Hogyan értendő az hogy a főnök közölte: ennyi szabadságot nem kapsz? Ez szerződésben és jogszabályban rögzített!
Mivel tavaly sokadik kérésemre se kaptam meg a szabimat csak töredékét ezért idén már januárban írásos beadvánnyal fordultam a vezetőséghez melyben előre kértem tájékoztatást mikor méltóztatnak kiadni a szabadságot ami jár. Leírtam ami a szerződésben és a jogszabályban is van, alapszabi 20 nap + évek után járó 4, ezt kívánom idén kivenni.
+ tájékoztatást kérek a tavalyról maradt 17 napomról amit sokadik szóbeli és háromszori írásos kérelmem ellenére se kaptam meg
Jött is a reakció de nem írásban a főnök behívott és közölte: annyit nem kapsz, 10 nap nyáron és örüljek ennyinek is.
Kérdezem őt (is) meg az ittenieket is: mi az hogy „annyit nem kapsz”? Hát ezt ő dönti el? Ott az alapszabi a 20 nap azt ha a fene fenét eszik is ki kéne adni+ az évek után járó is ott van még.
Mi az hogy nem adják ki?
" itt meg az ellenfél ügyvédjénél. "
Annak mi értelme lenne? Pláne olyan ügyben, ahol jutalékot kap a jogi képviselő?
De ha fix. díjért dolgozna, akkor is lenne szerinted értelme a felperes ügyvédjét megkenni? Mit érnének el vele?
Hogy a bíró előtt ő akkor azt akarná bizonyítani, hogy most azért vannak ott, azért adták a beadványt az ügyben, mert az ügyfele rendben megkapta a szabadságát?
Amíg a munkaügyi bíróságon a per megindításához szükséges beadványt be nem adják, addig a munkáltatónak nem is kell tudnia, mire készül az alkalmazott. Fogalma sincs, hogy melyik ügyvédhez fordul, ki készíti el neki a beadványt. melyik az a hülye ügyvéd, aki készít egy beadványt, majd miután megkenik, a bíróságon a beadvánnyal ellentétes álláspontot képvisel.
Ráadásul ez olyan sima ügy, hogy lehet bármilyen balféka jogi képviselő, ha csak a beadványban nem ejtett olyan alaki vagy formai hibát, ami miatt azt visszadobják, akkor gyakorlatilag 100% a kedvező ítélet.
"Akkor ez valami mesebeli cég lehet.
Egy fizetési listán rajta kell lennie a ledolgozott napok/órák számának, a fizetett szabadságon töltött napoknak, a betegszabadságon töltött napoknak, a teljesített túlóráknak.
Nem is ismerek olyan bérszámfejtő programo"
NA AKKOR KEDVES MINDENTUDÓ! VETTEM A FÁRADSÁGOT ÉS LEFOTÓZTAM A BÉRPAPÍRT DE TÖRÖLTEM PERSZE AZ AZONOSÍTHATÓSÁGOT!
Na akkor EZ EGY MESEBELI CÉG?????
Na akkor ilyen bérszámfejtőprogramot még nem láttál??
Na akkor tessék nézni és csodálkozni!!!
KÉZZEL VAN ÍRVA!!!! MInden dolgozónak minden hónapban! Midnenkinek így néz ki a bérpapírja!!!!
Itt vagyok 8 éve és 8 évre visszamenőleg megvan!!! ÉS 8 éve így néz ki!!!!!!!!!
SOHA SENKINEK SEMMKIFÉLE EGYÉB ADAT NEM KERÜL RÁ!!!!
Na akkor várom válaszod!!!!
Az egy fos, nem bérpapír.
Nincs rajta a munkáltató, az alapvető adatok (minimum adóazonosító), munkaidő jellege, jogviszony típusa, stb.
Ha te ilyet kapsz évek óta, az már magában megér egy munkaügyi pert.
11.: Lehet, hogy ez piti ügy eljárásjogilag, lehet, hogy nincs sok lehetőség variálni, de hidd el: nagyobb, hosszan tartó ügyeknél az az eljárás amit írtam. És igen, néha csak az alaki hiba is sokat "segít".
Nem mellesleg: ha figyeltél észrevehetted, hogy csupán a borítékról szóló mondatodra reagáltam, nem arra, hogy az ügyről mit gondolok, bár az is rejtetten benne volt a lehetőségek között...
Hogyan adózol? Miből készül el az adóbevallásod? Ahhoz kell adniuk minden évben január 31-éig egy papírt.
Andizsuzsi: nem is lehetett volna szebben mondani, hogy ez a "papír" micsoda. :D
Miért kiabálsz?
Segíteni akartam, de látom hiba volt.
Ez egy sajtcetli, nem egy bérszámfejtő programmal készített havi fizetési jegyzék.
Ha te ilyent kapsz, és ezzel éred be évek óta, akkor meg is érdemled hogy ott dolgozol!
Egy normális, bérszámfejtő programmal készülh fizetési jegyzék így néz ki:
Anyi kiegészítéssel, hogy a fejléccel együtt így, csak első kép jobban olvasható:
Hat, en bemennek a zsebemben bekapcsolt teloval es felvennem a beszelgetest a fonokkel, amiben mondja, h nem kapsz ennyi szabit. Ezt mondjuk vegso esetben tennem, m birosagon nem lehet felhasznalni az olyan felvetelt, amit a masik fel beleegyezese nelkul keszitettek...bar a birosag donthet ugy, h kivetelt tesz.
Megprobalnam irasban kicsikarni a vezetosegtol. Irnek nekik, h ekkor es ekkor vennem ki a torvenyben rogzitett szabimat es irasban kered a valaszt. Ha nem valaszolnak, akkor ugy tekinted, h jovahagytak es szepen elmesz szabira :D Ha pampognak, akkor megmondod, h nem adtak valaszt az irasbeli kerelmedre igy azt jovahagyottnak tekintetted. Ha kirugnak, akkor per. Igyekezzel veluk mindent irasban intezni. Ha meg a fonok behiv szobeli beszelgetesre, akkor megmondod, h irasban kered a valaszt.
"Ha te ilyent kapsz, és ezzel éred be évek óta, akkor meg is érdemled hogy ott dolgozol! "
Hadd kérdezzek! Én egy hülye vagyok hogy évek óta beérem ezzel?
Oké.
És akkor az a másik 30+ dolgozó (diplomás tanárok + 2 phd-s doktor is van köuzükl) akik ugyanezt kapják azok is barmok?
Van olyan aki 15 éve van itt és 15 éve kapja ezt.
Sose hallottam a 8 itt töltött év alatt hogy bárki egyetlen szót is mondott volna erre. Sose hallottam hogy bárki visszadat volna a személyzetisnek hogy mi ez a sajtpapír. Soha egy szót se se senki.
Akkor ez hogy lehet?
Erre feltételne választ várnék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!