Hatalmas anyagi kárt okoztam a munkahelyemen, milyen büntetésre számíthatok?
Hogy hogyan, abba most ne menjünk bele, de keletkezett egy 0,1 mm-es lyuk a hütö belsejèn.
Hívtam a fönöknömet, holnap hívnak szerelöt, aki megmondja, kuka-e a hütö, vagy még van esèly. Persze azóta már milliószor bocsànatot kértem, és azt is megbántam vagy hatszor, hogy egyàtalàn megszülettem.
Hogy a munkám elveszítem, az már fix, persze elötte még pokolian leordítanak majd a sàrga földig, ami jogos is lesz.
A javíttatás és az új hütö anyagi költségeit, gondolom, köteles vagyok állni, ha pedig nem rendelkezem a megfelelö összeggel, gondolom, köteles leszek ledolgozni.
Bíróság elé vihetnek? Szükségem lehet ügyvédre, hogy bebizonyítsa, nem szándékosság történt? Javít a helyzetemen, hogy azonnal bevallottam?
Gyülölök èlni ;(
A hogyan is lényeges.
Biztosan te voltál?
Nyilván nem volt szándékos, ha tényleg te voltál, és normális a főnököd,részletekben levonja a fizetésedből.
Emiatt nem fognak szerintem kirúgni!
Nyugodj meg :)
Emberből vagy, hibázhatsz.
Relax, nem lesz semmi baj :)
Nagyon kamuszagú.
Mi az, hogy "le fogják ordítani a fejed", hiszen már beszéltetek róla, bocsánatot is kértél.
Egy ekkora lyukat hogy vettél észre?
Egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan keletkezett.
Nem vagy köteles semmit fizetni, csak ami a munkaszerződésedben meg van szabva. Gondolj bele, ha egy vadászpilóta hibázik és földhöz csapja a vadászgépet, akkor kifizettetik vele a több milliárd forintos kárt?!
Ha nem szándékosan okoztad, akkor a munka Törvénykönyve alapján a kártérítés mértéke nem haladhatja meg a 4 havi távolléti díjad összegét.
Ha szándékos, akkor a teljes kárt kell kifizetned.
Szerintem csak kétségbeesésedben írtad ki ezt a kérdést, mert ahogy érzem egyáltalán nem fogod megfogadni az itt válaszolók tanácsát. Igen, mindannyian hibázhatunk és okozhatunk a munkahelyünkön anyagi kárt. Nyilván munkakörtől függ, hogy ki mekkorát, na de ez nem a világvége, EMBER! Gondolom valami nagy gyárban vagy hűtőházban dolgozhatsz.
A lényeg: Holnap kiderül, hogy miként állnak a dologhoz a főnököd, főnökeid. Ha valóban ilyen súlyos megrovás lesz belőle, én a helyedben elmennék magamtól és aztán bizonyítsák be, hogy tényleg bevallottad. Túl becsületes vagy. Vélhetően azok, akik a vezetők, szarrá keresik magukat és ők soha nem csináltak kárt semmiben :)), de ha igen, nem fogják vállalnák érte a felelősséget, abban biztos lehetsz.
Ha a bőröd rovására megy, lépj le. (Tudom milyen munkanélkülinek lenni, nem a könnyelműség beszél belőlem. )Lehet lepontozni, de sajna én már túl sokat szo..tam becsületesség miatt, tanultam belőle. 36/F
2 évi teljes fizetésed?
Miből van ez a hűtő,aranyból?
Jól írták itt,figyelmesen olvasd el a munkaszerződésed,aztán az erre vonatkozó munka törvénykönyv megfelelő részét.
Atombiztosan te voltál?
Kapd össze magad,és legyél észnél, nehogy lehúzzanak!!
először is, ne írj alá semmiféle fizetési kötelezettségről papírt
keress fel egy ügyvédet, akinek a pontos részleteket elmondod és vidd a munkaszerződésed is!
amúgy egy ekkora lyuk milyen hűtőn okoz 10 milliós kárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!