Szvitek96 kérdése:
Munka+tanulmányi szerződés ajánlást kaptam, szerintetek megéri?
Figyelt kérdés
Egy éve dolgozom egy pénzügyi cégnél diákmunkásként, adatelemzőként. Egyetemen Data Science in Businesst tanulok. Azt az ajánlatot kaptam, hogy 270k bruttó plusz 100k tanulmányi támogatás fejében egyetem elvégzése után, ami még 2 év, náluk maradok további 2,5 évet. Leszögezném, hogy csak a kettő év után kapom a bsc diplomámat. Tanulmányi szerződésben adják továbba, hogy könnyen kezelik a szabadságokat, rugalmas időbeosztás. A Hays Salary Guideon a Data Scientist átlag fizetés 0-3 év tapasztalattal 2023 végén 1.1 millió forint volt. A szerződésben nem szerepel, hogy mi változik az egyetem elvégzése után, ezt hamarosan tisztázom. Személy szerint nem méltányolom túlságosan, de fennáll, hogy én vagyok túl vak, ezért kérném a véleményeteket. Köszönöm szépen!tegnap 20:05
1/6 A kérdező kommentje:
Továbbá elfelejtettem említeni, hogy heti 24 órát kell dolgoznom, ami havi 95 órára jön ki
tegnap 20:19
2/6 anonim válasza:
Emlékeim szerint a tanulmányi szerződésben a támogatott időnél nem lehet több a továbbmaradás ideje. Amit most fizetnének az elég lófitty, részmunkaidős vagy/lennél? Mennyire releváns az itt szerzett tapasztalat? Nagy kérdés milyen bért kapnál a diploma után.
3/6 anonim válasza:
Közben megválaszoltad, az úgy nem annyira rossz már, de nyilván egy nagyon pályakezdő bér még így is, és továbbra is kérdés, hogy ez hogyan változna ahogy tapasztalatot szerzel illetve ahogy diplomát. Illetve hány órában dolgoznál diploma után? Mert az se mindegy, főleg hogy a jogszabály arányos további foglalkoztatásról beszél, tehát lehet hogy így még a két év is sok lenne, de ebben már nem vagyok biztos.
4/6 A kérdező kommentje:
A támogatott idő 2,5 fél amiből egy félév szakmai gyakorlat amit szintúgy náluk csinálok, így jön ki a 2,5 év. A tapasztalat releváns mivel adatelemzői munkakörben dolgozom és adattudományt tanulok, ami persze nem teljesen fedi egymást, viszont az adatkezelés elég gyermekcipőben jár a cégnél. Az hogy, milyen bért kapok, meg mennyi időben dolgozom majd utána azt hamarosan letisztázom és írásos formába kérem. Egyetértek veled, hogy még így is eléggé pályakezdő bér, és őszintén nem tudom, hogy állásajánlatoknál általában mennyire alkuképesek a cégek, ezért is vagyok kiváncsi a véleményetekre, hogy egyáltalán érdemes tárgyalni vagy sem
tegnap 20:37
5/6 anonim válasza:
Heti rugalmas 24 óráért diákként ez nem rossz fizetés. Igazából az a kérdés, hogy diploma után mi lenne a helyzet. Ezt tisztázd velük, kérdezz rá mindenre és utána fogsz tudni döntést hozni. A jelenlegi infók alapján ez lehet jó és rossz ajánlat is, tényleg attól függ, hogy mik a részletek.
6/6 anonim válasza:
Mérlegeld azt is, hogy előállhat olyan helyzet, hogy nem tudod teljesíteni a szerződést: nem fejezed be a képzést, megcsúszol, el akarsz költözni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!