Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan értendő az hogy a...

Hogyan értendő az hogy a főnök közölte: ennyi szabadságot nem kapsz? Ez szerződésben és jogszabályban rögzített!

Figyelt kérdés

Mivel tavaly sokadik kérésemre se kaptam meg a szabimat csak töredékét ezért idén már januárban írásos beadvánnyal fordultam a vezetőséghez melyben előre kértem tájékoztatást mikor méltóztatnak kiadni a szabadságot ami jár. Leírtam ami a szerződésben és a jogszabályban is van, alapszabi 20 nap + évek után járó 4, ezt kívánom idén kivenni.

+ tájékoztatást kérek a tavalyról maradt 17 napomról amit sokadik szóbeli és háromszori írásos kérelmem ellenére se kaptam meg

Jött is a reakció de nem írásban a főnök behívott és közölte: annyit nem kapsz, 10 nap nyáron és örüljek ennyinek is.

Kérdezem őt (is) meg az ittenieket is: mi az hogy „annyit nem kapsz”? Hát ezt ő dönti el? Ott az alapszabi a 20 nap azt ha a fene fenét eszik is ki kéne adni+ az évek után járó is ott van még.

Mi az hogy nem adják ki?

2016. febr. 26. 13:35
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

„Ahhoz kell adniuk minden évben január 31-éig egy papírt. „

Így van. Kéne. Senki se kapta meg, de senki!!! 100x kell kérni talán nagy nehezen majd április végén amikor már azt asztalt verjük az ezzel foglalkozó balfék majd nagy mártírpofával odaadja.

Ja még egy : 8 éve vagyok itt de szabadságos nyilvántartást még soha nem láttam. Soha. Se én se senki. Biztos van, valahol az igazgatói iroda mélyén. Bele senki se tekinthet.

Ez ugye „szabályos” szintén?

És kinek van egy szava is erre? Senkinek.

Persze ha lenne mi lenne? Kirúgnának.

2016. febr. 26. 17:35
 22/33 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

" Én egy hülye vagyok hogy évek óta beérem ezzel? "

Én nem fogalmaztam volna ilyen sarkosan, de a lényege ez.

"És akkor az a másik 30+ dolgozó (diplomás tanárok + 2 phd-s doktor is van köuzükl) akik ugyanezt kapják azok is barmok? "

Semmiképp sem nevezném sem őket, sem téged "baromnak", csupán könnyen megfélemlíthető, a saját jogaiért kiállni képtelen tuyi-mutyinak.

Ne akard velem elhitetni, hogy több mint 30 dolgozó, köztük sok diplomás, doktori végzettségű, nem képes összefogni, és elérni a vezetésnél, hogy legyen normális bérszámfejtés, hogy megkapjátok a törvényben rögzített jussotokat ( éves szabadság)!

"Akkor ez hogy lehet?

Erre feltételne választ várnék!!!"

Honnan tudjam?

Nem ismerlek titeket. Az biztos, hogy nálunk ha a személyzetistől vagy a pénzügyestől ilyen havi fizetési jegyzéket kapnánk, akkor a következő havit már más adná.

"Persze ha lenne mi lenne? Kirúgnának."

De ah ezzel tisztába vagy, akkor igazából mit vártál ennek a kérdésnek a kiírásától?

Azért az egész kollektívát nem rúghatják ki.

Vagy fogjatok össze, vagy jelentsd be névtelenül, vagy menj munkaügyi bíróságra... vagy nyelj tovább!

Azért egy iskola igazgatója nem az a kaliber, aki ügyvéden keresztül bírókat, más ügyvédeket vesztegetne meg egy munkaügyi per során.

Csak csatolni kéne a beadványhoz egy ilyen "sajtpapírt", és a bíró az első tárgyalásra már az ítélettel a hóna alatt menne be.

2016. febr. 26. 18:56
 23/33 anonim ***** válasza:
Te idefigyuzz, ha neked osztalyfönöki potlek jar, akkor elvileg tanar vagy. Akkor nyaron nem jar szabadsag?? Vagy esetleg nalatok nyaron is van tanitas?? Amugy ettöl a lefotozott papirtol meg siman kamu a kerdes, ilyet en is nyomtatok akarmikor...
2016. febr. 26. 19:18
 24/33 A kérdező kommentje:

", ha neked osztalyfönöki potlek jar, "

Az csak egy rovat amit kifehérítettem nehogy azonosítható legyen. Uis ebből is be lehet lőni kié ez a papír.

