Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomás emberként van-e...

Diplomás emberként van-e lejjebb a WC-s néni állásnál?

Figyelt kérdés

Itt vagyok 30+ évesen 4 db diplomával. Igen, 4 db.

Soha életemben még normális állásom nem volt. Voltam portás, biztonsági őr, szórólapoztam, újságot hordtam, zöldségesnél takarítottam, üzemben szalagmunkás is voltam.

Ebből a portás volt a „csúcs”: ez volt életem egyetlen bejelentett melója.

Az egyes munkák között meg a vergődés munkanélküliként, hivatalokba járkálás pár tízezer forintért segély, járadék stb címen.

Közben folyamatos álláskeresés, de minek. Semmi értelme.

Majd jött a közmunka-korszak: havi 47-ért parkban gereblyézés, kórházban tedd-ide tedd-oda munkák. Mindez olyan társaságban, ami egy élmény: egy csomó írástudatlan-fogatlan dakota, akik velem együtt 8 általános nélkül jutottak el oda, ahova nekem 4 diploma kellett.

Most, hogy épp a közmunka is kifújt (nincs elég keret, én kereten felül vagyok, ráadásul diplomás: nincs munka, nincs pénz) találtam egy „remek” fekete melót: WC-ben kell belépti díjat szednem, fizu minimálbér, bejelentés nuku, és ebből a minimálbérből is le kell adnom havi 10-et a főnöknek hogy engem alkalmazzon. Ha nem teszem, már ki is rúgott.

Vajon még lehet lejjebb?

Elhatároztam, hogy az összes egyetem-főiskolára ahova jártam, bemegyek és a dékáni hivatal előtt tábortüzet rakok ahol nyilvánosan elégetem a diplomáimat. Erre jók-gyújtósnak maximum.

2014. dec. 7. 17:44
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%
csak kíváncsiságból: hol lax, és milyen diplomáid vannak?
2014. dec. 7. 17:49
 2/43 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el milyen diplomák ezek? Mert nehezen hiszem el, hogy mind a négyszer mellé lőttél...ennyire piacképtelen diplomákkal...
2014. dec. 7. 17:50
 3/43 anonim ***** válasza:
100%
4 diploma, gondolom beszélsz legalább 1 idegen nyelven, én a helyedben mennék ki inkább külföldre..
2014. dec. 7. 17:50
 4/43 anonim ***** válasza:

tanulj ki valamilyen szakmát.cukrász, szakács, varrónő. érdeklőd a munkanélküli hivatalban.

elégetni nincs értelme mert csak pénzbe kerül ha újra szükséged lesz rá.

amúgy meg biztos jól beválasztottál ha 4 diplomával sehol nem tudsz elhelyezkedni.

2014. dec. 7. 17:52
 5/43 A kérdező kommentje:

Hát fogalmazzunk úgy: nyelvvizsgám az van 3 közép: német angol olasz.

Papír megvan, de hogy beszélem-e azt ne firtassuk (=nem).

>>>gondolom beszélsz legalább 1 idegen nyelven

2014. dec. 7. 17:53
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

Hát bakker,akkor valamit nagyon nem jól csinálsz.

Én pl. szakmunkás vagyok,még érettségim sincs,de a bejelentett príma munkahelyemen kívül is tele vagyok munkával,válogatok közöttük,amelyik tetszik azt vállalom el.

Szerintem ülj le beszélgetni valaki hozzáértővel,és gondold át jó alaposan,hogy mi lehetne a jó megoldás.

Arra tudok még gondolni,hogy hiába van valakinek papíron diplomája,vagy akármilyen végzettsége,ha viszont gyakorlata nincs,ezért nem tud esetleg hatékonyan dolgozni.

2014. dec. 7. 17:53
 7/43 A kérdező kommentje:

Kérlek!

Komm

Művszerv-honism (igen, szakpár)

Könyvt

Levéltár-etika (igen, szakpár)

>>>>

Áruld már el milyen diplomák ezek?

2014. dec. 7. 17:54
 8/43 A kérdező kommentje:

És ki lenne az? Az Úristen Jobb Keze vagy ki?

Én már annyi "hozzáértővel" beszélgettem. Pofázni a partvonalon kívülről az összes tudott minden szépet.

>>>Szerintem ülj le beszélgetni valaki hozzáértővel

2014. dec. 7. 17:55
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ahogy nézem, művelődésszervezőként vagy könyvtárosként is megpróbálhatnál elhelyezkedni, de egy multihoz is elmehetsz valamilyen irodai munkára.

2014. dec. 7. 17:57
 10/43 A kérdező kommentje:

Minek? Hogy állásinterjún az első kérdés az legyen: szakmai tapasztalat? Ja még most végzett és egy napot se dolgozott a szakmában?

Akkor köszönjük.

>>>valamilyen szakmát.cukrász, szakács, varrónő

2014. dec. 7. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!