te a munkaügyi felügyelőket egy vasárnapi ellenőrzésre. Nem fogják elmondani a főnöködnek, hogy hívásra mentek ki. Téged pedig nem fognak megbüntetni.
"
Már ne haragudj de te HÜLYE VAGY?
1. De engem is büntetnek.
2. Nem fogjál elmondani?? Htá elvileg nem. Kivéve a ha a főnök zsebükbe nyom egy borítékot....
Hol élsz te? Ez Magyarország, nem egy normális ország!
Nem vagyok hülye, vegyél vissza az alpári stílusodból. Ilyen hozzáállással megérdemled, hogy ott szívjál ingyen minden vasárnap. Pont az ilyen féleszű, mindenbe kussban beletörődő dolgozók miatt tesznek meg mindent a nyomorult vállalkozók veletek.
Amint írtam, téged NEM büntetnek meg, ha te teszed a bejelentést. Tapasztalatból mondtam.
A kérdésed és a válaszaid alapján 2 verzió játszik.
a.: Kussolsz és imádkozol,hogy ne bukj meg.
b.: Kilépsz és felnyomod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!