De tudtam hogy ez lesz kamu papír kitalálom persze ilyen nincs.

UGYE????????

Hát elárulom, hogy nem kamnu papír és bizony iylen van és azt is elárulom hogy kiemelten közhasznú szervezet ilyen olyan állami programok ösztöndíjak kifizetőhelye (ld Híd program stb) az iskola és MILLIÓ ellenőrzése van de millió mindig minden rendben!!!!!!

Na erre tessék gombot varrni!!!!!

És amit leírtam a kollegákról és összetételükről az úgy igaz ahogy leírtam. És vannak amiket még le se írok totál felesleges mert SENKI SE HINNÉ EL!!!

Pl 32 órával 70%.-os státusz???

Elhiszi ezt valaki? És igaz!!

Ja és arról hogy a bérszámfejtőt cserélni kéne. 21 éve van ott !!!tessék olvasni?? 21 éve!!!!

És 21 éve műveli állítólag ezt.

A főnök és ő rokoni viszonyban.Na ennyit arról hofgy cseréljük le. Ha egy szót szólsz rá téged kirúgnak ő marad ennyi.

2016. febr. 26. 19:44
 25/33 anonim ***** válasza:

Értem én, hogy urambátyám világ, de többtucatnyi dolgozóval egyszerre nem tudnának mit kezdeni. Persze mindenki mindig másra vár, hogy kezdje el, és még akkor sem biztos, hogy mellé merne állni.

Ismerem ezt, nálunk is lehajtott fejjel hallgattak, mint ... - ide kívánkozik a füves hasonlat.

A beírásaid alapján úgy látom, döntened kell.

- Felvállalod, hogy ez így képtelenség, és feljelentesz, lázítasz, ellenállást szervezel házon belül.

- Névtelenül bejelentést teszel munkaügyi bíróságon, és reméled, hogy nem sikkad el a dolog a maffiában valahol.

- Lenyeled megint, és még évekig ezt csinálod.

2016. febr. 26. 19:49
 26/33 A kérdező kommentje:

"Értem én, hogy urambátyám világ, de többtucatnyi dolgozóval egyszerre nem tudnának mit kezdeni. Persze mindenki mindig másra vár, hogy kezdje el, és még akkor sem biztos, hogy mellé merne állni.

"

Na látod érted te. Össze is foglaltad jól. Igen, ez van.MIdnenki kussol mindenki moorg de csak magában mint a bolhás kutya hiszen nem tudhatja a kollega mellette nem-e a főnök téglája rokona haverja stb

És kuss van és működik a rendszer.Mint É-Korea.

A vezteőség hazudik lop csal totál nyíltan évtizedek óta és semmi. Ki tudja a vezetőségnek milyen haverjai vannak és hol. Ld Híd-program ld Németh László díja kitüntetés Balog Zoltántól a vezetőnek

Apám ÁLLAMI KITÜNTETÉS ENNEK A TOLVAJNAK!!! BÖRTÖNBEN LENNE A HELYE!!! De ha bárki nyíltan bevádolná tuti a vádoló kerüklne börtönbe!!!

2016. febr. 26. 19:54
 27/33 anonim ***** válasza:
Konklúzió?
2016. febr. 26. 19:56
 28/33 anonim ***** válasza:

Te, öreg, neked nagyon elgurult a gyógyszered!

Mit őrjöngesz itt?!

Feltettél egy kérdést, amire kaptál nem egy választ - de te csak továbbra is sorolod a sérelmeidet, és fröcsögsz.

Ez nem a lelkisegély-szolgálat!

Vagy troll vagy, vagy zakkant.

Vagy egy zakkant troll.

:-)

Részemről ennyi.

Unalmassá váltál.

2016. febr. 26. 19:57
 29/33 Andizsuzsi ***** válasza:

Tételezzük fel, a kérdés nem kamu.

Azok a kollégák, akik egyéni vállalkozók is, hogy adták le tegnap az adóbevallásukat? Biztos vagy benne, hogy be vagytok jelentve?

2016. febr. 26. 20:00
 30/33 anonim ***** válasza:

[link]

ez a hülyegyerek minden héten legalább 2 ilyen kamukérdést feltesz...

2016. febr. 26. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!