8 hetes kismama vagyok, veszélyeztetetten táppénzen.3.5 évet dolgoztam a munkahelyemen, mielőtt eljöttem. Ha megszületik a baba meddig és mennyi pénzre számíthatok, így hogy a cég az idén/szeptember körül/bezár?
Ha jól számolom, akkor januárban fogsz szülni. A bezárást hogy érted...csődöt jelent...végelszámolják...?
Ahhoz hogy gyedet kaphass, a szülés napján biztosítottnak kell lenned. Amennyiben csődeljárás indul a Cég ellen, az eltart jónéhány hónapig, addig egészen biztosan megszülsz, nincs gond. Érdemes a szülés előtt egy hónappal megigényelned a tgyást is ebben a helyzetben.
Tudni kellene hogyan fog bezárni...
Akkor ez vagy csődeljárás vagy végelszámolás lesz. Talán inkább az utóbbi.
Érdemes lenne egy Tb szakértővel beszélned, nálam is hasonló volt a helyzet. Tudom ajánlani Helmeczi Irént, keress rá a neten, nekem emailban nagyon sokat segített.
Annyiban más nálam az ügy, hogy én gyesen vagyok, az pedig a végelszámolás kimondásáig teljes védettséget ad. A táppénzben nem vagyok biztos, gyanítom az is, de jó lenne ezt pontosan tudnod.
Mindkét eljárás több hónapot is igénybe vesz, akár egy évet is. Neked a decemberi tgyásodig 3 hónap "átmeneti" időd van csak és idén egészen biztosan nem lesz vége az eljárásnak.
Amennyiben nem ad végig védettséget csak szeptemberig, akkor menj el munkanélküli járadékra, de ezt is meg kell tudni, hogy táppénz mellett van-e. Ne segélyre menj, hanem járadékra! Azáltal biztosított maradsz és kapod a gyedet.
A legjobb,ha beszélsz egy tb szakértővel, mert rengeteg mindenben tud segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!