Hogyan értelmezendő az új munkahelyemen a főnök közlése: 10 nap szabit tudunk adni egy évre? Nyílt csalás törvénytelenség és még be is ismeri?
Új munkahely most vettek fel, szerződésben szabadság annyi amennyinek Mt szerint lennie kell: 20 nap alap + 3 nap az évek után.
Főnök közli szóban (nem ám írásban) hogy 10 napra tud majd elengedni / év de nyáron nem , majd ha ő mondja akkor, és nem egy részletben.
????
Ez hogyan értelmezendő? 20 nap alapszabi az Mt szerint jár mindenkinek még a zéró idős pályakezdőnek is. Melynek egy részével ráadásul a munkavállaló rendelkezik nincs olyan hogy „mész ha mondom”.
Megyek amikor nekem tetszik adott nap erejéig és erre az Mt jogosít fel. És 20 nap az jár még ha a fene fenét eszik is, még ha egy napot se dolgoztam volna életemben akkor is.
Ezt a munkáltató nem írhatja felül még ha lenne kollektív szerződés akkor se, de nincs.
Akkor hogyan értsem ezt a hozzáállást a cég részéről? A szokásos magyar mentalitású megszoksz vagy megszöksz felállás?
És ugye új hely, örülök mint majom a farkának hogy ez is lett nem kezdhetek azzal hogy számonkérem a főnököt mert aztán vehetem is a kabátom.
Nem lenne rá időd megtenni.
Kettőt pislogsz és utcán vagy.
És még bíróságra se mehetsz: próbaidő.
Elmész te a jó büdös francba a magyar mentalitásos sz@r dumáddal!
Akartam adni választ, de neked nem adok, mert büdös bukó vagy a szememben a "magyarozás" miatt!
Nem kotelezo plusz szabikat adniuk.
Köszönjük a napi trollkodást legközelebb inkább masztizz.
valahogy mindenki nyáron betegedett meg,
Ez már nem lesz, otthagytam ezt a trágyahalmot kettő nap után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!