Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomás emberként van-e...

Diplomás emberként van-e lejjebb a WC-s néni állásnál?

Figyelt kérdés

Itt vagyok 30+ évesen 4 db diplomával. Igen, 4 db.

Soha életemben még normális állásom nem volt. Voltam portás, biztonsági őr, szórólapoztam, újságot hordtam, zöldségesnél takarítottam, üzemben szalagmunkás is voltam.

Ebből a portás volt a „csúcs”: ez volt életem egyetlen bejelentett melója.

Az egyes munkák között meg a vergődés munkanélküliként, hivatalokba járkálás pár tízezer forintért segély, járadék stb címen.

Közben folyamatos álláskeresés, de minek. Semmi értelme.

Majd jött a közmunka-korszak: havi 47-ért parkban gereblyézés, kórházban tedd-ide tedd-oda munkák. Mindez olyan társaságban, ami egy élmény: egy csomó írástudatlan-fogatlan dakota, akik velem együtt 8 általános nélkül jutottak el oda, ahova nekem 4 diploma kellett.

Most, hogy épp a közmunka is kifújt (nincs elég keret, én kereten felül vagyok, ráadásul diplomás: nincs munka, nincs pénz) találtam egy „remek” fekete melót: WC-ben kell belépti díjat szednem, fizu minimálbér, bejelentés nuku, és ebből a minimálbérből is le kell adnom havi 10-et a főnöknek hogy engem alkalmazzon. Ha nem teszem, már ki is rúgott.

Vajon még lehet lejjebb?

Elhatároztam, hogy az összes egyetem-főiskolára ahova jártam, bemegyek és a dékáni hivatal előtt tábortüzet rakok ahol nyilvánosan elégetem a diplomáimat. Erre jók-gyújtósnak maximum.

2014. dec. 7. 17:44
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
kérdező, a meglevő diplomáiddal is szerezhetnél normálisabb állást szerintem, de vagy a jelentkezést cseszed el, vagy az interjúkat...nem ismerlek, nem tudom.
2014. dec. 7. 18:14
 22/43 A felhasználó ***** válasza:
Menj ki Ausztriába, ott 3x nagyobb a minimálbér.
2014. dec. 7. 18:15
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Az összes hozzászólásodból az jön le, hogy nem akarsz felelősséget vállalni a tetteidért.

A többi válaszadó is próbál rávilágítani és segíteni, de mintha nem jönne át.

Nem is keresed a megoldást, csak szeretnéd kipanaszolni magad.

Ne vedd sértésnek, de így maradsz ebben az élethelyzetben.

2014. dec. 7. 18:15
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért annyira nem jó választás semelyik diploma, jelenleg, viszont 20 évvel ezelőtt piacképesek voltak, tehát részben a rendszer rossz, Magyarország romlott el.

Értem, hogy ezek érdekeltek, de hogy az én példámat elmondjam, én 2007-ben 18 évesen 2 évig jártam egy egyetemre,amikor rájöttem, hogy nem piacképes továbbá, így 2009-ben elkezdtem egy másikat, ami otthon is piacképes lenne, de Ausztriában még inkább az. Így most Ausztriában élek au-pair -ként, olyan családban, ahol a szülők egyike is ezt dolgozza, így nemcsak, hogy van közös témánk de meg is becsülnek, nem cseléd vagyok.

Fél évig lakom náluk, hogy jól beszéljek németül, hiszen 10 éve nyelvvizsgáztam és az már elfelejtődött sajnos.

Tavasszal segít az apuka a saját kapcsolatai révén állást találni,a diplomám szerinti munkát, osztrák fizetésért.

Kiköltözni természetesen nem fontos, Sopronból, Szombathelyről naponta át lehet járni.

Én érettségi óta mindig figyelembe vettem a kereslet-kínálatot, a piacképességet, a politikát és a szakterületek változását, a magyar nyugati és keleti régió lecsúszását vagy fellendülését. Ezt neked is be kellett volna tartani.

2014. dec. 7. 18:18
 25/43 A kérdező kommentje:

Nem, tényleg nem jön át.

Halvány lila gőzöm miről beszélnek.

Nem tettem érte = 10 év egyetem? Hm?

Nem piacképes? Anno a HVG-nek volt (van?) egy kiadványa : Diplomák rangsora.

Na találós kérdés! Vajon benne volt az én diplomám és az én egyetemem (Pázmány) a legkeresettebb top 25-ben AKKOR AMIKOR VÉGEZTEM? Hm?

Csak ha már a piacképességnél meg az alibi diplomáknál tartunk.

>>>>

A többi válaszadó is próbál rávilágítani és segíteni, de mintha nem jönne át.

2014. dec. 7. 18:26
 26/43 anonim ***** válasza:
85%
ok, ok, TE MINDENT MEGTETTÉL!!! csak ez a fránya világ esküdt össze ellened!
2014. dec. 7. 18:27
 27/43 anonim ***** válasza:
Jól írja ,aki azt írja hogy ezek csak egy kreált diplomák. Csak a tanárokat segítik ezzel, hogy legyen munkájuk. De a nyelv vizsga ez. Hogy fele se tudja a nyelvet anya nyelvi szinten, kit érdekel. De ha még lese tud valaki vizsgázni, meglehet oldani FEKETÉN. Na szerintem ezek is közel vannak a tűzhöz, akik árulják a nyelvvizsga papírt. Így van segítve az OKTATÁS.!!! Az utóbbi tíz évben nem szólt egyébről az oktatás csak diploma meg a nyelv vizsga. Még azért tudtak tenni rá egy lapáttal, HITTAN, ERKÖlCSTAN. Holott amikor a gyerekek vissza beszélnek, megverik a tanárokat.
2014. dec. 7. 18:28
 28/43 anonim ***** válasza:

De csak azzal jössz, hogy 10 év tanulás stb.

Értjük, de ez a múlt.

Talán azon kellene gondolkodnod, hogy akkor hogy változtass, hogy jobb legyen.

2014. dec. 7. 18:33
 29/43 anonim ***** válasza:

Nem jött be a számításod, mindegyik egy nagy kaki diploma... főleg ha még vissza se írnak.

Egy kérdés maradt, mit akarsz?

Vagy változtatni? Vagy nyafogni, és így maradni?

Változás : Kit érdekel más mit mond arra, hogy te tanulsz? Válassz egy szakmát, ami tetszik. Csináld meg, és lesz rendes munkád!

Ver.2: Folytasd a nyafogást! :)

2014. dec. 7. 18:48
 30/43 anonim ***** válasza:
Ha a diplomádat az eszeddel szerezted, akkor WC-s néni státusz helyett pattansz Nyugatra; ha csak a szorgalmaddal, akkor nyavalyoghatsz, úgysem változik meg semmi; ha pedig keresztapus vette meg fél disznóért, akkor úgysincs gond.
2014. dec. 7. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!