Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mondanátok véleményt erről az...

Mondanátok véleményt erről az állásajánlatról?

Figyelt kérdés

Rövidre fogom.

Indeeden találtam ezt a melót.

Teljes óraszám.

Hónap végén fizetnek.

90 nap próbaidő.

Családi vállalkozás, és úgy néz ki én lennék az egyetlen alkalmazott.

Voltam náluk interjúzni, éd úgy néz ki fel is vesznek.

A pasi aki interjúvolt olyan fura volt, mintha tikkelt volna, de amúgy szigorú de korrekt.

Nagyon kacifántosak voltak, kértek referenciákat korábbi munkahelyekről, ilyen olyan végzettség stb.

Háromszög szendvicseket gyártanak autómatákba, szóval nem egy nagy cucc maga a munka.

Ennek kapcsán én is körülnéztem őutánnuk is.

Indeeden három bejegyzés van, mind három nagyon negatív.

Az egyik azt mondta, hogy bár teljes állást ígértek, nem kapott elég órát. Nem volt szerződése se, a három hónap próbaidő után nem akartak neki szerződést írni mondván hogy nincs elég meló, majd kirúgták.

A második azt mondja, hogy egy kobrafészek a hely, és a biztonsági előírásokra tesznek.

A harmadik szerint toxic a hely és a főnökség idegbeteg.

Normális, hogy csak negatív vélemények vannak?

Menjek dolgozni nekik, úgy is, hogy lehet nem fizetnek ki?

Külső szemmel, gáz ez a hely, vagy csak van pár haragosuk?

Halgassak a megérzésemre?

febr. 6. 16:52
1 2 3
 11/21 Sanyi2025 ***** válasza:
71%

90 nap próbaidő van, nincs mit veszítened, felmondhatsz azonnal, ha valami nem olyan, amilyennek szeretnéd. Kötelesek azt is kifizetni, és addig sem vagy munka nélkül.

Ha nem fizetnek, akkor ott a szerződés egyik példánya nálad, azzal szépen az illetékesekhez fordulsz.

febr. 6. 19:22
 12/21 A kérdező kommentje:

11, Azt mondták nem adnak szerződést a próbaidő alatt. Pont ezt volt az egyik negatív bejegyzés az ex alkalmazottaktól, hogy nem volt szerződés, és nem fizették ki.

Három hetet fizu nélkül nem tudom érdemes-e kockáztatni.

febr. 6. 23:43
 13/21 Sanyi2025 ***** válasza:
69%

tegnap 23:43

Akkor nem érdemes. De ha nincs más munkád, akkor muszáj, nem?

febr. 7. 07:05
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Még csak ott tartottam, hogy családi vállalkozás és te lennél egyedül, de már felkapcsolt az agyamban a piros lámpa 😅 Menekülj!!!
febr. 7. 07:52
 15/21 anonim ***** válasza:
92%
#12: Olyan nincs hogy nem adnak szerződést próbaidő alatt. Már ez törvénytelen. Remélem az ilyen szemeteket egyszer feljelenti valaki és jól megrakja őket a nav. Már a próbanapra is kötelesek a cégek bejelenteni az alkalmazottat, nemhogy a próbaidőra. Szerződés nélkül meg honnan tudhatnád, hogy mik a feladataid és jogaid a próbaidő alatt?
febr. 7. 09:08
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Akár elvállalod, akár nem, mindig légy észnél, és tartsd szemed előtt, hogy neked kell kiállnod magadért! Nem csak most, hanem mindig.

Pár nagyon alapvető dolog:

- Legyen munkaszerződés. Már a próbaidőkor is! Az is munkaviszonynak minősül, arra is ugyanúgy jár fizetés, szóval ha nincs munkaszerződés, akkor nincs munka.

- Jogod van a próbaidő alatt bármikor, indoklás nélkül felmondani. Ha akár emberileg, akár szakmailag olyanok a felettesek, hogy az neked nem vállalható, akkor ne csinálj belőle lelkiismereti kérdést: lépj le azonnal.

- Szintén neked kell észnél lenni, ha a munkakörülmények nem megfelelők. Pl. ha nincsenek meg a megfelelő munkavédelmi előírások, azzal napi szinten veszélyezteted az egészségedet, ha ezeket eltűröd. És hidd el, ha baj lesz, ők mindent megtesznek, hogy mossák kezeiket.

Egyébként biztos vannak értelmes és korrekt "családi vállalkozások" is, de ilyeneknél, ahol egy dolgozik, a többi csicskáztatja, és a haszon nagyját bezsebeli, én korrektséget még nem láttam.

febr. 7. 11:03
 17/21 anonim ***** válasza:
90%
Mi az hogy nem adnak szerződést? Nav felé nem jelentette őket senki?
febr. 7. 11:14
 18/21 anonim ***** válasza:
89%
Szerződés nélkül mi határozza meg, hogy mennyi fizetést kapsz, mit kell csinálni, mi a munkaidő, mik az elvárások, és még sorolhatnám. A szóbeli ígéret, amit bármikor letagadhatnak? Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy ilyen helyet komolyan lehet venni? Egy ilyen milyet sokmilliós bírság jár a NAV-tól, aztán majd az lesz az indok, hogy hát nincs pénz a fizetésedre, mert elvitte a nav bírságként.
febr. 7. 13:09
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Nekem volt egy ismerősöm, aki jelentkezett egy komoly céghez, mindenben megállapodtak, másnap kezdte a munkát és abban maradtak, hogy a szerződést beviszik neki aláírni. A srác reggel felvette a munkát, délután jött is a területi manager a munkaszerződéssel, amiben viszont csak minimálbér szerepelt. A srác kérdezte, hogy ez meg mi? Hát ez csak a papír, mindenkinek ez van benne, a többit zsebbe fizetjük. A srác abban a pillanatban levette a munkaruhát, elküldte őket a jó büdös ... anyjukba és eljött, majd közölte, hogy az öt és fél órára járó bérét pedig utalják teljesen legális módon a számlájára. Nagyon becsülte mindenki az ismerősi körben, mert ő legalább meg merte csinálni.
febr. 7. 13:15
 20/21 anonim ***** válasza:
87%
Családi vállalkozás egyetlen alkalmazottja = az egész család csicskása.
febr. 7. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!