Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomás emberként van-e...

Diplomás emberként van-e lejjebb a WC-s néni állásnál?

Figyelt kérdés

Itt vagyok 30+ évesen 4 db diplomával. Igen, 4 db.

Soha életemben még normális állásom nem volt. Voltam portás, biztonsági őr, szórólapoztam, újságot hordtam, zöldségesnél takarítottam, üzemben szalagmunkás is voltam.

Ebből a portás volt a „csúcs”: ez volt életem egyetlen bejelentett melója.

Az egyes munkák között meg a vergődés munkanélküliként, hivatalokba járkálás pár tízezer forintért segély, járadék stb címen.

Közben folyamatos álláskeresés, de minek. Semmi értelme.

Majd jött a közmunka-korszak: havi 47-ért parkban gereblyézés, kórházban tedd-ide tedd-oda munkák. Mindez olyan társaságban, ami egy élmény: egy csomó írástudatlan-fogatlan dakota, akik velem együtt 8 általános nélkül jutottak el oda, ahova nekem 4 diploma kellett.

Most, hogy épp a közmunka is kifújt (nincs elég keret, én kereten felül vagyok, ráadásul diplomás: nincs munka, nincs pénz) találtam egy „remek” fekete melót: WC-ben kell belépti díjat szednem, fizu minimálbér, bejelentés nuku, és ebből a minimálbérből is le kell adnom havi 10-et a főnöknek hogy engem alkalmazzon. Ha nem teszem, már ki is rúgott.

Vajon még lehet lejjebb?

Elhatároztam, hogy az összes egyetem-főiskolára ahova jártam, bemegyek és a dékáni hivatal előtt tábortüzet rakok ahol nyilvánosan elégetem a diplomáimat. Erre jók-gyújtósnak maximum.

2014. dec. 7. 17:44
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

???

Ember, te NORMÁLIS vagy? Mert persze a világ így működik.

Válasszak egy szakmát ami tetszik?

Oké megvolt!

Könyvtár levéltár ez a választott szakma(pár) ez érdekel, és már tanulni se kell hozzá.

Megvan a szakirányú diploma mindkettőhöz.

És akkor most? Hol a rendes munka? Hm?

Csináld meg, és lesz rendes munkád!

>>>

Válassz egy szakmát, ami tetszik

2014. dec. 7. 19:21
 32/43 anonim ***** válasza:

Szerinted a rendes munka csak úgy jár a diploma után?

Amúgy meg alkalmazkodni kell. Ha aktuálisan nem találsz munkát a diplomáddal, akkor olyanba kezdj, ami keresett. Ilyen az élet.

2014. dec. 7. 19:26
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez most nagyon átment sárdobálásba mindkét részről.

Kedves kérdező, elhiszem, hogy dühös vagy, átéltem én is (pedagógus diplomákkal jelenleg titkárnő vagyok egy cégnél)

Sok minden voltam az egyetemi éveim alatt is nyaranta. Mindent szabad és mindent meg kell tenni, csak egy valamit nem, feladni.

Az is lehet a baj, hogy már annyira akarod az állást, hogy ezt észreveszik az interjún. Nekem is volt ilyen. Látszik, ha rá vagy görcsölve.

Mi a teendő?

Lenyugodni (elsőként)

Megkeresni azokat a lehetőségeket (akár felírni egy papírra) melyek szóba jöhetnek. Én sokáig azt mondtam, bárhová elmegyek, bármit elvállalok, csak Pestre nem, illetve külföldre nem. Na, mármost úgy alakult az élet, hogy pár éve Pesten vagyok. S most látom, hogy sokkal hamarabb meg kellett volna tennem bizonyos lépéseket. Csak én is féltem, mert üres zsebbel egy diploma után feljönni Pestre, kész nevetséges lett volna.

Nem mondom, hogy ez álmaim munkája, de vannak pozitívumok. S egyszer talán az életben akad még katedra vagy más olyan munka, amit szívesen csinálnék.

A továbbképzés nem hülyeség. De nem egy újabb diploma.

Inkább azokat a nyelveket próbáld felszínre hozni, melyekből nyelvvizsgád van. Nem kell feltétlen nyelviskola (Duolingo alkalmazás nagyon jó például)

A mai világban a legtöbb vállalatnál még a fénymásoláshoz is tudnod kell valamilyen nyelvet. S próbáld nyitni a határokat. Nyugodtan megpályázhatsz olyan állásokat, ahol mondjuk azt írják előny pl. a gyakorlat. Nyilván, ha kötelezően elvárnak valamilyen szintű és időtartamú munkavégzést, akkor nem érdemes megpályázni, de ha csak előirányozzák, akkor miért ne. Lehet, hogy nincs hozzá papírod, de mondjuk jó ötleteid vannak vagy jobb rábeszélő képességed, türelmed stb. ami mondjuk elengedhetetlen az adott munkához.

Sok sikert! És nem feladni!

