Gyomorideggel járok dolgozni, hülyére vesznek a munkahelyemen. Hogyan javíthatnék a helyzetemen?
Nem rossz hely, de ez nagyon fájó nekem. Még csak nem is a főnököm aki ugráltat, hanem a kollégáim. Nem csak a kötelező munkámat kell megcsinálnom, habnem ilyen-olyan kis baromságok is az én feladatomként van már elkönyvelve. Először csak jófejségből csináltam meg, most már muszájból. Egyedül én vagyok fiatal, mindenki más sokkal idősebb nálam, talán ezért nem "merek" visszaszólni, kiállni magamért. Sokszor nagyon bántó, lekezelő hangot ütnek meg velem szemben. Nem mindenki viselkedik így szerencsére, de akik igen, ők a hangadók, és senki sem töri le a szarvukat.
Valaki volt már ilyen helyzetben? Mit lehet tenni? Munkahelyet váltani nem szeretnék, nem is nagyon tudnék, kevés a lehetőség.
Tanuld meg: Ha egyszer valamit megcsinálsz más helyett, az rád fog ragadni, ha nem nyitod ki a szádat. Én is így jártam, majd amikor már dupla emberként dolgoztam egy fizetésért, akkor kiborítottam a bilit és közöltem, hogy én ezt nem csinálom tovább.
A jó indulat mindig átmegy lehúzásba. Sose vállalj plusz munkát jókedvedben, sőt... Ha vállalsz is le kell fektetni az alapszabályt, hogy most az egyszer segítesz, legközelebb el kell utasítani.
Most is megteheted. Mondd el, hogy ez nem a te feladatod, neked is van ezer dolgod, nem szeretnél helyettük dolgozni, ennyi.
Így is utálnak, ha kiállsz magadért is fognak. Teljesen mindegy már. Az ilyen embereken tök fölösleges görcsölni. Saját magát emészti fel és önelégülést nyer azzal, ha látja, hogy bánthat, fölényeskedhet, főnökösködhet egy gyengébb felett. Az ő gondolkozásukat nem fogod tudni megváltoztatni, próbáld meg a sajátodat.
Kezdd azzal, hogy nem dolgozol mások helyett, kiállsz magadért, majd folytasd azzal, hogy tudatosítod magadban, hogy magadért jársz dolgozni, nem más miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!