Álláskereső tagok véleményére lennék kíváncsi, mit tapasztal 2024-ben az álláshirdetésekkel és jó esetben a visszajelzésről. Mit tapasztal a személyes interjún, és a fizetésről való megegyezésről?
A te életedet miben fogja befolyásolni vadidegenek válasza?
Azért kérdezem, mert engem például elsőre felvettek mindenhova.
De más meg kiküld 1000 önéletrajzot, amiből 990 vissza se jelez, 10 meg beírja, hogy nem.
Volt állásom, most váltottam. Baromi könnyű váltás és egyből felvettek, én voltam a legideálisabb sok jelentkező közül. Kétszer annyit fogok keresni mint az előző helyemen.
Rengeteg szabad, nekem ideális állás volt. Itt félig home officeban vagyok.
Tavaly váltottam, az egyik székből a másikba ültem. Választási lehetőségem is volt A vagy B.
A -tól kaptam egy jó ajánlatot amit B nem adott meg. Később B ramtelefonált, hogy megadja akkor már aláírtam A-nál.
Az egy év alatt nem volt béremelés, nem tudnak emelni, megrendelések is kimaradnak, tennivaló sincs.
Valtanék, de még olyan meghirdetett állás sincs ahova érdemes lenne pályázni.
Kollégáimnál hasonló a helyzet.
Álláskereső tagok véleményére lennék kíváncsi, mit tapasztal 2024-ben az álláshirdetésekkel és jó esetben a visszajelzésről. Mit tapasztal a személyes interjún, és a fizetésről való megegyezésről?
Teljesen értelmetlen keresni önállóan állást. Vannak a különböző állásportálok, amik nagy része a "Van, de minek?" kategóriásak.
Totál nem egyértelmű, hogy most milyen Önéletrajz a trendi, mert rengetegen mást mondanak. Ha egy karriertanácsadó segítségét kéri az ember, akkor az általában a nagyvállalati-céges múltjából indul ki, de egy segítségkérő mindig is közalkalmazottként dolgozóval nem igazán tud mit kezdeni.
A meghírdetett állások esetében gyakori, hogy meghírdetik, mert meg kell hírdetni, de A, vagy belső emberekkel megoldják; B, vagy "Bárki, aki jelentkezik, felveszem" hozzáállás megy. Gyakori, hogy az interjúztató nem tud megfelelően embert választani, mert nem érez rá a dolog lényegére, azaz pl.: nem jó emberismerő.
Visszajelzés: szerencsére egyre többen jeleznek vissza, mert talán érzik, hogy ez az ő nívójukat is negatívan érinti, ha nincs visszajelzés.
Összesítve:
Tény, hogy nagyon sok múlik a munkavállalón, de ettől függetlenül én egy negatív tendenciát látok a munkaadó részéről is. Bizonytalanság, érdektelenség, akaratosság keveréke.
#8 "Totál nem egyértelmű, hogy most milyen Önéletrajz a trendi, mert rengetegen mást mondanak."
Ezt nagyjából lehetetlen belőni, mert rengeteg munkáltató van a piacon, még egy (pláne nagyobb) cégnél is dolgozhat több HR-es, akiknek mindnek lehet más a szakmai felkészültségi szintje, ízlése, egyéb szempontjai. Az ő anyagi és egyéb motiváltságuk is nagyon eltérhet. Ráadásul ég és föld lehet a különbség egy sokezres létszámú nagy munkaerő forgandóságú multi és egy kevesebb embert foglalkoztató kis magán cég között.
Olyan szempontból is sokfélék, megosztottak a cégek, hogy mennyire képzett, vagy rátermett HR-esekkel dolgoznak. Hagyományosabb trendekhez, megközelítésekhez ragaszkodnak (esetleg nem is ismernek mást), vagy haladóbb gondolkodásúak, követik az újdonságokat, képzik magukat. Vagy esetleg hozzá nem értő önjelölt műkedvelők végzik a kiválasztási munkát, netán plussz feladatként ráterhelik a vezetőkre, aki a háta közepére se kívánja az egészet.
Milyen önéletrajz a trendi?
Ezt nem értem. Ez ilyen felszínes stílus dolog?
Mert szerintem az, ami érthetően, a cég arculatához vállalható stílusú dizájnban prezentálja az embert. Ami lényegretörő, minden benne van amit szükséges tudni, és a végén akár egy kis plusz, ha kíváncsibbak (pl. magamról többet írok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!