Végzős joghallgató vagyok, nyáron megyek férjhez, illik meghívni a főnököm is a lagziba?
Minden logikával érdemes csinálni.
Logikában nincs illik.
Ha szeretnéd, ott legyen, hívd.
Szerintem nem.
A ceremóniára esetleg ( oda tágabb kört szoktak meghívni), de utána a lagzira semmiképp. Akit a lagziba meghívnak, annak illik nászajándékot vinni, menyasszonytáncba részt venni - annak a megvendégelésére a két család pénzt költ. Szerintem egy munkahelyi főnökkel, főleg ilyen rövid munkakapcsolat után, nincs olyan bensőséges viszonyban, hogy ott lenne a helye a lagziban. Ráadásul picit nyalizás-színe lehet, pláne a többi kolléga előtt ( ha vannak).
Ilyen erővel a teljes tanári kart is meghívhatnád.
Esküvőre közvetlen főnököt, kollégákat illik meghívni, szokás is elmenni.
Lagzira csak akkor hívd, ha szeretnéd, hogy ott lenne, és érzed, hogy főnököd olyan habitusú, aki kollégáival személyesebb kapcsolatra is nyitott.
Sok bizalmibb munkakörben divat ma, hogy munkahelyi teamekből okos főnök gyerekestül összejáró baráti kört is kovácsol, mert a közösséghez tartozás élménye sok embernél a cég iránti hűséget erősíti.
Te látod, hogy milyen nálatok a csapat.
Én nem örülnék ha ilyen helyzetben meghívnának egy lagziba. Azért nem mennék el, mert senkit nem ismernék lényegében. Plusz furcsálnám, hogy mi az indok én eddig csak barátok, családtagok esküvőjén voltam (kollegának a ceremonián voltam, de a lagziban nem).
De persze lehet, hogy nálatok más a szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!