2014. dec. 7. 21:05
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hozzád hasonlóknak legszívesebben bevernék egyet. Te tökéletesen megtestesíted az ami miatt egyre jobban lenézik a diplomásokat. Elvégeztél pár büfészakot, amik nem érnek egy kupac szart sem (nem, már 5 évvel ezelőtt sem értek), de te már diplomás vagy, szóval alanyi jogon kéne járnia az igazgatói széknek meg fizetésnek... Nekem, egyszerű földi halandónak, csak egy diplomám van, mégis 500 nettót keresek havonta és még nem vagyok 30. De mondjuk én nem az alapján választottam egyetemet, hogy az akármilyen újság szerint melyek a divatosak, meg hova kell csillagászati felvételi pont (mert az biztos nagyon epic), hanem hogy milyen szakmával nem fogok éhen halni. Kommunikáció meg könyvtáros? Jót kacagtam...

Kérdező, innen egyetlen egy út van kifelé, ha szerzel egy PIACKÉPES szakmát. Igen ehhez tanulni kell. De végül is játszhatod a sértettet életed végéig, miközben más után kaparod a szart. Engem nem zavar, csak ragyogjon a kagyló.

Tessék ez pont ide vág:

[link]

2014. dec. 8. 04:30
 35/43 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az utolsónak. Nekem diplomám sincs, csak egy 2 éves OKJ-s informatikus tanfolyamom. Én sem vagyok még 30 éves. Úgy kezdtem, hogy pár hónapig árufeltöltöttem egy csodás élelmiszerboltban, aztán call centerben telefonáltam, majd jött az első szakmába vágó állásom, és már 4 éve abban dolgozom. Mert akartam, mert képeztem magam, mert tettem érte, nem pedig nyavalyogtam. Az önéletrajzomat megnézettem egy szakértővel, aki segített összehozni a legpöpecebb cv-t. Nem keresek olyan jól mint az előző, én "csak" kb. 180-200ezret viszek haza havonta, de úgy érzem, hogy ez lehet sokkal több is ahogy nő a tapasztalatom. És neeem, nem a világ esküdött össze ellenem, amikor még csak kulimunkákat végeztem, hanem elkezdtem a ranglétrán feljebb menni, mert AKARTAM. Nem hibáztattam senkit, nem utáltam senkit. Az első munkahelyem előtt kb. 30 önéletrajzot küldtem be és 7 állásinterjún voltam, mire azt a szar melót megkaptam. De megkaptam, megérte, váltottam amint tudtam. Te mit csinálsz? Siránkozol folyamatosan, hiába írjuk le, hogy mit kéne tenned, leszarod, mert te vagy a szenvedő alany, a szegény meg nem értett diplomás zseni. Ezekkel a diplomákkal kitörölheted a seggedet, semmit nem érnek, csak annyit amennyit az előző írt...
2014. dec. 8. 08:06
 36/43 anonim ***** válasza:
Kamu vagy öcsi! Írtál már ki kérdést arról, hogy iskolaportás vagy és nem adják ki a szabit, meg nemrég arról, hogy csak egy ezrest ad a melóhelyed karácsonyra, meg még pár ilyen hülye kérdést. Te beteg vagy?? Minden héten kiírogatsz valami nyomorúságos kitalált baromságot.
2014. dec. 8. 15:49
 37/43 A kérdező kommentje:

Na akkor.

30 életrajzot? 30-at????

Nem számolom hány életrajzot dobtam már szét, de több ezret z biztos.

30 nevetséges. Heti 30 esetleg már reális, a részemről.

Heti!

Az állásinterjúkat már könnyű összeszámolnom, mert 0 azaz NULLA volt belőlük.

>>>>

30 önéletrajzot küldtem be és 7 állásinterjún voltam, mire azt a szar melót megkaptam.

2014. dec. 9. 08:23
 38/43 A kérdező kommentje:

És mi lenne az?

Csak nem ez?

Informatikai rendszergazda (OKJ 54 4641 03)

2 éves emelt szintű?

NEKEM IS MEGVAN! A Számalkban tettem le.

Szart se ér! Szart se!

>>>>

2 éves OKJ-s informatikus tanfolyamom

2014. dec. 9. 08:25
 39/43 anonim ***** válasza:

Fel sem tudod fogni ésszel amit írunk neked. Ennyit ér a 4 diplomád. Kíváncsi lennék arra az önéletrajzra... tuti hogy több sebből vérzik. Egy oka van, hogy nem hívnak sehova:

NEM KELTED FEL AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT A MUNKÁLTATÓNAK. Nem tűnsz ki a tömegből, nem vagy érdekes. Érdekesnek, egyedinek kell lenni, hogy emlékezzenek rád amikor szortírozzák a HR-esek a CV-ket "igen ez a gyerek aki szabad idejében kosarat fon", "igen ez az a srác, aki amerikában volt ösztöndíjas" stb stb. De mi a francnak koptatom itt a pofámat, mindjárt mondasz valami kifogást, hogy miért nem jó amit leírtam. Szerencsétlen barom.

2014. dec. 9. 08:27
 40/43 anonim ***** válasza:
Igen, ilyenem van, csak én nem a számalkban tettem le. És nem igaz, hogy nem ér szart sem, csak tudnod kell eladni magad. Nem ismerős által kaptam ilyen állást ami szakmába vág, hanem saját magamtól. De rinyálj csak tovább WC-s néni.
2014. dec. 9. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!