Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyomorideggel járok dolgozni,...

Gyomorideggel járok dolgozni, hülyére vesznek a munkahelyemen. Hogyan javíthatnék a helyzetemen?

Figyelt kérdés

Nem rossz hely, de ez nagyon fájó nekem. Még csak nem is a főnököm aki ugráltat, hanem a kollégáim. Nem csak a kötelező munkámat kell megcsinálnom, habnem ilyen-olyan kis baromságok is az én feladatomként van már elkönyvelve. Először csak jófejségből csináltam meg, most már muszájból. Egyedül én vagyok fiatal, mindenki más sokkal idősebb nálam, talán ezért nem "merek" visszaszólni, kiállni magamért. Sokszor nagyon bántó, lekezelő hangot ütnek meg velem szemben. Nem mindenki viselkedik így szerencsére, de akik igen, ők a hangadók, és senki sem töri le a szarvukat.

Valaki volt már ilyen helyzetben? Mit lehet tenni? Munkahelyet váltani nem szeretnék, nem is nagyon tudnék, kevés a lehetőség.

2016. febr. 7. 09:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem mered, de meg kell tanulni. Oké, nem feltétlenül kell támadólag fellépni, de legyél határozottabb.
2016. febr. 7. 10:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Tanuld meg: Ha egyszer valamit megcsinálsz más helyett, az rád fog ragadni, ha nem nyitod ki a szádat. Én is így jártam, majd amikor már dupla emberként dolgoztam egy fizetésért, akkor kiborítottam a bilit és közöltem, hogy én ezt nem csinálom tovább.

A jó indulat mindig átmegy lehúzásba. Sose vállalj plusz munkát jókedvedben, sőt... Ha vállalsz is le kell fektetni az alapszabályt, hogy most az egyszer segítesz, legközelebb el kell utasítani.

Most is megteheted. Mondd el, hogy ez nem a te feladatod, neked is van ezer dolgod, nem szeretnél helyettük dolgozni, ennyi.

Így is utálnak, ha kiállsz magadért is fognak. Teljesen mindegy már. Az ilyen embereken tök fölösleges görcsölni. Saját magát emészti fel és önelégülést nyer azzal, ha látja, hogy bánthat, fölényeskedhet, főnökösködhet egy gyengébb felett. Az ő gondolkozásukat nem fogod tudni megváltoztatni, próbáld meg a sajátodat.

Kezdd azzal, hogy nem dolgozol mások helyett, kiállsz magadért, majd folytasd azzal, hogy tudatosítod magadban, hogy magadért jársz dolgozni, nem más miatt.

2016. febr. 7. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok mi a furcsa? Hogy nálam ugyanez a helyzet! Mondhatni ez az első normális munkahelyem, 21 éves vagyok és tik-tak ugyanezt csinálják velem, csak annyi különbséggel, hogy nekem egy kolléganőm megy totálisa az agyamra. Mindenért cs*szeget, mindenki előtt megaláz, pedig már többször megmondtam neki, hogy ilyen stílusban velem nem beszélhet, de mégis megteszi. :) Ja és persze közöttünk is van 18 év.. szóval :) A többi kolléga nekem azt mondta, hogy fél, hogy a helyére pályázok, de már ezt is közöltem vele, hogy ne aggódjál, nem akarok a helyedre kerülni. Egyszerűen próbáld meg lesz*rni. Az elején nekem is nehéz volt és konkrétan lelki beteg lettem, de azóta edződtem kicsi, elengedem a fülem mellett. :) Hadd mondja, Ő baja :D Jó helyem van, ahhoz képest, hogy pályakezdő vagyok, egész jól keresek és kár lenne veszni hagyni a helyemet, de ha ez fent fog állni hosszútávon, gondolkodás nélkül itt fogom hagyni. :)
2016. febr. 8. 10:23
 14/14 anonim válasza:
0%
Haha! Nevetnem kellett a kérdésen. Ha vörös hajad lenne, akkor arra fognád a társaid idióta viselkedését?
2016. jún. 7. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!