Szeretnék felmondani a munkahelyemen. Jelenleg GyED-et kapok. Mire számithatok?
A rendes felmondást nem tudom hogy van szülési szabadság esetén. Alap esetben 1 hónap, életkortól függően esetleg plusz valamennyi idő. Javaslom a munka törvénykönyvében megnézni az ide vonatkozó részt. Ha magyar munkáltatónál dolgoztál akkor a magyarban ( [link] ha külföldön, akkor a külföldiben.
A tanulmányi szerződésben meg szerintem benne kell lennie, hogy szerződésszegés esetén mit kell csinálni. Ha x év alatt kifizettek neked tandíjra y összeget, akkor ha a szerződés lejárta előtt eljössz a cégtől, vissza kell fizetni a pénzt, és a kamatait. Ha ledolgoztál z időt belőle, akkor esetleg lehet valami kedvezmény. Mondom el kell olvasni a konkrét szöveget. Csak tudod, hogy mit írtál alá, legalább nagyjából. (Bár én még a büdös életbe nem láttam ilyen szerződést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!