Álláskereső tagok véleményére lennék kíváncsi, mit tapasztal 2024-ben az álláshirdetésekkel és jó esetben a visszajelzésről. Mit tapasztal a személyes interjún, és a fizetésről való megegyezésről?
Egy szóval tudnám jellemezni: szánalmas!
Behívnak elbeszélgetésre, kulturáltan megjelensz, felkészülsz a cégből, és erre ők mit csinálnak? Mindenféle idióta kérdéseket tesznek fel, amik egyáltalán nem relevánsak adott pozíció betöltésére. És miután már beláttak a bugyimba is, akkor közlik, hogy ezer körös a kiválasztási folyamat, a következőkben lesznek még mindenféle tesztek🤣. Persze ekkor még semmit sem lehet tudni a bérről, de ha rá mersz kérdezni, azt személyes sértésnek veszik. Természetesen a legtöbb esetben kiderül, hogy egyáltalán nem találkozik az általam kért fizetési igény az ő elképzeléseikkel....
Az 3. interjú után taktikát váltottam, ha felhívnak, hogy megnéznék a pofámat, akkor egyből udvariasan rákérdezek, mégis mennyit fizetnének, mert nem fogok teljesen fölösleges köröket futni. Ha korrekt ajánlatot kapok, megbeszéljük a következő lépést, ha nem válaszolnak, vagy hárítanak, elbúcsúzunk egymástól.
De most úgy érzem megint módosítanom kell, ezentúl be fogom írni a fizetési igényem a jelentkezésembe.
A HR- nek csúfolt szakmáról megvan a véleményem....
11es válaszoló vagyok. Még annyit fűznék hozzá az előzőekhez, hogy sajnos sokakkal megtehetik ezt a fölényes viselkedést, mert nincs más választása az álláskeresőnek (én is voltam munkanélküli, tudom milyen kiszolgáltatottnak lenni).
A cégek részéről pedig irreálisan nagy elvárások vannak a leendő munkavállalókkal szemben. Mindent is tudni akar, de ő cserébe semmit sem mond, jobb esetben ködösít.
Már nem divat, hogy ne adj isten a szakmai vezető is ott legyen az interjún (?????), pedig ez nagyon fontos lenne, mert lehet neki pont olyan dolgozó kell, mint én, de a HR-es hölgyikéknek meg nem vagyok szimpi... (mondjuk most már ehhez is ragaszkodom, hogy szakmai "zsűri" is legyen a vallatásnál)
A határozottságot pedig isten ellen való vétekként kezelik, az egy rossz pont, ha ki tudsz állni magadért és nem engeded, hogy hülyének nézzenek.
Ha van itt munkaügyis, akkor legyen kedves és árulja már el mi ezzel a cél.
#11-12
Nagyon találóan fogalmaztál, pontosan így van.
10/10 pont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!