Külföldre mennék dolgozni, de semmilyen nyelven nem tudok csak Magyarul! Olyat nem lehet csinálni, hogy viszem a laptopot és megbeszélem a főnökkel, hogy úgy értekezzünk írja be a laptopba és google fordítóval lefordítjuk?
10-eske. Az egyik ismerősöm teherautóval jár és nem kellenek oda szakszavak. Ő se beszél csak Magyarul és megérteti magát. Lényegében ennyi, odamegy, köszön, odaadja a papírt és azt mondja:-Hello! Transport!
Már mondják is neki, hogy hányas rampa. Lerakják, lebélyegzik a papírt és annyit kell neki mondani:-good bay!
Nagyjából ennyi. Nem neki kell tárgyalni, ő nem fuvarszervező...stb.
Úgyhogy szerintem sokan túlzásbaviszik azt a nyelvtudás kérdést némely területen!
Hogy beszéled meg vele, hogy a laptoppal akarsz fordíttatni? Az ilyen fordító progik néha olyan őrültséget képesek kihozni, kiváltképp az olyan ragozó nyelveknél, mint a magyar, ahol egy hangalakhoz nagyon eltérő jelentések társulhatnak, főleg, ha elgépelés/helyesírási hiba van.
Anglia és USA messze van, így ki is kell költözni, hivatalos ügyeket, lakás bérlést, bevásárlást angolul kell intézni.
16#. Ott a pont! Na, látjátok, kamionsofőrként dolgozik Írországban és nem tud angolul!
Sok Magyar sorstársa van még ott és ők sem tudnak!
Takarításhoz, mosogatáshoz, fűnyíráshoz sem kell nyelvtudás.
Persze jó tudni a nyelvet, de ez irreális elgondolás, hogy pl. 40-50 éves kamionsofőrt leszállítanának a kamionról, aki mondjuk 20 éve a szakmában dolgozik (lehet jelenleg is Angol vagy Ír cégnél), és azt mondanák neki:
-Pista bácsi! Mostantól szálj le a kamionról! Ülj be az iskolapadba, járj hónapokig tanfolyamra és tanuld meg a nyelvet, mert így nem tudsz kamionozni!
Nem tudom, miért vagy rajta kiakadva, hogy esetleg tanulnod kellene. Az én édesapám ötven éves elmúlt már, amikor visszaküldték az iskolapadba, mert meg lett mondva, hogy ha meg akarja tartani a jelenlegi munkahelyét, akkor el kell mennie egyetemre. Pedig már volt két diplomája, mégsem nyafogott rajta, hogy kérnek tőle még egyet, miközben ő úgyszintén 20 éve a szakmájában dolgozik. A saját jól felfogott érdekében ment el tanulni, ennyi.
Nem értem, neked miért derogál megtanulni annak az országnak a nyelvét, ahol dolgozni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!