Diplomás emberként van-e lejjebb a WC-s néni állásnál?
Itt vagyok 30+ évesen 4 db diplomával. Igen, 4 db.
Soha életemben még normális állásom nem volt. Voltam portás, biztonsági őr, szórólapoztam, újságot hordtam, zöldségesnél takarítottam, üzemben szalagmunkás is voltam.
Ebből a portás volt a „csúcs”: ez volt életem egyetlen bejelentett melója.
Az egyes munkák között meg a vergődés munkanélküliként, hivatalokba járkálás pár tízezer forintért segély, járadék stb címen.
Közben folyamatos álláskeresés, de minek. Semmi értelme.
Majd jött a közmunka-korszak: havi 47-ért parkban gereblyézés, kórházban tedd-ide tedd-oda munkák. Mindez olyan társaságban, ami egy élmény: egy csomó írástudatlan-fogatlan dakota, akik velem együtt 8 általános nélkül jutottak el oda, ahova nekem 4 diploma kellett.
Most, hogy épp a közmunka is kifújt (nincs elég keret, én kereten felül vagyok, ráadásul diplomás: nincs munka, nincs pénz) találtam egy „remek” fekete melót: WC-ben kell belépti díjat szednem, fizu minimálbér, bejelentés nuku, és ebből a minimálbérből is le kell adnom havi 10-et a főnöknek hogy engem alkalmazzon. Ha nem teszem, már ki is rúgott.
Vajon még lehet lejjebb?
Elhatároztam, hogy az összes egyetem-főiskolára ahova jártam, bemegyek és a dékáni hivatal előtt tábortüzet rakok ahol nyilvánosan elégetem a diplomáimat. Erre jók-gyújtósnak maximum.
Na most azt tisztázzuk: a netet én is tudom használni.
Nagyon szép bepötyögök valamit és ömlik a találat.
Aztán a valóság: 90% kamu/betelt, a maradék meg annak van aki valakinek a csókosa.
Küldözgetem az életrajzot fűnek fának: minek? Válasz se jön.
Nem ismerem a körülményeidet, de nagyrészt te tehetsz róla, hogy ilyen az életed.
Nyelvet lehet tanulni, fejleszteni a netről.
Elvégzel egy pincér képzést például + a nyelvtudás és lehet menni külföldre. Vagy akár országon belül máshova.
Igaz tenni kell érte, de csak így lehet előre jutni.
Majdnem 10 évet rohadtam összességében a felsőoktatásban.
Tenni kell érte? Tettem. Eredmény? Ld.
>>>>
Igaz tenni kell érte, de csak így lehet előre jutni.
Biztos van normálisabb állás a wc-s néninél. Nem biztos hogy a diplomáiddal kapcsolatos állás lesz, de tuti van jobb, mint a közmunka, vagy a wc-s néni.
Keresgélj. Esetleg otthon is fejleszthetnéd a nyelvtudásodat, aztán le tudnál lépni. Németből van nyelvvizsgád ->valamennyire ismered a nyelvet. Menj ki Ausztriába (még ott is jobb egy takarítói állás mint az itthoniak, amiket írtál).
Na most álljunk meg. Itt és most.
Miért mentem el? Mert gondoltam, ha az egyik nem jó, tán a másik jó lesz.
Rosszul gondoltam? Hm?
Nem hinném, mert lám itt is mit tanácsoltak már X-en: miért nem végzek el még ezt-azt ilyne szakma olyan szakma.... vagyis, vissza az iskolapad, újabb képzés, újabb tanulás és..... és akkor mi lesz?
Egy újabb X +1-edik papír a fiókban?
Csak ugye egyik oldalról a szememre vetik, hogy minek tanultam, a másik oldalról a szememre vetik, hogy miért nem végzek el még ezt azt?
>>>
Azt nem ertem, hogy, ha lattad az elsonel(szakparral egyutt), hogy ertelmetlen, akkor miert mentel el a masodikra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!