Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomás emberként van-e...

Diplomás emberként van-e lejjebb a WC-s néni állásnál?

Figyelt kérdés

Itt vagyok 30+ évesen 4 db diplomával. Igen, 4 db.

Soha életemben még normális állásom nem volt. Voltam portás, biztonsági őr, szórólapoztam, újságot hordtam, zöldségesnél takarítottam, üzemben szalagmunkás is voltam.

Ebből a portás volt a „csúcs”: ez volt életem egyetlen bejelentett melója.

Az egyes munkák között meg a vergődés munkanélküliként, hivatalokba járkálás pár tízezer forintért segély, járadék stb címen.

Közben folyamatos álláskeresés, de minek. Semmi értelme.

Majd jött a közmunka-korszak: havi 47-ért parkban gereblyézés, kórházban tedd-ide tedd-oda munkák. Mindez olyan társaságban, ami egy élmény: egy csomó írástudatlan-fogatlan dakota, akik velem együtt 8 általános nélkül jutottak el oda, ahova nekem 4 diploma kellett.

Most, hogy épp a közmunka is kifújt (nincs elég keret, én kereten felül vagyok, ráadásul diplomás: nincs munka, nincs pénz) találtam egy „remek” fekete melót: WC-ben kell belépti díjat szednem, fizu minimálbér, bejelentés nuku, és ebből a minimálbérből is le kell adnom havi 10-et a főnöknek hogy engem alkalmazzon. Ha nem teszem, már ki is rúgott.

Vajon még lehet lejjebb?

Elhatároztam, hogy az összes egyetem-főiskolára ahova jártam, bemegyek és a dékáni hivatal előtt tábortüzet rakok ahol nyilvánosan elégetem a diplomáimat. Erre jók-gyújtósnak maximum.

2014. dec. 7. 17:44
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

Szia!

...Oh...:)

Megelőztél...

[link]

2014. dec. 7. 17:58
 12/43 A kérdező kommentje:

Na most azt tisztázzuk: a netet én is tudom használni.

Nagyon szép bepötyögök valamit és ömlik a találat.

Aztán a valóság: 90% kamu/betelt, a maradék meg annak van aki valakinek a csókosa.

Küldözgetem az életrajzot fűnek fának: minek? Válasz se jön.

2014. dec. 7. 18:00
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
akkor szerintem fogadd el a WC-s néni állást, és a probléma megoldva. Mivel láthatóan nem akarsz magadon segíteni, akkor marad az önsajnálat és a belépti díj szedése a klotyóhoz.
2014. dec. 7. 18:03
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem a körülményeidet, de nagyrészt te tehetsz róla, hogy ilyen az életed.

Nyelvet lehet tanulni, fejleszteni a netről.

Elvégzel egy pincér képzést például + a nyelvtudás és lehet menni külföldre. Vagy akár országon belül máshova.

Igaz tenni kell érte, de csak így lehet előre jutni.

2014. dec. 7. 18:04
 15/43 anonim ***** válasza:
Hat kedves kerdezo, ezek ilyen nesze semmi fogd meg jol diplomak, amiket azert krealnak, h a haveroknak lehgyen tanari allasuk. Azt nem ertem, hogy, ha lattad az elsonel(szakparral egyutt), hogy ertelmetlen, akkor miert mentel el a masodikra? Ha plussz ba meg a nyelvvizsgaid is ugy lettek meg, hogy hasznalni nemtudod, tan mert fizettel ertuk. Akkor csak magadra vess.
2014. dec. 7. 18:07
 16/43 A kérdező kommentje:

Majdnem 10 évet rohadtam összességében a felsőoktatásban.

Tenni kell érte? Tettem. Eredmény? Ld.

>>>>

Igaz tenni kell érte, de csak így lehet előre jutni.

2014. dec. 7. 18:07
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
kérdező: a diploma megszerzése csak a kezdet, de önmagában nem old meg mindent. de mint mondtam, ez van, a világ összeesküdött ellened, legyél WC-s néni, kész, probléma túltárgyalva.
2014. dec. 7. 18:09
 18/43 anonim ***** válasza:

Biztos van normálisabb állás a wc-s néninél. Nem biztos hogy a diplomáiddal kapcsolatos állás lesz, de tuti van jobb, mint a közmunka, vagy a wc-s néni.

Keresgélj. Esetleg otthon is fejleszthetnéd a nyelvtudásodat, aztán le tudnál lépni. Németből van nyelvvizsgád ->valamennyire ismered a nyelvet. Menj ki Ausztriába (még ott is jobb egy takarítói állás mint az itthoniak, amiket írtál).

2014. dec. 7. 18:11
 19/43 A kérdező kommentje:

Na most álljunk meg. Itt és most.

Miért mentem el? Mert gondoltam, ha az egyik nem jó, tán a másik jó lesz.

Rosszul gondoltam? Hm?

Nem hinném, mert lám itt is mit tanácsoltak már X-en: miért nem végzek el még ezt-azt ilyne szakma olyan szakma.... vagyis, vissza az iskolapad, újabb képzés, újabb tanulás és..... és akkor mi lesz?

Egy újabb X +1-edik papír a fiókban?

Csak ugye egyik oldalról a szememre vetik, hogy minek tanultam, a másik oldalról a szememre vetik, hogy miért nem végzek el még ezt azt?

>>>

Azt nem ertem, hogy, ha lattad az elsonel(szakparral egyutt), hogy ertelmetlen, akkor miert mentel el a masodikra?

2014. dec. 7. 18:11
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
És miért is ba**tál el 10 évet ilyen alibi diplomákért?
2014. dec. 7. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!