Mindkét havi fizetési papírodat, a beosztásodat, a szerződésedet, a jelenléti ívedet, stb. szedd elő és keresd meg, hogy mit néztek el. Annyi, hogy kevesebbet kaptál, mint amire számítottál, ez nem jogtalan és nem hiba. Hiba lehet, ha nem fizették ki a szabadságodat.
ma 10:06
2/12 anonim válasza:
Bérszámfejtésen.
ma 10:16
3/12 anonim válasza:
Van egy olyan érzésem, hogy talán be sincs jelentve a kérdező.
ma 10:23
4/12 anonim válasza:
A könyvelőnél. Amúgy a leggyakoribb hiba, hogy nem adod le a táppénzes papírt, ilyenkor az igazolatlan távollétnek minősül, amire nem jár bér (és a TB jogosultság is megszakad arra az időre). Ők megelőlegezték múlt hónapban neked, mert azt mondtad beteg vagy, de végül nem igazoltad, így azt a többletet most levonták. 6 hónapon belül ezt pótolhatod, akkor a következővel visszakapod.
ma 10:26
5/12 A kérdező kommentje:
Jah értem, be vagyok jelentve és előző hónapban majdnem 2 hétig nem voltam és többet kaptam (arról meg mindig mindenről volt/lett víve papír főleg táp pénzes papír, ez le is lett adva időben), most meg nem hiányoztam és kevesebbet kaptam és ez teljesen korrekt? Ne röhögtess..
ma 10:34
6/12 anonim válasza:
A fizetési papírodat megnézted?
Mert ezzel kezdődik minden.
Ha meg se nézted, akkor jogosan néznek hülyének.
ma 10:47
7/12 anonim válasza:
Ez így rém kevés információ. Letiltásod, levonásod nincs?
Egyébként ha a vezetőd nem tud magyarázatot adni, keresd fel a cég könyvelőjét/bérszámfejtőjét.
ma 10:47
8/12 anonim válasza:
A táppénz lesz az oka, főleg, ha múlt hónapban többet kaptál. A bérpapíron rajta lesz, nézd meg
ma 11:07
9/12 anonim válasza:
Hivatalos úton igen a csoportvezetőnek kellene szólnod, aki továbbítja a problémádat a saját felettesének, ő pedig hivatali úton a bérszámfejtőnek. (ilyen nincs, hogy ő azt mondja minden oké, vagy akkor vezesse le neked, hogy mi okozza a nagy különbséget)
A bérpapíron is ez az összeg szerepel utalandó bérként? Ha igen, el van számolva minden órád, pótlékod? (műszakpótlék, túlóra pótlék, ünnepi pótlék, stb.)
Mennyi a szerződésben szereplő bruttó béred? Az alapbéren kívül kapsz pótlékokat? Letiltásod nincsen?
ma 11:11
10/12 anonim válasza:
Ja, még annyi, hogy táppénzből az első 15 nap betegszabadság (időarányosan, ha nem január1-től dolgozol az adott helyen, akkor arányosítva) 70%, utána csak 60 % bér jár...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!