Váltanátok munkahelyet akkor ha a leendő munkahelyen bruttó 100K-val kevesebb lenne a fizetés?
Dilemmában vagyok. Nagyon jól keresek mint még Magyarországon soha, életem legeslegrosszabb munkahelye mint még soha.
Arra várnék választ, hogy nálatok mik azok a szempontok, melyek megindokolják, hogy kevesebbért is hajlandóak lennétek az erőtöket, tudásotokat áruba bocsátani?
Mennyit kapsz most?
Mert nem mindegy,hogy a 100000rel kevesebb is pl. 400000.
Akkor váltanék kevesebb pénzért, ha egyéb, nehezen számszerűsíthető tényezők viszont jobbak lennének az új hely esetében. Például:
- közelebb van, kevesebbet kell utazni.
- több a HO nap
- kisebb a munkaterhelés
- jobb a közösség (és ezt biztosan tudom).
- van lehetőség tanulni olyat, amivel később többet tudok keresni.
Szóval ha a jelenlegi helyeden rossz a légkör, rossz érzéssel mész be dolgozni, és most hirtelen nincs jobb, akkor egy időre elfogadható opció valamivel kevesebbet keresni, feltéve, hogy ez a mindennapi megélhetésedet nem befolyásolja.
Igen! Ha hasznosabb, értelmesebb, nyugodtabb munka, akkor igen.
Első a mentális egészség!
Mi a fontosabb? az önbecslés/egészség vagy a zseton?
E kérdés válasza eldönti, mi lehet a helyes döntés
Én mostanában kerestem munkát és az alábbi dolgokért engedek a bérigényemből
- több HO
- rugalmas munkaidő (levelezős egyetem miatt)
- részmunkaidő teljes állás helyett (mármint az arányosan csökkentet bérigényből még engedtem volna)
Nem, én találnék olyat helyet, ahol nem csak a körülmények jobbak, de a bér is.
Egyébként, ha annyira rossz, és anyagilag tudsz boldogulni kevesebb pénzből is, akkor váltani kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!